Şimdi Ara

Baskan olsaydim yapacaklarim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1) Muhalefet'e bir ozel ucak tahsis ederim, Sayistay'in basindaki yoneticileri muhalefet partisi atayacak diye KHK yayinlarim.

    2) Muhalefet liderini baskan yardimcisi yaparim, son karar yine benim olur ama onun da fikrini alirdim.

    3) Diyanet'i tum dinleri ve dinsiz inanc gruplarini temsil edecek sekilde guncellerdim. Hristiyan, Musluman, Yahudi, Budist, Alevi, Ateist, Deist gruplar icin kursuler acardim, inanc gruplarina verilen maddi yardimlari keserdim, parayi egitime aktarirdim, herkes kendi inanc grubunun ibadethanelerinin masrafini kendisi bagis yoluyla karsilardi.

    4) Her yil okula yeni baslayan 12,000 kadar ustun zekali cocugu tespit eder ve ozel bir egitim almalarini saglardim.

    5) Belli meslek gruplari ulkeyi kolayca terketmesin diye 3 maas uygulamsina gecerdim. Doktorlar, Pilotlar, Dis Hekimleri, Siber Guvenlik Uzmanlari, Yetkin Muhendisler ve Universite Profesorlerine 3 maas uygulamasi getirirdim. Boylece ulkenin dinamikleri kacmazdi.

    6) OTV'yi sifirlardim, 1% bile degil sirek kaldirirdim. Vergi 18% olarak devam ederdi.

    7) Ortulu odenegi sifirlamazdim ancak astronomik rakamlar da yapmazdim. Yillik 1 milyar Turk lirasi ortulu odenek birakirdim acil mevzularda kullanmak icin.

    8) Insaat bakanligi olusturup tum yapilan binalarin yetkin muhendislerce denetlenmesini saglardim, ayrica yenilikci mimarilerle camlarin gunes panelli olmasini saglar, bedava enerji saglattirirdim.

    9) Butun havalimanlari metro agiyla sehirlere baglansin diye ihaleye cikardim. Is guvenliginden dolayi kara listede olan firmalari ihaleye davet etmezdim.

    10) Savunma Sanayisinde butun ureticileri desteklerdim, yurtdisina satis oranlarina gore destek miktarini ayarlardim.

    11) Turkiye'yi bir besi ulkesine donusturmek icin hayvanciliga yillik butcenin 4%'unu ayirirdim. Suanki et uretimini 30'a katlardim. Yavas yavas tabiki.

    12) 12 yillik kesintisiz egitimi 9 yila indirgerdim. 9 yilda ogrencileri bunaltmadan ayni egitimi vererek kalan 3 yili da her yil verilecek 1'er yillik ara ile oz yeteneklerini kesfetmelerini saglardim. 3+3+3 sistemi ile her 3 yilda 1 yil ara verirdim egitime. Gencler 1 yil dunyayi tanisinlar diye ucreti devletten olmak kaydiyla yurtdisina gonderirdim kulturleri artardi.

    13) Mesleki egitime cok onem verirdim, tornacilik, kaportacilik, motor ustaligi, kaynakcilik, insaat ustaligi gibi mesleklerde ozel egitim kurumlari acar, burdan 3 yildan az olmayacka sekilde egitim vererek mezun ederdim. 3+3+3 den sonra 3 yil da mesleki egitim alan insanlar hayata daha saglam atilirdi.

    14) Yabanci dil egitiminde sacma sapan gramer tabanli egitim yerine pratik egitime onem verirdim. Her 3 yillik yabanci dil egitiminden sonra 1 yil dunyayi tanimalari icin gencleri yurtdisina godnerecegiz ya, orada pratik yapma imkani vermis olurduk.

    15) 2027 yilina kadar ekonomiyi rayina oturtamasak bile dizginlerdim, sonra liradan 1 sifir atardim.

    16) Ordu sayisini 150,000 ile sinirlayarak 1 milyon askeri terhis ederdim. Tamamen teknolojik savunma sistemlerine gecerdim.

    17) Balikcilikta tesvik getirerek 3 tarafi denizle cevrili ulkemizin balik uretimini 10'a katlardim.

