Şimdi Ara

Beşiktaş ta olan zincirleme kaza da onarım işi nasıl çözülür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam ,karşı şeritten gelen ticari araç, diğer şeride dalıyor ve içlerinde maserati dahil olmak üzere 7 aracı biçiyor ve bazilarini pert durumuna getiriyor.


    Şimdi bu ticari araç muhtemelen yüzde 100 suçlu olacak, ama oluşacak değer kaybı ve onarım masrafları ne olacak?

    Bugün sadece ,maseratinin onarımı milyon falan tutar muhtemelen.


    Yada araç sahipleri kaderi ile baş başa mi kalacak?




  • Kasko'su varsa ( hiç zannetmiyorum) ve sınırsız/yüksek limitli imm'si varsa sigortası her şeyi karşılar. Yoksa kazaya karışan talihsizlerin sigorta firmaları herifin donuna kadar alır.
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    Çarpan sürücünün parası yoksa nasıl donuna kadar alacaklar ??

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Maddi olarak karsilayamadigi durumda ,hapis cezası mı alır?

    Artik trafiğe cikmak bile,cesaret istiyor büyük şehirlerde,saatli bombaya döndü trafik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 1 Mayıs 2024; 21:19:40 >
  • Maserati gibi pahalı bir örnek verilmişken, birkaç sene önce bir ticari araç arkadan yabancı plakalı bir Rolls Royce'a vurmuştu. Sosyal medya'da işlenmişti bu konu. Araba uçak seyahatini sevmeyen Hırvat bir iş adamına aitti. Kavacık'taki Rolls Royce yetkili servisine, servis müdürü arkadaşıma uğradığımda tamiratı devam ediyordu ve merakla bakmıştım bende. Çarpan aracın kasko ve zorunlu sigortaları toplamı, hasarın tüm bedelini karşılayamadıgından firması kalan kısmını cepten ödeyecekti. Kasko önemli ama imm işimiz düştüğünde hayat kurtarir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 1 Mayıs 2024; 22:26:30 >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Az çok birşeyleri vardır. Olanı alırlar.

  • ghostiki kullanıcısına yanıt

    Tam bilmiyorum avukatlara sormak lazım. Allah kimsenin başına kaza bela getirmesin iğrenç bir süreç.

  • Bence bu adamın tek kurtuluş yolu üzerine ne kadar mal varsa güvendiği bir yakınına ya da arkadaşına devredip hapse girmek ya da yurt dışına kaçmak olur.Bu kadar hasarı normal bir adamın malı mülkü ile ödemesi zor.Bu şekilde en azından ailesinin evi barkı elden gitmez.Kendisi de artık bundan sonraki hayatına maaşının kesilmeyeceği sigortasız bir işle devam eder galiba.Allah kimsenin başına vermesin
  • Aklı olan ticaretle uğraşan insan hele de aracı personeline filan tahsis ediyorsa immyi sınırsız yaptırmalı. Adam çarpar bırakır işi işveren olarak sen uğraşırsın.
  • susurluk şoförüne öyle bir yapışmıştık ki sigorta şirketi adam "ölene kadar borç ödeyeceğim" demişti. kamyonu falan gitti ama yetmedi. bizdeki sigorta avrupa / amerikadaki gibi değil. onlardaki tamamını karşılıyor. bizdekinde böyle bir şey olmadığı için her iki taraf da mağdur olabiliyor.

  • Kazada mağdur olan araçlar kendi sigorta-kaskoları tarafından tamir edilecek. Daha sonra o firmalar süçlu tarafın(beyaz ticari) sigorto-kasko firmasından tutarı tahsis edecek. Çarpan arabanın İmm'si de %100 yetersiz olacak ve araç soförünü güzel günler bekliyor olacak.


    Not: bu yıl sınırsız İmm ücreti 1500tl çıktı. Kesinlikle alınmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayınOzi -- 2 Mayıs 2024; 0:20:32 >
  • Hasarlı araçların kaskosu varsa sorun yaşamazlar kasko onarımını veya perte ayrılmasını yapar. Fakat suçlu olan hafif ticari araç sahibinin yüksek kasko ve imm hasar rizikosu yoksa geçmiş olsun, hayatının sonuna kadar borç öder.

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Kasko olsa bile ,bazı araçlar da onarım sonrası ciddi değer kaybı oluşacak. Bende tek taraflı kaza yaptım, kasko onarımı eksiksiz halletti ama tramer de 120 bin TL hasar kaydı çıkıyor, aracımi satmaya kalksam piyasasinin 150 200 bin TL altına satmam gerekecek.

  • Hafta içinde (2016/ekim) Maslak’ta bir beton mikseri 7 aracı ezdi. Neyse ki can kaybı olmadı ama bu olay sigorta açısından ciddi bir sıkıntıyı da ortaya çıkardı. 7 araçtan 6’sında eğer beton mikserinin trafik ve kasko sigortası varsa sorun yaşanmayacak. Sigorta şirketleri araçların hasarını karşılayacak. Ancak bir araç var ki aynı zamanda basının da ilgisini çekti. İşadamı Erdal Aksoy’un Bentley’i kazada ağır hasar aldı.


