Şimdi Ara

Başıma gelen kaza (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hakaniko kullanıcısına yanıt

    konuyu okumuyor musunuz?

    resmi plakali aracla tutanak tutamazsiniz!

  • Hatasını tutanak üzerinde kabul ettiği, kovuşturmaya gerek kalmadığı için kendi aramızda tuttuğumuz tutanak üzerinden işlemler devam ediyor. İşlemi kaskomdan değil, karşı tarafın sigortasından başlattık. Şuan süreç işliyor, eksper araca baktı ve parça siparişi verildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 2 Haziran 2023; 14:42:10 >
  • Arkadaşın içini karartmayin. Olan olmuş. Kamu araciysa karşı taraf kendi cebinden yaptırır diye tahmin ediyorum. Çünkü işini riske atmak istemez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ritalin06 kullanıcısına yanıt
    Araç resmi plaka olduğu için öyle bir şansı yok maalesef. Bireysel tutanak geçersiz olur. Polisin gelmesi gerek. Polis gelince de bu tutanağı işleme koymayın, arkadaş sözünde durmazsa koyarız deme şansı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vozer kullanıcısına yanıt

    konuda bir gariplik oldugu kesin, muhtemelen arac resmi plaka degil. Belediyenin normal plaka ile kullandigi arac. Biraz yukarida dosyanin acilip eksperin geldigini soylemis cunku.


    Dosyayi kaskodan actirmamakta hata ya neyse artik...

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Normalde ben işleri kaskodan başlatmıştım. Kaskonun anlaşmalı servise değilde tanıdığa gidince muafiyet uygulanacaktı. O sebeple eksper sigortadan başlatalım diye teklifte bulundu biz de öyle yaptık. Yani araç resmi plaka mı bilemem ama siyah plaka idi.

    Şu konuda fikrinizi merak ediyorum, tanıdık değer kaybı için avukata verilecek vekaletname attı. Süresiz olarak vekaletname vermemi istediler değer kaybı için. Bu normal bir süreç mi, avukat benden para alacak mı almayacaksa sonuçta hayır için yapmıyor, nereden kendine gelir sağlayacak?

    Henüz vekaletname vermedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 3 Haziran 2023; 0:21:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • o sekilde kasko yaptiracaginiza hic yaptirmayin bence. yarin obur gun kusurlu oldugunuz bir kaza olursa arabanin icinden gecer anlasmali servis.


    daha once defalarca yazildigi uzere resmi plakali arac ile tutanak tutamazsiniz. Bu durum acikca yaziyor. arac sahibi olarak ne yaziyor ruhsatta yada tutanakta? Buna ragmen tutanak tutulduysa ve islemler yurutuluyorsa ben sonucu kestiremiyorum. Bana gore en basta eksperin bir islem yapmamasi gerekirdi o tutanak ile. kurallar esnetiliyorsa bilemem.


    bazi avukatlar arac sahibinden belli bir yuzde aliyorlar, ancak esas parayi onlar da sigortadan aliyorlar. Yani avukatin sizden ayrica para istememesi bununla yetindigini gosteriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 3 Haziran 2023; 3:2:25 >
  • Kıbrıs'ta son 1 senede 3 defa bana arkadan çarptılar.Tutanak tutmasam da yinede karşı tarafın ehliyetini, kazanın detaylı fotoğraflarını vs. aldım.Yaptırımların ağır olmasından mı ? Yoksa arkadaşların dürüstlüğünden mi bilmem hiç bir sorun yaşamadım.

    Bildiğim kadarıyla 48 saat içerisinde polise bildirilebiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela şöyle bir durumda; aracınıza vuran kişi arıza bir tip çıkarsa ve polisi karıştırma diye tehditvari konuşursa veya tutanak tutmaya hiç yanaşmadan ve polis gelmeden olay yerinden kaçarsa biz yine de olay yerinden ayılmadan polisi çağırıp olayı tutanak altına aldırabiliyoruz değil mi?
    (Tabi vuran aracın plakasını fotoğraflamak suretiyle veya Mobese kaydı varsa)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Haziran 2023; 15:39:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Tehdit etsin
    Olay yerinden kaçsın
    Tutanak tutmasın

    Hiç farketmez.
    Sizin elinizde karşı tarafın plakası olsun yeter.

    Bizim başımıza gelen. Annem trafikteyken arabanın arkasından vurdular. Üstüne birde bağırıp çağırıp uzaklaşmışlar annem plakayı almış
    Polis geldi tutanağı tutup gitti. 1-2 gün sonra karakola çağırdılar bizi şikayetçimisiniz diye. Adamları bulmuşlardı.
    Şikayetçi olmadık.

    Tek kural aracı yerinden oynatmamak :)
    Aracı yerinden oynatmadığın sürece polis gelip tutanağı tutup gider. Karşı tarafada kaçtığı için güzel bir ceza gider :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam bilgi için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakaniko kullanıcısına yanıt

    Değer kaybı talebi için bir avukata vekalet verecekseniz;


    1. Vekaleti kesinlikle süresiz yapmayın, 1 yıl süreli ideal. Vekaletnamede değer kaybı talebiniz için hangi plakalı araçla hangi tarihte yapılan kazayla ilgili olduğunu mutlaka yazdırın.
    2. Avukata yapılacak ödeme için;


    Avukata bu hukuki hizmeti karşılığında peşin vekâlet ücreti ödenmeyecektir. Avukata davanın sonunda tahsil edilen miktarın veya davanın herhangi bir aşamasında davalı ile sulh olunması halinde tahsil edilecek miktarın net % 20’si vekâlet ücreti olarak ödenecektir. İş sahibi harici hiçbir ücret ödemeyecektir. Dava dosyanın avukatın hatası dolayısıyla olumsuz sonuçlanması halinde yapılan tüm masraflar avukata aittir.


    şeklinde bir madde yazılı olsun.


    Değer kaybına ilişkin öncelikle birkaç ay içinde karşı sigorta şirketinin belirlediği değer kaybı tutarı gelir akabinde tahkim süreci başlar. Bu da muhtemelen 5-6 ay sürer.

    Benim de şu an park halindeki aracıma başka bir aracın çarpması ile meydana gelen kazayla ilgili değer kaybı davam var.Avukat tahmini 25 bin civarında değer kaybı ödemesi alabileceğimi söylemişti. Sigorta şirketinden 10bin civarı ödeme geldi kalan kısmının da 5-6 ay içinde sonuçlanıp geleceğini söylemişti.


    Edit: avukatın hizmet karşılığı alacağı komisyonu mutlaka önceden belirleyin ve sözleşmede yazılı hale getirin ki ileride şok yaşamayasınız... Komisyon, değer kaybı tutarına göre %15-20 aralığında oluyormuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 3 Haziran 2023; 21:13:44 >




  • kadobay kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.