Şimdi Ara

bıktım artık olmaz böyle birşey

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar
    carisma 1.6 glx sahibiyim..
    binbir umutla aldığım aracımın aşırı yakıt tüketimi ve gerekli performansı sergilememesi sebebi ile araçtan resmen soğudum..
    ilk aldığımda araç lpg de bile su gibi akıyordu 160-170 sıkıntısız gidiyordu. daha bassam 200 bile giderdi yani o derece
    ama araca ne olduysa sırayla arıza çıkarmaya başladı.. ilk önce bujileri değiştim, 2. viteste silkeleme yapıyor diye 1ad. buji bobini değiştim.. arıza o anlık düzeldi fakat yakıt tüketimi gene had safhada ..
    araca ilk çalıştırma için 50 tl lik benzin koydum, ondan sonrada sürekli lpg de kullandım..
    en fazla 170 km sonra benzin bitti!! dikkat edin benzin sadece ilk çalışmada lpg ye geçene kadar kullanılıyor..
    bu arada lpg deki yakıt tüketimi şehiriçi 15 lt/100km!!!
    ve araç resmen ölü gibi 1 ve 2. viteste araca nerdeyse gazı köklemem gerekiyor seri kalkması için..
    ben araca daha önce boğaz kelebeği temizliği yaptırdım sanayide bir ustaya fakat boğazı sökmeden sadece kapağını açıp içine sprey sıktı o kadar . bu işlemi yaptıktan sonra aracın rölantisi yükselmişti bir türlü düşmemişti bende boğaz kelebeği üzerindeki vidadan rölantiyi düşürdüm.. şu an lpg de ve benzinde rölanti olması gereken 900 devirde fakat aracın performansı çok kötü ..

    araçtan buz gibi soğudum resmen ..
    önceden bakınca hoşuma giden araç şimdi her gördüğümde içimi karartıyor..
    sanayideki ustalara ne zaman gitsem kısa sürede halledip parayı kapabilecekleri işlere bakıyorlar.. uzun sürecek, ustalık hüneri sergilenmesi gereken işlerde aşırı derecede kaypaklık yapıyorlar..
    daha bugüne kadar yetkili servise gitmedim..
    gittiğim zaman altından kalkamayacağım masraflar çıkaracakları korkusuyla gitmeye çekiniyorum..
    sizce ne yapayım ben_?
    ucuz-pahalı demeden aracı elden çıkarayımmı yoksa az daha sabırlı olup aracın bakımını yaptırıp bineyimmi? (araçta sadece arka sağ çamurluk BOYALI, ön fren balataları yenilenmesi gerekiyor ve kapı iç kumaşları yenilenmesi gerekiyor.. onun haricinde görünümü olsun, yolda gidiş olsun sıkıntısız YAKITI HESABA KATMAZSAK :S )
    aracın kaportası süper yürürü on numara ama bu dediğim sorun beni bıktırdı....
     bıktım artık olmaz böyle birşey bıktım artık olmaz böyle birşey bıktım artık olmaz böyle birşey bıktım artık olmaz böyle birşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erzurumlu- -- 26 Ocak 2014; 17:48:03 >







  • bnm ilk arabamdı carizma valla bir tek kalorifer sorunu yaşadım oda lpg yi etkilemişti şu an kaloriferi düzelttim 29-32krş arası yakıyor otomatik 2000 model 1.6 glx bnmkide hocam araç yaşlı sadece onun dışında yaylaya çıktım her ay 1 kere ankara yaptım arada ankara+zongulda+bolu yani 1 senede 37bin km yaptım arabayla sadece 1 ay yurtdışındayken yattı orda da arızayı çıkartı bu araba için söylencek tek şey kullanın işleyen demir böylece pas tutmaz ama alırken dikkat edin
  • erzurumlu- E kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfır araçlar dünya para oldu son kur ve vergi artışlarından sonra. Araç yenilemek mantık dışı oldu bence artık. İkinci el alsan onlarda da fiyatlar yükseldi. Kaldıki bilmediğin bir araç alacaksın. Çarığı çürüğü var mı, km.si doğru mu, bakımları yapıldı mı, hor kullanıldı mı, gizlenmiş bir kusuru var mı gibi bir sürü sıkıntısı var ikinci elin. Sırf donanımhaber forumunda bile çeşitli marka ikinci el almış birçok arkadaşın şikayetleri feryatları var.

    Bu devirde en iyi araç sahip olduğun araçtır. 2004 model Peugeot 406 Coupe 2.2 aracım var. Aracımı 0 km almıştım. Şimdi 90 binde. Bir iki ufak kazada tampon değişti, bir kapı boyandı. Araç motoru, yürüyeni, konforu herşeyiyle hala 10 numara ve çok diri. Fakat günümüz şartlarında yakıt masrafı, saçma salak vergi sistemimizden yüksek vergisi ve tarla misali asfaltlarımızdan ötürü yere yakınlığı beni bezdiriyor. Bazen yenileyeyim diye gaza geliyorum. Satsam 30bin civarı ederi var. İnan performans, kalite, prestij, keyif, konfor vs olarak aracımı ikame edecek 0 km bir araç 120binlerden başlıyor. E o zaman deli miyim cepten 100 civarı daha ekleyeyim?

