Şimdi Ara

BELEDİYENİN G.MENKUL SATIŞ İHALESİNDEN 15 GÜN ÖNCE RAYİÇ BEDEL ALTINDAN KİRALAMA YAPMASİ HAKKİNDA.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Basimdan gecenler hakkinda anlatilacak cok sey var, fakat sadece bir konu hakkinda soru sormak istiyorum.




    -Bir belediye iştiraki 30 nisan tarihinde bir gayrimenkul satış ihalesi aciyor. Aciklamasinda kiracılı oldugu belirtiliyor fakat kira sözleşmesi detaylari bilinmiyor.


    - İhale bana kaliyor. Tapu devrinden sonra sozlesmeler bana veriliyor ve bingo; belediye istiraki ile kiraci sozlesmeyi satis ihale tarihinden sadece 15 gün önce 5 yillik bir sureyle ve rayic bedelinin 1/6 fiyatina yapıldığı anlasiliyor.


    - Rahat anlasilmasi acisindan isin özeti şöyle; belediye istiraki buyuk ihtimalle kendine yakin birine rayic bedelinin cok altinda ev kiraliyor, bu kiralamayi satis tarihinden sadece 15 gün once ve 5 yillik sureyle yapiyor. Neden bunu yaptınız dedigimde ise işin içine siyaset karışıyor.



    burasi benim ilk tek evim oldu. İcinde oturacagim. Tebligat cektim ,geri geldi. Kiraci Mernis adresini de nasil olduysa sildirmis, noter bile duruma şaşırdı.




    - Ev belediye istiraki tarafindan tam anlamiyla peşkeş çekilmiş. Sozlesme doneminde ayni apartmanda minimum 20 bin tl olan ev 3 bin tl ye kiralanmış. Bu işin de magduriyeti bana kaldi. Dedigim gibi bu yasadigim olaylarin kucuk bir kismi.



    sorum şu;. satis ihalesinden 15 gun once yapilan bu gunun gerceklerine uymayan sozlesmeyi gecersiz kılma, degistirme gibi bir durum sozkonusu olabilir mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.