Şimdi Ara

Bilgisayarım iki hamlede açılıyordu, şimdi açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarım uzun süredir Power tuşuna basınca iki hamlede açılıyor. Power tuşuna basıyorum pc açılır gibi oluyor, bir-iki saniye sonra reset atıp öyle açılıyor. Fakat bu aralar reset atsın veya atmasın pc çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Defalarca fişi prizden çıkarıp tekrar takıyorum, arada tutturuyorum pc açılıyor, çoğu zaman da açılmıyor. Yani tam bir işkence.

    Kasanın kapağını açtım her şey normal çalışıyor. Bios’un pilini çıkardım taktım, ram ı tak-çıkar yaptım, hdd ve diğer kabloları falan kontrol ettim. Bir ara açıldığında bios’u default ayarlarına dönderdim. Sorun çözülmedi.

    Bugün fark ettim HDD lambası yanmıyor. PSU’dan gelip optik sürücü, sabit disk vs. giden beslemelerden biri açıkta idi. Kontrol kalemiyle ucuna dokundum hafif bir kıvılcım attı. Bu arada da Pc’nin sesi değişti, devri arttı ve görüntü geldi. Bilgisayar açıldı. Artık açmak istediğimde kontrol kalemiyle kablonun ucuna dokunuyorum öyle açıyorum 😊

    Sıkıntı acaba PSU mu yeterince güç almıyor falan veya tek parça değil de çok parçadan kaynaklı bir sorun mu? Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olabilir diye paylaşayım dedim. Şimdiden teşekkürler.







  • parçaları tek tek çıkartıp pc yi açmayı dene orn sadece hdd yi bağlama öle çalıştır yada ramları çıkar çalıştır görüntü varsa sıkıntı o parçada. tespit yap bi nevi ama tahminimce power gibime geliyor.
  • Hocam tespit yap bence de, ama psu olabilir gibi duruyor
  • Arkadaşlar evet sorun psu imiş. Değiştirince sorun düzeldi. İlginize teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.