Şimdi Ara

Bilim-Kurgu Mini Roman Denemem. Beğenilirse Devamı Gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar uzun zamandan beri düşünüyordum böyle bir şey. yazdığım ufak giriş bölümünü sizlere sunayım, hoşunuza giderse devam edeceğim. fikir ve eleştirilerinize tamamen açığım. hoş bir şey olursa konsepte oturtup internette haftalık güncellenen bir e-roman yapmayı düşünüyorum. buyrun;


    16. koloninin ışıkları yeniden zamansız kararmıştı. Küçük, duvarları bembeyaz yaşam odalarının içinde bulunan tek ışık kaynağı yetersizdi ve odanın duvarlarını grimsi bir tona dönüştürmüştü. Odaya her zamanki gibi sinir bozucu bir sessizlik hakimdi. Kapının sağındaki duvarda bulunan monitörün ritmik biplemesi dışında odada çıt çıkmıyordu. Veldar yorgundu. Volkanik sızıntılar artmış, dipodalardaki işler son günlerde iyice ağırlaşmıştı. Aydınlık günde 9 saat, karanlık günde de 6 saat çalışmıştı ve tüm bunların yeni bir pantolona sahip olma hakkı kazanmak için olduğunu düşünmek canını sıkıyordu. Uzun, ince ve rahatsız yatağından doğrulup monitöre doğru yöneldi. Yemek menüsünden, kimse tarafından tercih edilmediği için iyice ucuzlamış ve bayatlamış lahana çorbasını seçti. Tam yatağına yöneleceği sırada odanın 4 bir yanında bulunan kırmızı büyük lambalar yanıp sönmeye başladı. "23567 Idon Veldar, 31684 Loban Adiannon tarafından ziyaret izni istenmekte!". Veldar bu dijital sesten oldum olası nefret etmişti ancak ara sıra onun sevdiği şeyleri de söylediği gerçeği bu nefretini bastırıyordu. "İzin verildi." dedi sakin bir ses tonuyla. Dördüncü kat güney koridorundaki ayak sesleri 23567. odaya yaklaştıkça artmaktaydı. Neden sonra ince çelik kapı tıslayarak açıldı....









  • Bence gayet güzel, okuyamam ama bence yazmalısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkjn

    Bence gayet güzel, okuyamam ama bence yazmalısın.

    neden okuyamazsın? haftada 1 sayfa yazı okumak o kadar da zor olmasa gerek :) teşekkürler bu arada.
  • güzel ama yemek olayı olmamış bence ama yazarsan devamını beklerim kendi adıma
  • ''galaksinin haritası bile çıkarılmamış ücra bir köşesinde,
    gözlerden uzak bir güneşin yörüngesinde,
    tamamıyla önemsiz küçük bir gezegen döner.

    gezegenin maymundan gelen halkı genellikle mutsuzdu.
    ağaçlardan inmekle büyük hata yaptıklarını düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artıyordu. bazıları ağaçlara çıkmanın bile yanlış bir hamle olduğunu ve okyanuslardan asla ayrılmamış olmaları gerektiğini söylüyordu.

    sonra adamın birinin,
    sırf değişiklik olsun bundan böyle halka nazik davranmanın ne kadar iyi olacağını dile getirdiği için bir ağaca çivilenmesinden yaklaşık iki bin yıl sonra,
    bir perşembe günü,
    o önemsiz gezegen bir kestirme yol uğruna yok olup gidecekti.

    ama bilinmeyen gerçek şuydu ki gezegenin yaratılış amacı yalnızca nihai soruya cevap bulmak için yapılan bir deneydi...''

    Otostopçunun Galaksi Rehberi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SchzophreniC

    quote:

    Orijinalden alıntı: volkjn

    Bence gayet güzel, okuyamam ama bence yazmalısın.

    neden okuyamazsın? haftada 1 sayfa yazı okumak o kadar da zor olmasa gerek :) teşekkürler bu arada.

    Çünkü yarın birliğime teslim olacağım ve 2012 senesinin her dakikası askeriyede geçicek
  • @makarnacanavarı; teşekkürler, bu fikrini değerlendireceğim.
    @Aelin-uial; henüz bu kadar olamadık
    @volkjn; hayırlı teskereler
  • Okumanı tavsiye ederim o kitabı. Douglas Adams. 5 kitabı var serinin. Çok şey kazandırır sana eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aelin-uial

    Okumanı tavsiye ederim o kitabı. Douglas Adams. 5 kitabı var serinin. Çok şey kazandırır sana eminim.

