Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için air mı pro mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • henüz okumaktayım bölümü. programlama için kullanacağım. tabi sadece bu değil. Photoshop tarzı görsellik gerektirecek programlar da kullanmam gerekiyor (3d max autocad vs olmayacak).. ayrıca bir de windows işletim sistemi de kurmam gerekiyor yanına visual studio vb. için. air bu işlerin altından kalkabilir mi? yoksa pro çok fark eder mi?.. ayrıca 256gb hafıza yeterli olacak mıdır?

    edit : çok yüksek grafik isteyen oyun oynamıyorum. max cs:go , dota , lol..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverPower -- 9 Mart 2016; 16:11:56 >



  • Durum böyleyse neden windowslu bir sistem almıyorsun? Air 'da basit oyunlar haricinde zaten oynayamazsın.

    League of Legends için bile istenilen sistem budur:
    https://support.riotgames.com/hc/en-us/articles/201752654-Minimum-and-Recommended-System-Requirements#section-mac
  • Air yeterli değil bütçeniz çok değilse windows alın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toxic Umix kullanıcısına yanıt
    hayatım boyunca windowslu bilgisayarlar kullandım fakat windowstan tamamen bıkmış durumdayım. sürekli hata veriyor birşeyler eksik çıkıyor, cortana hata veriyor bilgisayar açılmıyor. açıldığı zamanda 2 dakikada açılıyor. bu bahsettiğim bilgisayar da 3.nesil i7 işlemci 8gb ram ve 2gb nvidia ekran kartı var.. ayrıca cihaz şişmedi hatta yakın tarihte sıfırladım ve hiçbirşey değişmedi. win7 den yukarısını maalesef sevemedim. oyun çok büyük bi problem değil. evde desktop bir windows pc kullanıyorum oyun için o yeterli olacaktır. ben sadece orta düzey programlama ve grafik tasarım eğitimi almayı düşündüğümden ps handsfree gibi şeylerde de yeterli olmasını istiyorum. ayrıca stabil olması çok önemli bir etken. cihaz 2 yıl sonra değiştirilmek istemiyor..
  • Pro alın bence. Ben de yazın yeni çıkacak Skylake 13 inç Macbook Pro almayı düşünüyorum. Programayla uğraşan bir arkadaşım aldı 15 inçlik, iyi ki almışım diyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows'unuzun yavaş açılmasının sebebi HDD kullanmanızdır. SDD kullanmak büyük fark yaratır bilgisayarlarda. Günlük kullanımda i7 ile i5 arasındaki farkı HDD den SDD ye geçerseniz daha çok fark edersiniz. Elimde MSI'ın bir laptop var ve raid 0 şekilinde kullanıyorum 6 saniyede açılıyor. Ancak HDD'li bir oyun laptopum var, açılma süresi yaklaşık 1 dakkika.

    Air mı pro mu konusunda kullanıcağınız programlar dahilinde yardımcı olamam ama taşınabilirlik olarak - kilo haricinde- aralarında çok çok küçük farklar var, hatta air daha geniş, ancak kasası önce doğru daha ince. 1.7 mm air ve pro ise 1.8 mm, ancak pro'nun tüm kasası 1.8, air'ın sadece arka bölümü bu kalınlıkta.
  • Toxic Umix kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler. ssd nin büyük fark yaratacağının farkındayım fakat bilgisayar ilk bir sene böyle değildi. hatta aldığımda şaşırmıştım aşırı hızlı diye. sonra süre gittikçe artmaya başladı ve son durum 2 dakika.. tabiri caizse notebook şişti denilebilir sanırım.. ayrıca şuan yeni , sağlam özellikli ve ssd li bir notebook bakmaya kalksam en azından 4bin ödemem gerekiyor. o fiyatada tercihim apple olacak sanırım.
  • Başka bir arkadaşa da söylemiştim sana da söyliyim. Mühendislik programlarının hiçbiri bilgisayarları zorlayacak programlar değil. Bu sene autocad ve yazılım için eclipse programını kullandım ve 3 yıllık casper dandik bilgisayarı olan arkadaşlarım bile bu programları laptoplarında kullanıyorlar.
    Air'la bu programları kullanan arkadaşlarım var ve programlar gram donmuyor ve çok hızlı bir şekilde açılıyorlar.
    Pro biraz adında olduğu gibi pro. Bir öğrenci için gereksiz gibi görüyorum ben. Hem parası öğrenciyi kasar hem ağırlığı hem kalınlığı...

