Şimdi Ara

Bilgisayar Reset Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Yaklaşık 2 aydır bilgisayarım özellikle akşam saat 8-10 arasında (gözlemlediğim kadarıyla) sanki bilgisayarın reset butonuna basmışım gibi önce elektriği tamamen kesiliyor, ardından otomatik olarak kendiliğinden yeniden açılıyor. Bilgisayarımı oyun amaçlı kullanmıyorum. Bir süre CPU'yu ve sıcaklığını izledim fakat hiçbir anormallik yok, değerler oldukça düşük. Belki yazılımsal bir sorun vardır diye düşünerek Windows'u yeniden temiz bir şekilde kurulumunu yaptım fakat sorun aynı şekilde devam etti. Elimde farklı bir PSU olmadığından test etme şansım olmadı maalesef.


    Sistem özelliklerimi aşağıda görebilirsiniz. Sorun ile ilgili fikir/öneri/tavsiyelerinizi rica ederim.


    Anakart: MSI Z370-A PRO 4000+(OC) MHz

    GPU: MSI GTX 1060 Gaming X 6GB GDDR5

    CPU: Intel Core i5-8400 2.8 GHz

    RAM: GSKILL Trident-Z RGB 3000 MHz (8x2)

    SSD: OCZ RD400 256 GB M.2 SSD

    HDD: WD 1 TB Caviar Black 7200 RPM

    CPU Cooler: Cooler Master Seidon 120V V3

    PSU: Rampage RGB-550 550W 80 Plus


    Teşekkürler








  • windos olaya günlüğüne bakın derim ne gibi bir hata verip kapanıyor aşırı cıcaklık veya psu ihtimali üzerinde durun

  • Teşekkür ederim hocam olay günlüğü aklıma gelmemişti bir inceleyeyim onu belki bir şey çıkar. PSU ilk aklıma gelen oldu, ama sıcaklıkta uzun süre izlememe rağmen hiçbir anormallik görünmedi.

  • msi afterburner indirip osd ayarlarını yap ekran kartı cpu sıcaklıklarına bak devamlı mesala en ağır ooyunlarda o zaman ortaya cıkar https://www.gezginler.net/indir/occt.html indirip powersupply testi yapabilirsin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tundra202006

    msi afterburner indirip osd ayarlarını yap ekran kartı cpu sıcaklıklarına bak devamlı mesala en ağır ooyunlarda o zaman ortaya cıkar https://www.gezginler.net/indir/occt.html indirip powersupply testi yapabilirsin

    CPU sıcaklıklarını 4-5 gün kadar izledim hocam, oyun oynamadığım için ekran kartından yiyecek bir şey zaten yok. PC'yi oyun oynamak için kullanmıyorum. Bahsettiğin programı daha önce kullanmadım, kurdum oldukça detaylı bilgiler var. PSU testinin nasıl yapıldığını çözüp deneyeceğim.





  • Rampage dandik ve fake PSU grubundan diye biliyorum. Everest gibi. Akşam aynı saatte oluyorsa şebeke gerilimi dalgalanma vs. nedeniyle PSU tolere edemiyor da olabilir. Kaliteli PSU almanızı öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.