Şimdi Ara

Bazen düşünüyorum da

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gerçekten hayatımız elimizden alınmış gibi. Şikayetimin hayat pahalılığı, alım gücü vs. olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. 17 yaşında lise3'e giden biri olarak hayatımın ders çalışmak veya sınavlardan yüksek almak üzere kurulu olduğunu anlamaya başladım. Çünkü bu ülkede sınavlarınızdan yüksek almaz, kpss'ye veya bilimum o 3 harfli sınavlara hazırlanmazsanız gerçekten bir baltaya sap olabilmeniz mümkün değil. Daha ortaokula yeni başlamış veya henüz 6. veya 7.sınıfa giden bir çocuğun sınav stresi yaşaması ne kadar normal sizce?


    Size sınavlarınız veya dersleriniz dışında başka bir şey düşünme fırsatı hiç verildi mi? Veya felsefe, büyük düşünürler, tarih hakkında kaç kez adamakıllı birisiyle tartışabildiniz? Size mühendislik, tıp , hukuk dışında bir tercih yapmanız yönünde kim size destek oldu? Aslında bu halkın suçu değil. Ülkenin yönetimi halkı bu hâle getiren temel etken. Kendi sevdiği bölümü okumak isteyen belki güzel sanatlar belki siyaset bilimi belki de kamu yönetimi okuyan birinin "İşsiz kalacaksın" yargısıyla yetişmesini kim sağladı? İnsanlar artık kendi sevdiği şeyleri yapmaktan bile aciz bıraktılar.


    Sınavlar bu ülkenin gençlerini, sorgulayan beyinlerini başka bir şey düşünmelerini engellemek için uygulanıyor. O 4 veya 5 seçenekli sorular sizin geleceğinizi belirliyor. Siz sınavınızdan, derslerinizden başka bir şey düşünürseniz, bu birilerinin hoşuna gitmeyebilir. Neden? Neden yapıyorum? Neden buna inanıyorum? Diye kendinize kaç kez soru sordunuz?


    Artık düşüncelerimizi ifade ederken bile başımıza bir şey gelir mi düşüncesi bile bu ülke için bir utanç meselesi olması gerekirken bunları savunanlar var. Devlete küfür etmiş. Bunda ne olabilir? Halkı kin ve nefrete düşürmek(!). Dünyada hangi halk vardır ki bir insanın ifadesi yüzünden kin ve nefrete düşsün? Veya başka bir ideolojiye sahip olduğu için karşıt ideolojideki insanı darp etsin? Devlet, bir insanın ettiği küfürden ne gibi bir zarar görmüş olabilir? Düşüncesi yüzünden insanın göz altına alınması kadar yüz kızartıcı başka hangi suç vardır dünyada?


    İçimi dökmüş gibi oldum ama gerçekler bazen beni bile sinirlendiriyor. İnsanlar gerçekleri öğrendikçe hayatı sorgulamaya başlıyor. Sağlıcakla kalın.








  • gel de anlat hacı.

    yorma kendini bunlar derin olaylar aöfden hoşuna giden şeyi okursun

  • Sınava çalışıyorum istediğim bölüm bilgisayar mühendisliği ama çevremde bir sürü istediği bölümü işsiz kalırım endişesiyle başka bölüm seçmek isteyen arkadaşlarım var. Değinmek istediğim nokta bu sırf benim çevremde değil. Türk gençliğinin %40-45'inin bu durumda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyphox11 -- 17 Eylül 2020; 13:31:46 >
  • Evet hocam seni çok iyi anlıyorum sınav dönemi benim de aklım hep bunlardaydı
  • Şimdi birileri çıkıp tembelsin vs diyebilir. Ama şartlar maalesef böyle görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nyphox11

    Sınava çalışıyorum istediğim bölüm bilgisayar mühendisliği ama çevremde bir sürü istediği bölümü işsiz kalırım endişesiyle başka bölüm seçmek isteyen arkadaşlarım var. Değinmek istediğim nokta bu sırf benim çevremde değil. Türk gençliğinin %40-45'inin bu durumda

    ben de aynı durumdayım.tarih okumak isterdim ama malum mühendisler bile işsiz kalıyor tarihçi açlıktan geberir

  • Ne guzel yazmışsıniz hocam. Boyle aydin fikirlerin aydın insanlarin çoğalması dilegiyle
  • Demek düşüne biliyorsun düşünmek her keste olmayan bir yetenek. Düşüne bildiğinize sevindim.


    En ilkel şekilde yaşayan bir toplum kabile düşün ilk ihtiyacı eğitim felfese bilim olmaz. Ateş yakma barınma olur. Daha sonra beslenmesi için tarim belki daha sonra tarım teknolojisi gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.