    İkinci olarak macbook'larda oyun konusuna değinecek olursak. Macbooklarda oyun oynanmaz. Macbook dışında ben diğer laptop netbook adı her neyse bütün dizüstülerde oyun oynamanın zevksiz olduğu kanaatindeyim.Oyun desktop yani masaüstü bilgisayarda oynanır.En az 21 inchlik ekranıyla derin tuşlu klavyesiyle mouseyla, klavyeyi ayrı mouse ayrı yere bacakları uzataraktan oynanır




  • Arkadaşımın air var cs go en düşük ayarlarda bile rahat oynanmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • giogo G kullanıcısına yanıt
    kesinlikle laptop ile hiçbir oyundan zevk alamadım. desktoplar resmen bunun içi yaratılmış. macbook air tercih etmek istiyordum ben de fakat photoshop vs gibi hele bir de 3d çizim olaylarında kasma donma yaşar mı meraktaydım. autocad ve eclipse kullandım demişsiniz .. hangi marka bilgisayar kullanıyorsunuz? eğer mac air ise gidip almak şart olur
  • OverPower kullanıcısına yanıt
    Ben biraz mülteci gibi takıldım bu sene .
    Yani bazen evde yaptım kaydedip okula götürdüm ve çoğu zamanda biz bu işleri arkadaşlarımla grup olarak yaptığımızdan arkadaşlarımın laptoplarında çalıştım. Lenova Z50 var mesela işlemci olarak air la aynı diye biliyorum hiçbir şekilde bu programlarda sıkıntı yaşamıyor. Bi tanede lenova Y50 var onun özellikleri Z50 den daha iyi doğal olarak ondada bir sıkıntı olmuyor. Bir tanede air var ondada hiçbir şekilde donmuyor.
    Ama bu 3 bilgisayar kullanan arkadaşlarımın ikisi bilgisayarından memnun değil . Hangi ikisi diye sorarsan lenovalar. Ağırlık dezavantajları yüksek ve yeni bilgisayarlar olmalarına rağmen windows işleri yaparken nadirde olsa donabilen bilgisayarlar. Ama airda hiç öyle bir sorun yok canavar gibi gerçekten. Air'ın tek dezavantajı ekranı, oda gülü seven dikenine katlanır, üniversite için alıyorum moduna girince oda göze batmıyor. Hepsinin yanında air'ın birde karizması var.
    Şimdi bende senin gibi macbook alıcam. 21 marttaki apple etkinliğini bekliyorum ve yeni macbooklar tanıtılırsa kesinlikle alıcam. Mülteci yaşamaktan sıkıldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • giogo G kullanıcısına yanıt
    bir an önce almak lazım çünkü durdukça yükseliyor bu mac lerin fiyatı. en son 4bin di mba tabii 256 lığı cevaplar için sağol dostum kafamdaki soru işaretlerini kaldırdın eyvallah
  • OverPower kullanıcısına yanıt
    Ne demek :)

    İmkanın varsa yurt dışından al derim. Amerika, Japonca, Dubai gibi yerlerde 1000 lira ya kadar fark var. Oralardaki fiyatlara bakınca malesef buradaki windowslu ultrabooklarla aynı fiyatlardalar nerdeyse macbooklar.

    Windows'da donma konusunda da şöyle diyebilirim. Yapabiliyorsan 3 ayda bir yok o olmaz ise 6 ayda bir format atmak lazım ama sağlam bir format atmak lazım. Diskleri tamamen temizleyerek boot dan girip. Böyle yapınca baya bir rahatlama sağlıyor tabi oda bir kaç ay sürüyor. Programlar, dosyalar yükleyip sildikçe onlar bir şekilde diskte çöp halinde kalıyor ve bilgisayara yük getiriyor. Tabi şu var kim bilgisayarına bu sıklıkla format atıyor? Kimse. Mac OS'larda böyle sorunlar yok tabi :) . E artık onlarda SDD kullanıyorlar ama tabi asıl temel işletim sistemi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.