    18) Her universiteden 3 ogrenciyi secerek 500 kisilik konferans yapardim her 3 ayda 1 defa, sorunlara beraber cozum uretirdik.

    19) Rusya, Ukrayna, Moldova, Litvanya, Beyaz Rusya ve Letonya'dan degisim ogrenci anlasmalari imzalayarak her yil yeni ogrenciler getirtirdim. Her yil gelecek olan 10,000 kadar Slav irkindan ogrencilere kendi kulturumuzu tanitir ve mutakbel evliliklerin onunu acardim. Rekabetten dolayi Turk Kizlari da kendilerini gelistirirlerdi. Kizlar baska turlu kendini gelistirmiyor maalesef, ancak rekabet olacak :)

    20) Atanacak bakanlar, buyukelciler ve kurum yoneticilerini Turkiye'nin liyakatli evlatlarindan atardim. O partiden, bu partiden diye bakmazdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 4 Nisan 2023; 20:23:27 >







  • Ben de başkan olsam ikinci çocuğun eğitim ve sağlık masraflarıni karşılamatmazdim devlet tarafından. Nüfusun azalması lazım

    Güzel maddeler hocam ama yine türk kızına laf gelmiş bu konuda bile:D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turk Kizlarini rekabet getirerek gelistirmek istedik dostum, yani iyi niyetli bir calisma :)

  • Muharrem Ince disindaki adaylarinda 100 maddelik eylem planlarini daha goremedim acikcasi. Bir de kendi 20 maddelik planim var o kadar ama maalesef ben aday degilim :D

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Altılı Masa'dan 2 bin 500 maddelik hükümet programından haberin yok sanırım.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Var haberim, ama tarımsal teknolojiler yok içinde, bilimsel gelişim yok, çip telnolojisi yok, hayvancılık yok. Yani tarafsız olarak bakınca nasıl ucuza et yiyeceğiz, nasıl diğer ülkelerle rekabet edeceğiz, 12,000 üstün zekalı çocuk nasıl yetiştirilecek, su sorunumuz nasıl çözülecek bunları göremedim. Belki ben kaçırmışımdır. Hangi maddelerse söylersen tekrar okurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 6 Nisan 2023; 18:49:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • başladı işkembe-i kübradan sallamaya.Baskan olsaydim yapacaklarim... 

  • macır mısın balkanlı

  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    Blokla gec hocam, ugrasma :) vakit kaybidir kendisi :)

  • Zeka arttıran bir ilaç var. Bazı şehirlerin suyuna karıştırırdım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arnavut göçmeniyim.


    Konu sahibi yine ... konuşmaya başladı.


    Neyse fazla saçmalıklarını görmüyorum. Blokludur kendisi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 12 Nisan 2023; 22:24:13 >
  • Kemal Kilicdaroglu da Babala TV'ye cikacakmis buyuk ihtimalle. Acaba bir arkadas su soruyu Kemal Bey'e Turkiye'nin gozleri onunde sorabilir mi? 2018 secim gecesinde CHP neden 12,897 sandiga gozlemci koymadi ve 50,000 sandiktan neden veri alamadi? Bunun cevabini herkes merak ediyor ama Ince oylara sahip cikmadi diyerek Ince'nin ustune yiktilar!



    Baskan olsaydim yapacaklarim...


    Baskan olsaydim yapacaklarim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 25 Nisan 2023; 5:5:17 >




  • Baskan olsaydim yapacaklarim...

    olmaz cunku o da sizin kafadan...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeki insanlara çocuk yapmaya teşvik edici uygulamalar getirmek, bilime ve teknolojiye ayrılan bütçeyi artırmak olurdu benimkiler zaten sadece bunlarla bile bi 30 40 yıla ülke iyi yol katederdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lasse-Matberg -- 25 Nisan 2023; 1:55:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cocuk basina $50,000 dolar yardim verilmesi lazim en az ki zeki insan cocuk yapsin dostum. Ben sahsen $50,000 dolara bile yapmam da, bir yerden baslanabilir $50,000 dolarla tesvik edilebilir gencler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 2 Mayıs 2023; 0:39:16 >
  • Senden Baskan olmaz. Baskan olsam yapacagim tek sey olurdu egilmeden dik durmak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.