    çok duydum ama kitap elime hiç geçmedi. en kısa sürede deneyeceğim ama pek kitap okuma alışkanlığım yok aslında :)
    elimde olsa ya da çizim yeteneğim olsa karikatürize bir şeyler yapacaktım ama olan kısıtlı yeteneğim de yazma konusunda. sağol tekrardan.
  • Okudum. Son zamanlarda, 3 günde bir kitap bitiren biri olarak beğendim. Detaylamalar iyi, anlatım akıcı. Devamını bekleriz.
  • Yalnız Otostopçu kitabı bilim-kurgunun yanında fantastik de olabilir.Aslında çok derin felsefi olaylara gönderme yapıyor ama SchzophreniC'in yazdığı kısa parça aynen Riddick filmleri gibi bir atmosferi hatırlattı bana.Macera-BilimKurgu-Fantastik bişeyler olacak galiba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agoze

    Yalnız Otostopçu kitabı bilim-kurgunun yanında fantastik de olabilir.Aslında çok derin felsefi olaylara gönderme yapıyor ama SchzophreniC'in yazdığı kısa parça aynen Riddick filmleri gibi bir atmosferi hatırlattı bana.Macera-BilimKurgu-Fantastik bişeyler olacak galiba?


    Onun yanında bir de ingiliz esprisi var bol bol. Cidden çok müthiş kitap. Douglas Adamsın öldüğünü duyunca ne üzülmüştüm.
  • aslında cok ayrıntıya inmissin turk okuyucusu icin ,anlatımı biraz daha sadelestir istersen
  • haftada sadece bu ılk gırıs gıbı bır bolum yayınlayacak olursan ınsanlar bıkar. zaten hepı topu bır paragraf. gercekten 1 sayfa yazsan ve bır yere kadar getırsen makul bır sekılde takıp edılebılır. ama bu sekılde bır sure sonra ınsanlar kopmaya baslar.
  • Daha yorum yapmak için çok erken zira çok kısa :) Ama anlatımın akıcı gerçekten. Eğer biraz daha uzun yazabilirsen bir dahaki sefere daha iyi yorumlayabiliriz :)

    Edit: Ayrıca anlatımı falan sadeleştirme bence. Tam roman kıvamında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myrnin -- 30 Aralık 2011; 1:10:28 >
  • @Freut Mich ve @exerion hocam yorumlarınız birbiriyle çelişiyor ama bu şekilde detaylı yazmak cidden yorucu. biraz daha sadeleştirebilirim aslında. sağolun yorum için.
    @agoze riddick günlükleri tadı yakalayabildiysen ne mutlu bana. zaten o tarz bir şey yazmayı düşünmüştüm ben de. bilimkurgu yazacak kadar "bilim" konusunda bilgili biri değilim. fantastik ögelerin olması kaçınılmaz... sağol.
  • @urugakhina, bu "demo" bir giriş oldu. şuan 1 sayfalık kısmı yazılı durumda zaten. 1 sayfa daha yazıp, 2şer sayfalık bölümler yayınlamak istiyorum haftalık olarak. o zaman makul ölçüde olmuş olur galiba. sağol.
    @dEathLy's devamı yarın takibe devam edin. sağol.
  • Beğenilmedi, devam etmeyeceksin .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doçent Baykuş

    Beğenilmedi, devam etmeyeceksin .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SchzophreniC

    @urugakhina, bu "demo" bir giriş oldu. şuan 1 sayfalık kısmı yazılı durumda zaten. 1 sayfa daha yazıp, 2şer sayfalık bölümler yayınlamak istiyorum haftalık olarak. o zaman makul ölçüde olmuş olur galiba. sağol.
    @dEathLy's devamı yarın takibe devam edin. sağol.

    İyi o zaman İşin macera boyutuna girersen güzel olur,hem okunabilirliği artar.Bana kalsa herbir ayrıntıyı en ufak haline kadar anlat diyeceğim ama çoğu kişi sıkılır ki bilim-kurgu türüne ilgi pek fazla yok zaten bildiğin gibi.Ama bilim-kurgunun 'bilim' kısmıyla ilgili biraz doyurucu şeyler olursa o zaman harika olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agoze -- 30 Aralık 2011; 1:24:15 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.