Şimdi Ara

bilgisayarlar arasında ağ kurmak ve internet bağlantısını paylaştırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle herkese merhaba. benim yapmak istediğim şey 5 bilgisayar arasında dosya paylaşımı için bir ağ kurmak. anladığım kadarıyla 8 port lu bir switch ile bunu yapabilirim fakat istediğim bir şey daha var burda kafam karışıyor. her bilgisayarın ethernet girişinden internet bağlantısı var. ben bu bağlantıları söküp switch e bağlamak için kullanıcağım yani bilgisayarların internet bağlantısı kesilecek. bu yeni kuracağım ağ a internet bağlantısını nasıl verebilirim ve bilgisayarlar arasında paylaşılmasını sağlarım?



  • mevcut ethernetlerdeki internetin kaynağı nedir ?
  • 8'li switchin portlarından birisini modeminize bağlarsınız, diğer portlara da istediğiniz bilgisayarı bağlayabilirsiniz.

    Bu sayede bilgisayarlar hem internete girebilir, hem de aynı ağda bulunarak dosya paylaşımı yapabilirler.
  • @utkanizmit internetin kaynağı adsl modem

    @Diablo switch alırken ekstradan bir özellik desteklemesi gerekiyormu dediğinizi yapabilmem için? bir de bilgisayarlara ip adresleri tanımlanması nasıl yapılabilir modem de switch e direk bağlanırsa?
  • pc ler aynı modeme bağlıysa zaten aralarında ağ kurulmuş demektir.
  • ilerde bilgisayar sayısı artacak fakat modem de başka ethernet çıkışı yok o yüzden bilgisayarlar arasında bir ağ kurup sonra o ağ ı internete bağlamayı düşünmüştüm kökten çözüm olsun diye. bunu da 8 li ya da 16 lı bir switch alıp halledetmek var aklımda fakat dediğim gibi modemi switch e bağlama konusunda kafam biraz karışık. fazladan yapılması gereken ayarlar vs var mı diye
  • hah simdi oldu. Switchler pasif elemanlardır ayar felan gerekmez. Kac pc baglıycaksan ona göre port sayındaki switch temin et. Modemi 1. Porta gir diger portlara pc leri gir.
    Modemde herhangi bir ayar olmaz aynen calısmaya devam eder.
    Bu arada almısken gigabit bir swltch al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reflection_91

    @utkanizmit internetin kaynağı adsl modem

    @Diablo switch alırken ekstradan bir özellik desteklemesi gerekiyormu dediğinizi yapabilmem için? bir de bilgisayarlara ip adresleri tanımlanması nasıl yapılabilir modem de switch e direk bağlanırsa?

    Herhangi bir ekstra özelliğe ihtiyaç yok, bilgisayar sayınıza göre bir switch almanız yeterli. IP tanımlamasını elle yapmanıza gerek yok zaten modeminizdeki DHCP sunucusu IP atamalarını otomatik olarak yapabilir.

    utkanizmit bahsetmiş zaten, switchler transparan çalışır o yüzden switch için ayrıyetten bir IP ayarı falan gerekmez, tak-çalıştır.
  • çok teşekkürler yardımlarınız için
  • rica ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.