Şimdi Ara

Bilgisayar sesi telefonun kulaklığından gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
60
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar. Bluetooth kulaklığım var. Android 13 telefon ve bir tane de masaüstü bilgisayarım var. Bilgisayarda tabii bluetooth dongle yok. USB veya wifi üzerinden telefonu bilgisayarla senkronize edip bilgisayarda izlenen filmlerin seslerini kulaklığa aktarmaya çalışıyorum. Soundwire gibi bazı uygulamalardan bahsedilmekte ancak seste gecikme yaşandığından da bahsedilir. Film izlerken seste kayma olması tabi hoş olmaz.


    Hangi yazılım veya yöntem ile bilgisayardaki sesi telefona, oradan da kulaklığa aktarabilirim? Telefon ekranını scrcpy ile bilgisayara aktarıp kulaklığı telefondan kullanabiliyorum. Ama ben bilgisayarda pot player ile 60 fps film izlemek. bu sırada da bluetooth kulaklığı kullanmak istiyorum. Acaba nasıl bir yol izlemeliyim? Dongle satın almak hariç.




  • Wifiaudio kullanıyordum. Böylece wifi üzerinden sesi telefona, oradan da kablolu kulaklık kullanarak oyun oynuyordum.
    Hocam kablosuz olan her şeyde gecikme vardır, artık kalitesine göre artıp azalır.

    Baya bir araştırmıştım ama sanırım bundan başka çözüm yoktu
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

    Bende bulamadım. Film gibi eşzamanlı olan olaylarda adam konuşurken sesin geç gelmesi atmosferi bozuyor, olmuyor. Bende telefondan ve bilgisayardan aynı filmi açıp sesi telefondan alırken görüntüyü bilgisayardan izledim. Bu çözüm değil tabiki. USB bağlantısıyla kurulan bağlantıda da gecikme var. Fakat scrcpy kullanarak telefon ekranını ve görüntüyü bilgisayara aktarabiliyoruz. Bu durumda sesi telefondan ve görüntüyü bilgisayara yansıttığımız haliyle izlemek mümkün. Gel gelelim telefon ekranındaki kadar net yansımıyor. Mesela fhd bir film açıyorum, telefonda çok net. Bilgisayarda full ekran, yani ekranın tamamını kaplayacak şekilde yapamıyoruz. Çeşitli yöntemlerle büyütsekte yansıyan görüntü kalitesini henüz yükseltemedim. İzlenmeyecek gibi kötü değil ama bilirsin, keskin ve net bir film izlemek ayrı bir olay.


    Eğer scrcpy kullanmayı bilen ve bizim anlayacağımız dille bize anlatacak bir arkadaş çıkarsa gireceği sevap çok olur.


    Zaten scrcpy ekranı yansıtıyor. Bize ekranı tam ekran yapma ve görüntüyü daha net yansıtma komutunu verse yeterli.





  • Benim amacım bilgisayarda büyük ekranda film izlemekti. Mesela pot playerde 60 fps'de izlemek istediğim seriler vardı. Sorduğum sorunun cevabını henüz kusursuz bir şekilde yapacak uygulama bulamadım tabi. Fakat kullanım senaryosuna göre önerim olacak.


    Eğer, bilgisayardaki işi telefondan da yapabileceğiniz halde büyük ekranda görmek istiyorsanız (mesela film izlemek ya da oyun oynamak gibi)


    scrcpy uygulamasıyla ekranı bilgisayara yansıtırken sesi telefondan alabiliyoruz. Bu da bluetooth kulaklığı kullanmamı ve görüntüyü bilgisayardan almamı sağlıyor.


    Ekran çözünürlüğü bilgisayara yansırken birebir muazzam kalitede olmasada idare ediyor.


    Burada tam ekran ve pencere çerçeve sorunu başlıyor. Bu sorunu da şöyle çözebiliyoruz. Bunun için komut girmek lazım. O da şöyle oluyor.


    scrcpy.exe dosyasının bulunduğu klasörde yeni metin belgesi oluşturuyoruz (*.txt uzantılı)


    İçine


    scrcpy --no-audio --turn-screen-off --window-x=100 --window-y=100 --window-width=800 --window-height=600 --window-borderless --fullscreen --disable-screensaver --show-touches --stay-awake --video-codec=h264 --video-bit-rate=16M --max-fps=60


    komutunu yapıştırıp kaydediyoruz. Burada H264 yerine h265 yazılabilir ama benim bilgisayarım kaldırmadı. Ekran yenileme hızınıda 144 gibi yüksek yazabilirsiniz ama benim monitör 60 fps detekli. Daha sonra dosya uzantısını bat olacak şekilde (*.bat uzantılı) değiştiriyoruz. Ne isim verdiğiniz önemli değil. Bu dosyaya çift tıklayara çalışan scrcpy uygulaması şimdilik tam ekran sorununu çözüyor.


    Burada dikkat edilmesi gereken konu şu: çentikli telefonlarda çentiğin gizlenmesi ya da gösterilmesi seçenekleri var. Bu ayarlar sebebiyle telefonda izlenen tam ekran görüntüsü çentiğin altında kalacak şekilde kırpılabiliyor. Bu nedenle film gibi tam ekran izlenen görüntülerde ekranın solunda doğal olarak siyah bant oluyor. Sanki görüntü sağa dayanmış, sola dayandırılmamış gibi. Bunun sebebi çentik ayarı. Tam ekranın çentiğide kapsayacak şekilde (çentiği gizle/göster ayarlarından) değiştirilirse ekran sağa ve sola dayanmış olacaktır.


    - - - -


    Bunun haricinde telefonda yapamayacağımız, illa bilgisayarda yapılması şart olan ve sese ihtiyaç duyacağımız uygulamalar için maalesef eş zamanlı ses aktaran bir çözüm bulamadım.


    şimdilik telefonu mini bir pc gibi düşünüp sadece ekran olarak monitörü kullanıyorum. İdare ediyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.