Şimdi Ara

Bilgisayar Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar , mümkün oldugunca çok bilgi vermeye çalışacağım.

    11 sene önce bir bilgisayar toplamıştım , dönemi için hiç fena olmayan bir sistemdi. Birkaç sene sorunsuz kullanmıştım.

    Bir gün bilgisayar açılsa da monitör , klavye , mouse gibi bileşenler çalışmamaya başlamıştı. Sonrasında burdan arkadaşların bios ayarlarıyla ilgili birkaç bir şey söylediğini ve problemin çözüldüğünü hatırlıyorum.

    Kısa süre sonra bilgisayar kendini bi anda kapatmaya başlamıştı. Durduk yere pat diye kapanıyordu ve bilgisayarı kullanmayı bırakmıştım.

    2 sene önce günlük kullanımlar için o bilgisayarı düzeltebilir miyim diye bir çabaya girdim. Yine buradaki arkadaşlar ile birkaç istişare sonucu güç kutusundan olabileceğini söylediler. Sıfır bir güç kutusu aldım ve değiştirdim. Sorun çözülmüş gibiydi fakat bir hafta sonra bilgisayar kendini sürekli format ekranına atan bir döngüye girdi. Windows hatalı kurulmuş olabilir denmişti ben de farklı usb bellekler ile sıfır dosya indirip tekrar formatlasam da sorun çözülmemişti ve vazgeçmiştim.

    Geçenlerde yine aklıma geldi ve bu sürekli kurulumu tetikleme probleminin hdd den kaynaklı olabileceği söylendi. Ben de bi arkadaşımdan çıkma sağlam bir ssd yi takıp hdd yi çıkardım. Hatta sata kablosunu sabit tutsam da güç kablosunu da sıfırıyla değiştirdim. Windowsu kurarken her şey bittiği anda tam açılacakken siyah ekranda kaldı. Tekrar formatlayıp kuruluma baştan başladım. Tekrar aynısı olunca bilgisayarı kapatıp açtım , onarım vs. derken bir şekilde windows kuruldu ve bilgisayar açıldı. Tam sevinecekken bu sefer biraz bakınırken bilgisayar yine pat diye kapanmaya başladı. Kabus geri döndü. Genelde aşırı sıcaklık denmiş. Bilgisayarın içi temiz , fanlar da çalışıyor. Macun çok eski muhtemelen kondisyonu çok düşmüştür fakat bu kapanma olayı yük binince gerçekleşmiyor. Elle kontrol ettiğimde ısınmış da olmuyor. Hatta bilgisayar henüz açılmış ve masaustunde 2 dakika geçirmişken bile olabiliyor. O yüzden sıcaklıktan ötürü olduğunu zannetmiyorum.

    Bilgisayardan bir performans beklentim yok , günlük kullanım için çözmek istiyorum ancak bir türlü çözemedim. Bir fikri olan , yardımcı olabilecek var mı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ireneo kullanıcısına yanıt
    Ram veya ramler bozuk olabilir. İki tane ise birer birer farklı yuvalara takarak bir deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • efyavas kullanıcısına yanıt

    Ram 1 adet var çıkarıp uçlarını silgiyle sildim , 2 deydi 4. Slota taktım. Bios pilini de çıkarıp taktım. Kapanma sorununu tekrar gözlemlemek istiyorum fakat bir problem daha çıktı. Görev yöneticisine bakarken ekran kartının gözükmediğini farkettim. Driver yoksa veya uygun değilse olabilir denmiş. Driver yükleyince siyah ekran oldu. Aynı windowsu kurarken basima geldiği gibi. Formatladım denedim yine aynısı oldu. Biraz bakındım windows10 la gelen yeni bir sürücüde problem olabilir denmiş. Bu sefer windows 8.1 kurdum. Kurulumunda sorun olmadı fakat şöyle 2017 sürüm bir driver denedim yine siyah ekran oldu. Tekrar formatladım bu sefer cd sini buldum cd den yükleyeyim dedim. Driverin kendini değil de bir driver programı yükleniyor cd den. Ordaki yükleme seçeneğini yaptığımda yine siyah ekranda kaldım. Bu kaçinci format artık bilmiyorum. Bu bilgisayara nasıl ekran kartı driveri yükleyeceğim ? Ve ayrıca önceki kapanma vs. problemi de bundan kaynaklanıyor olabilir mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ireneo kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının bozulmuş olması da ihtimal dahilinde. Dahili grafik varsa ekran kartını çıkarıp o şekilde de deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • efyavas kullanıcısına yanıt

    İşlemcide dahili ekran yok diye biliyorum. Ayrıca kartı çıkarınca monitör bağlayabileceğim bir şey kalmıyor. Kartın bozuk olup olmadığını nasıl anlarız ? Eğer kart bozuksa önceki kapanma probleminin de ondan kaynaklı olup olmadığını öğrenmenin bir yolu var mıdır ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ireneo kullanıcısına yanıt
    O zaman bunu ancak başka bir ekran kartı takıp deneyerek öğrenebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ireneo kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin modeli ne?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • efyavas kullanıcısına yanıt

    Amd fx 6300 işlemci , ekran kartı da powercolor hd7850 fakat deneyebileceğim 2. bir ekran kartı yok. Sırf denemek için ekran kartına harcayacak bütçem de yok maalesef. Bir şekilde problemden emin olabilsem o zaman bir bütçe ayırabilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hiçbir şekilde ekran kartı driver yükleyemiyorum. Windows 10 , windows 8.1 de denedim. Yeni driver , eski driver farketmiyor hatta cd den bile yükleyince siyah ekran oluyor. Ekran kartı tamiri de astarı kendini geçiyor. Bu sebeple son çare olarak fırınlamayı deneyeceğim. Merak ettiğim konu bilgisayarın bu bi anda kapanması meselesi de ekran kartından kaynaklanıyor olabilir mi ? Tabii ki kesin bir cevap beklemiyorum. Ama kaynaklanıyor olabilirse kartı fırınlayıp macun yenileyeceğim. Fakat kart arızalı diye bilgisayarın kapanma durumu olmaz mutlaka ikinci ayrı bir arıza vardır diyorsanız hiç uğraşmayacağım. Bu konuda fikriniz varsa paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.