Şimdi Ara

==BATERİSTLER VE BATERİ ÇALMAYA HEVES SALANLAR BUYRUN== (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
17
Favori
254.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • oKsEAt kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Müstakil eviniz olması büyük imkan. Bu imkan size elektronik bateri çalmadan doğrudan akustik bateri çalma imkanı verir. Ben yaşadığım apartmanın akşamları oldukça sessiz olması sebebiyle bodrumdaki odaya yalıtım ile beraber akustik bateri kurma hayalleri kuruyorum.

    Sorunuza gelince, öncelikle çalışma padi almanızı ve 2-3 ay pad de etüd yapmanızı tavsiye ederim. 2-3 ay gidişatınızı kendiniz izleyip, akabinde içinizdeki sese göre akustik set kurarsınız. Set kursanız bile istediğiniz her an dukkanınıza inip çalamayabilirsiniz ancak pad de bu işin temeli olan baget kontrol, rudimentler, aksanlı vuruş ve benzeri bateri dinamiklerini çok iyi seviyeyeye gelinceye kadar çalışabilirsiniz.

    1.5 sene içinde kendiminde yaptığı ve yazılarını okuduğum bir çok insanın da yaptığı hatayı anlatmak isterim. İlk ders almaya başladıktan 1-2 ay sonra şarkılara eşlik etmeye başlıyorsunuz. Bunu görünce insan bateri çalabildiğine daha çok inanıp şarkı çalmaya odaklanıyor. Ancak bu işin temeli olan kick ve baget kontrolü es geçiliyor. Aylar ilerledikçe derslerin seviyesi ilerledikçe, işin içine dinamikler ve hızlanma giriyor. İşte bu aşamaya gelindiğinde eğer temel iyi oturtulmamışsa insan zorlanıyor. Ben bu sıkıntıyı yaşadım. Şu anki hayat tempom içerisinde her akşam yarım saat, 45 dakika etüd yapmaya gayret ediyorum ancak bu sürenin başlangıcında 5-10 dakika mutlaka baget ve kick kontrol pratikleri yapıyorum.

    Netice olarak ilk etapda pad tavsiye ederim ancak set kurarak başlasanız da, eğitmeninizin tavsiyeleri doğrultusunda temeli iyi oturmaya gayret edin.

    Hoşçakalın




  • Bilgilendirmeniz için tekrardan teşekkür ediyorum.

    Çalışma pad'i ve baget seçimi konusunda tavsiyeniz ne olur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oKsEAt -- 2 Haziran 2016; 10:12:20 >
  • oKsEAt kullanıcısına yanıt
    Genelde 2 tür pad oluyor. Birinci tipte yüzey kaucuk kaplı. Ben bu tipte almıştım. Bagetin sekmesi, baterideki derilere yakın. İkinci tipte ise yüzey deriden oluşuyor. Ben deri olanlara hic vurmadım. Sekmesini bilmiyorum ama fiyatı genelde kauçuk yüzeylilere göre daha pahalı oluyor. Pad le çalışırken metronom kullanılması tavsiye ediliyor. Bazı pahalı modellerde pad ayaklı oluyor ve metronom ile kombine edilmiş oluyor. Ben cep telefonuma marketten metronom programı indirdim. Oldukça pratik çalışıyor. Pad seçiminde dikkat edilecek diğer unsur ise padin büyüklüğü. 6 inçten başlayıp 8-12 inç ebatlarında oluyor genelde. Ben seyahatlerde yanımda taşıdığım için 8 inç almıştım. Hep evde kullanacaksanız daha büyük alabilirsiniz.

    Baget seçimi konusunda ise ders aldığım eğitmen, 5A tipinde baget almamı önermişti. Genelde ilk başlayanlara bu model öneriliyor. Derslerde biraz ilerledikçe elinizin alışması için daha ince olanlardan da alabilirsiniz. Ben Beyoğlu tünelde çalıştığım için buradaki müzik mağazasındandan deneyerek Regal marka baget almıştım. Baget seçiminde ebat yanısıra agacın cilalı veya cilasız olması da önemli olabiliyor. Eliniz çok terliyor ise cilasız tip baget almanızı öneririm. İmkanınız var ise mağazadan seçerek almanızı tavsiye ederim. Online alışveriş yapacaksanız, Zuhal ve Senkop önemli bateri malzemeleri satan mağazalardan ikisi. Özellikle Zuhal' in perkusyon kısmındaki kişiler oldukça ilgili. Online hizmetlerinde ise bir tecrübem yok.

    Kolay gelsin




  • Bilgiler için çok teşekkür ediyorum, gelişmelerle tekrardan görüşürüz hocam ;)
  • oKsEAt kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Tüneldeki müzik marketlerden bilgi ve alış veriş için ihtiyacınız olursa yardım etmeye çalışırım.
    Hoşçakalın
  • Bateri modern popüler müzikle beraber iyice popülerleşmeye başlayan bir enstrümandır. Günümüzde iyice rağbet görmeye başlamasıyla beraber bize de “Baterinin faydaları nelerdir?” ve “Bateri çalma yaşı kaçtır?” gibi sorular sıkça sorulmaya başlandı. Luvi Sanat İzmir Bateri Kursu olarak sizin bu sorularınızı cevaplamaya çalıştık
    İzmir Bateri Kursu
  • oğlusuma bateri aldım yamaha dtx 430 2+1 ses sistemine bağladık ama ses iğrenç çıkıyor bateri amfileri çok ses çıkartıyor malum apartman dairesinde oturuyorum kulaklığı oğlum istemiyor (5,5 yasında) uygun fiyata ortalama ses çıkartan bir amfi veya hoparlor tavsiyesi olan var mı
    birde işi bilenlere bir sorum olacak oğlum artık ritm çalmak istemiyor şarkılara eşlik etmek istiyor nasıl bir yol izlemeliyim?
  • benzen B kullanıcısına yanıt
    Ben de evde çaldığım bateriyi 5+1 ses sistemine bağladığımda, kulaklıktan duyduğumda göre daha kötü ses elde ediyorum. Ancak hangi am fi iyidir bilemiyorum.

    ŞArkılara eşlik konusunda ise youtube dan video açıp üzerine çaldırabilirsiniz veya birazd daha profesyonel bir yol var. Goodle android de i real pro diye bir program var. Normalde indirmek ücretli ancak ücret ödemeden apk dosya formatında nette bulup telinize yüklebilirsiniz. Bu programın özelliği şu;

    Programı çalıştırdığınızda içinde foruma bağlanabileceğiniz bir link var. O linkte, i real programı için bir çok şarkı, piano gitar ve bateri notaları ve akorları yazılmış. Yazılmış bu şarkıyı i real dan çalıştırdığınızda, bateriyi kısıp, şarkıyı baterisiz olarak dinleyebilirsiniz. Oğlunuz, baterisiz olarak şarkıyı kulaklıkla veya hoparlerlerden dinleyip üzerine anlık olarak çalabilir.
  • geçen canım sıkıldı, öyle drum solo vari takılayım dedim

  • Ben de bir bateristim. Evde roland td-17 kvx davulum var. Rock tarzında çalıyorum genelde. Yıllardır uğraşmama rağmen hala zorlandığım parçalar oluyor. Ortalama bir davulcuyum zaten, profesyonel değilim.

  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Davul almayı düşün üyorum fakat sarı sitede ilanlar hiç satılmıyor alırsam son kullanıcısı olacağım sanırım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.