Şimdi Ara

Bilim insanlarından ilginç araştırma: Uzayda görünmez duvarlar olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
3.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilim insanlarından ilginç araştırma: Uzayda görünmez duvarlar olabilir



    Şu anda, evrenimizi anlamak için standart model olarak Lambda soğuk karanlık madde modelini kullanıyoruz. Bu model, küçük galaksilerin daha büyük galaksilerin etrafındaki dağınık yörüngelerde dağıtılması gerektiğini belirtir. Gerçekte, daha büyük gökadaların yörüngesinde dönen birçok küçük gökada, Satürn'ün halkalarına benzeyen ince düz düzlemlerde (diskler) düzenlenmiştir. Bu düzenleme, sanki uzayda onları Lambda modeline meydan okuyacak şekilde düzenlemeye zorlayan görünmez duvarlar varmış gibi görünür. Ancak Nottingham Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan yeni çalışma, bu konuya yeni bir açıklama sundu.



    Ayrıca Bkz.Bilim insanları ilk kez Ay toprağında bitki yetiştirmeyi başardı



    Simetrik isimli parçacık uzayda görünmez duvarlar oluşturuyor olabilir



    Bilim insanlarından ilginç araştırma: Uzayda görünmez duvarlar olabilir



    Nottingham Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan yeni çalışma, simetriklerin uzayda görünmez duvarlar oluşturabileceğini öne sürüyor. Ancak bu duvarlar bir odanın duvarları gibi değil. Bunun yerine, daha çok engel gibi düşünülebilir. Araştırmacılar, bu duvarların simetrik adı verilen varsayımsal yeni bir parçacığın aracılık ettiği beşinci bir kuvvet tarafından oluşturulmuş olabileceğini düşünüyorlar. 



    Yine de bu çalışmalar sadece bir kavramı kanıtlıyor. Uzayda görünmez duvarlar olduğunu kanıtlamak için bilim adamlarının önce simetriklerin var olduğunu kanıtlamaları gerekiyor.




    Kaynak:https://arxiv.org/abs/2205.00712







  • Belki de bize çok uzak bir mesafenin ardında bildiğimiz gibi bir evren yoktur ve simülasyonun dışı vardır.
    Evrenin ne olduğunu bilmiyoruz bence. Ne olduğunu bilmediğimiz bir mekandayız. Kendimizin de ne olduğunu bilmiyoruz bence. Fikirlerimiz var sadece. Peki bu kadar şey bilmiyorken, ölümün bir son olduğunu nasıl söyleyebilirsiniz?

    hee, geçenlerde de "dünyadaki yaşam kendi kendine gelişmiş olamaz, birileri gelip buraya tohumları atıp gitmiş olabilir" diyorları bazı bilim adamları.


    yerin ve göklerin 7 kat olduğunu buldular

    Nil'in altında insanlığa ibret olsun diye korunan firavun cesedini secde halinde buldular

    suyu birbirinden ayrı duran denizleri buldular

    cemreleri tespit ettiler

    gökteki görünmez duvarları teorik olarak kabul ettiler


    sırada ne var?

    Prof konuştu. Neden insanların düşünceleriyle dalga geçiyorsun ki. 15 yıl önce sen ve diğer bahsettiklerin belki dediğin gibidir. Ama asıl mesele insanların düşüncelerini yazmaması paylaşmaması. Sen mesela yapılan yorumlar yetersizse bence paylaşmalısın bildiklerini ki konuya yapılan yorumlarında eğitici bilgilendirici yanı var. Belki yapılan yorumlar bu konuda basit kalabilir ama burada yazılan her yorum cesaret ve içtenlikle yazıldığı için övgüyü hak ediyor.
  • Belki de bize çok uzak bir mesafenin ardında bildiğimiz gibi bir evren yoktur ve simülasyonun dışı vardır.
    Evrenin ne olduğunu bilmiyoruz bence. Ne olduğunu bilmediğimiz bir mekandayız. Kendimizin de ne olduğunu bilmiyoruz bence. Fikirlerimiz var sadece. Peki bu kadar şey bilmiyorken, ölümün bir son olduğunu nasıl söyleyebilirsiniz?