    ŞOFÖRE 572 BİN LİRA FATURA


    Habertürk'te Rahim Ak'ın haberine göre, sigortacılar Bentley’in büyük ihtimalle pert olduğunu yani sigortanın aracı tamir ettirmeyeceğini yeni araç satın alması için Aksoy’a para ödemek zorunda kalacağını söylüyor. İşte sorun da burada ortaya çıkıyor. Çünkü aracın yaklaşık değeri 884 bin lira civarında. Sigorta şirketleri ise trafik sigortası ve kasko dahil en fazla 312 bin lira ödeme yapacak. Geriye kalan 572 bin lira ise mikserin sahibi şirketten istenecek. Şirket ise eğer iyi niyetli değilse büyük ihtimalle dönüp parayı şoförden tahsil etmek isteyecek.


    SİGORTALAR 312 BİN LİRAYI KARŞILIYOR


    Olayı adım adım anlatalım. Eğer araç perte çıkarsa Bentley’in kaskosunu yapan şirket Aksoy’a aracın değerini yani yaklaşık 884 bin lirayı ödeyecek. Bu para ile Aksoy yeni bir araç satın alacak. Hasarlı araç ise sigorta şirketinin olacak. Ardından Bentley’in kasko sigorta şirketi bu tutarı mikserin trafik sigortasına rücu edecek. Trafik sigortası bu olayda araç başına 62 bin lirayı karşılayacak. Üstünü beton mikserinin kaskosu varsa oradaki ihtiyari mali mesuliyet sigortası nedeniyle kasko şirketine rücu edecek. İhtiyari mali mesuliyet sigortası kasko sigortasında genelde (bu olayda şirket farklı bir mali mesuliyet sigortası almış olabilir) 250 bin lirayı geçmediği için 250 bin lira da mikserin kaskosundan tazmin edilecek. Toplam 312 bin (62 250) lirayı tahsil eden Bentley’in kasko sigortası şirketi geri kalan tutarı ise büyük bir ihtimalle beton mikserinin kayıtlı olduğu şirketten isteyecek. Şirket geri kalan 572 bin lirayı cebinden karşılayacak. Olayın en acı yanı ise şirket isterse dönüp bu parayı şoförden isteme hakkına sahip.


    LÜKS ARAÇLARA EK TEMİNAT DA VERİLMİYOR


    Sigorta şirketleri araç sahiplerini mağdur etmemek için piyasa değeri ile kasko değeri arasında bir fark olduğunda bu farkı ödeme gibi ek taminet de veriyorlar. Ancak şirketler piyasa fiyatı ile kasko fiyatı arasındaki fark yüksek olabileceği için Bentley, Meserati Jaguar gibi araçları bu ek teminat dışında tutuyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostiki

    Maddi olarak karsilayamadigi durumda ,hapis cezası mı alır?

    Artik trafiğe cikmak bile,cesaret istiyor büyük şehirlerde,saatli bombaya döndü trafik.

    tam senesini hatırlayamıyorum benzer bi durum arkadaşımın başına geldi,%100 karşı taraf suçlu,sigorta bir yere kadar verdi,sonrası adamdan alınacak ama adamın üstüne hiç bir şey yok,icra dosyaları senelerdir açık,karşı tarafın hapse girdiği felan olmadı

  • görüntüleri var kazanın...öfke ve şok içinde izledik yine 


    ülkedeki fütursuzluğun harekete bürünmüş hali...

    cinayete teşebbüsten yargılanmalı hatta ölen sakat kalan felan varsa...


    50milyon 100milyon'lu tazminat cezalı 10-15yıl yatarlı bir ceza verilmeli ama bu gözler neler gördü ve daha neler görecek...

    şansa yaşıyoruz...

    her gün inanılmaz haberler görüyoruz...

    cehalet akıyor...eğitimsizlik akıyor ülkenin 4 bir köşesinden...

    (20 yıl önce aynı şeyleri yazıyordum)


    sanırım cehaletimiz 100-200 belli 300'lü yıllardır tekerrür'de...

  • infinite kullanıcısına yanıt

    tek teselli vefat yok; sadece yaralanma var diye yansıdı; ama gerçekten son sürat geliyor; yağmurdan -yoldan kaynaklı kayarak adeta karşı tarafa uçuyor; ve araçları biçiyor.


    bu kişinin veya bu tarz kazaya karışan, sözde sürücülerin ehliyetine hayat boyu el konmalı. asla direksiyon başına geçmelerine izin verilmemeli.


    ehliyet eğitimlerinde, bu tarz kaza videoları ve sonuçları ibretlik olarak ,uzun uzun gösterilmeli-ders olarak işlenmeli.

  • degobar kullanıcısına yanıt

    bu da güzel bir emsal olmuş.teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.