    Mitsubishi devasa bir sanayi kuruluşu. Ciddi bir firma. Araçları çok uzun ömürlü ve sorunsuz araçlar. Türkiye gibi tüketim alışkanlıkları tuhaf ülkelerde kıymeti bilinmeyen arabalar bunlar. Bence öncelikle aracının kıymetini bil derim. Aracını ikame edecek yeni bir araç almak istediğinde ister 0 km olsunister ikinci el, emin ol bir çuval paran gidecek. Aracının temiz olduğunu belirtmişsin zaten. Benim naçizane tavsiyem aracı yetkili bir servise götürüp hastalıklarını gidermendir. Bunun için 3-5bin neyse vermeye değer. Belki orijinal parçaları servis dışından kendin satın alıp serviste sadece işçilik yaptırabilirsin. Sanırım Erzurum'da ikamet etmektesin. Orada Mitsubishi'nin servis durumu nedir bilmiyorum ama kısa bir araştırmayla bölgedeki en iyi servisi tespit edip, aracının tüm işlerini yetkili bir serviste yaptırman bana göre en mantıklısı. Sağda soldaki ustanın eğitimi ne? Kurumsallığı ne? Dürüst müdür? Yarın yapılan işte bir sıkıntı olursa muhatap bulabilecek misin? Bu soruları cevaplamak gerekli. İngilizlerin çok sevdiğim bir atasözleri vardır: "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim." diye. Emin ol uzun vadede daha hesaplı olduğu gibi daha sorunsuz olacaktır. Sorunlar giderildikten sonra aracını eskisi gibi seveceğine, keyif ve güvenle bineceğine eminim. Hayırlısı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galathian -- 30 Ocak 2014; 16:28:38 >




  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar..
    ben araçtan memnunum 2 viteste 120 yapıyor bassam daha gidecek daha motora anahtar değmiş değil fakat şu yakıtı aşırı tüketmesi çok bela bir durum..
    ben bu yüzden benim aracın aynısını kullanan arkadaşların yorumlarını görmek istedim fakat kullanan yok heralde..
  • lpg tesisatı eskimiş enjektörleri ölmüş olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erzurumlu-

    cevaplar için teşekkürler arkadaşlar..
    ben araçtan memnunum 2 viteste 120 yapıyor bassam daha gidecek daha motora anahtar değmiş değil fakat şu yakıtı aşırı tüketmesi çok bela bir durum..
    ben bu yüzden benim aracın aynısını kullanan arkadaşların yorumlarını görmek istedim fakat kullanan yok heralde..

    Kullandiginiz arac cok ozel bi arac sorun bikac seyden kaynaklaniyor olabilur sirayla sunlari yapmaya calisin subap ayari baski balata kontrolu enjektor temizligi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet arkadaşlar konuyu açalı nerdeyse 3 ay olmuştur ama
    en son dayanamadım gittim yetkili servise durumu aynen anlattım
    ilgilenen usta da sadece benzinde deneyebileceklerini söyledi. lpg ile ilgilenmiyoruz dedi..
    bende tamam dedim..
    fakat ilkönce aracın tam olarak ne yaktığını bulabilmek için depoyu fulleyip 50 km yol yapmamız lazım dedi. :D
    benim baıma karlar yağdı.. ama sonuçta yakıt alacaz uzun bir süre yakıta para vermem nasıl olsa gene harcayacaz o yakıtı deyip gittik BP de depoyu TAŞANA KADAR doldurttuk. tam 64 lt. 325 tl verdim içim yandı ama olsun helal olsun..
    bindik araca 90- 100 km arası hızla 50 km yol yaptık geldik.
    tekrar taşana kadar fulledik.. 3.2 lt yakıt aldı!!!
    BU DA DEMEKKİ 100 KM DE 6.4 LT yakmış! km başına 32 kuruşa denk geliyor. BENZİNDE! (benzinin o anki litre fiyatı: 5.10 kuruş)
    içim öyle bi rahatladı..
    BİZİM ÇOK YAKIT SORUNU demekki hem soğuk havadan hem şehiriçi dur-kalk yapıp sürekli yüksek devir-düşük hızda kullanmaktan kaynaklanıyor..
    lpg sisteminde bir sorun olsa da o sorun sayılmaz en fazla 200-250 tl ye cilop gibi olur..
    bilginize.
    14 nisan da denedik (2014)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erzurumlu- -- 15 Nisan 2014; 21:14:55 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.