  • eylül kabus kullanıcısına yanıt

    Çok fazla Matrix izlemişsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eee bu bildigin oyun mantigi fazla uzaga gidersen görünmez duvara carpiyorsun

  • Maddesel evren yani bildiğimiz evrenin bir sınırı olmalı.Yani evren küçük bir madde iken büyük patlama olmuş ve bildiğimiz evren ve varlık kaynağı genişlemiş.Ama tabiki de bu genişlemenin bir sınırı olacaktı.Yani o sınır da galiba bu bahsedilen "görünmez duvarlar" olmalı.Ama bildiğimiz varlıkların temel taşı ve evrenin bir sınırı olduğuna göre ve eğer o sınırı aşabilirsek göreceğimiz ya yokluk olacak yada o sınırları yani görünmez duvarları aşamayacağız.Bu arada benim düşündüğüme yakın bir şey demiş araştırmacılar.

    Kur'an-ı Kerim'de ve gerçek hadislerde kıyametle ilgili ayetlerden ve hadislerden kıyametle birlikte bildiğimiz varlık kaynağı ve evrenin yok edilip yeni bir varlık kaynağı ve evrenin oluşturulacağı ve o evrende Tanrı'yı bile görebileceğimiz söyleniyor.Bence gayet mantıklı ve pek tabii uygun bir şey bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-88F831FC4 -- 16 Mayıs 2022; 3:0:12 >
  • Evren genisleme hizindan yavas oldugumuz icin bunu hicbir zaman bilemeyecegiz :)

  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Aynen 🤣🤣🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evreni küre değil de koni şeklinde genişlediğini sanan birisi bir makale yazmış altında da yorum yapıp bilim tartışıyorlar. ilginç gerçekten.
    Bilim insanlarından ilginç araştırma: Uzayda görünmez duvarlar olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1905_47 -- 16 Mayıs 2022; 10:20:59 >
  • Geçince oynanabilir alana 10 saniye içerisinde geri dönün de diyor mu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gökler'de ve yerde ne varsa allah'ın dır

  • Azıcık farklı düşünen biri fikrini söylese senin gibiler hemen atlıyor."Çok fozlo Motrix Ozlomoşson" yoruma gel.İnanılmazsınız gerçekten.

  • Peki ilahi varoluşun olduğu an niye sağ tarafa doğru genişliyor gösteriliyor 360 derece Evren yayılmıyor mu? Tek tarafa mı genişliyoruz yani saçmalık...

  • Duvarları olan bir evren çok güzel,geçen sene genişleyen evren bu sene duvarları olan evren sonraki sene huni şeklinde evren vs vs eğer evrenin bir kenarı varsa,tusinami etkisinin karaya vurmasındaki etki neyse öyle birşey olurdu,galaksiler birbirine girer üst üste yığılırdı..

  • wolferto kullanıcısına yanıt
    ışık hızından daha hızlı genişlemiyor evren. gidemeyiz ama belki uzaktan seyrederiz

  • Pozitif bilim, teknolojik gelişmeler, evren araştırmaları emekleme çağında, son hızla ilerlerken, bazı yorumcular; " yok duvar var, yok evren huni şeklinde, yok simetri imiş, yok yüce yaradan... gibi" tatminsiz, sabırsız eleştiriler peşinde.

    60 sene önce Ay'a, Mars'a gidilmez, yalandır deniyordu. Gidildi, ıspatlandı. Gidildiğini şimdi herkes kâbûl ediyor. Bilime, bilimsel gelişmelere, evrenin keşfi çalışmalarına, aşamalarına inanmaz, inkâr ederseniz çağın gerisinde kalırsınız, kimse size inanmaz, önemsemez.

  • sinek gibi cama çarpıyor çarpıyor. çıkmak isteyip duruyor. bir de yazmış,

    bu gerçek 1400 yıl evvel.

    öyle, sen sinek gibi camı dövmeye devam et. yapıştır kafayı, dön bir daha. olmadı mı? bir daha. hadi ama çıkacaksın , yapıştır bir daha.

  • eylül kabus kullanıcısına yanıt

    Bildiğim tek şey hiç bir şey bilmediğimdir...

  • Yaaa şimdi….

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.