Şimdi Ara

2 günde 2. ölüm Mete Durna Başıboş köpek tarafından boğazı parçalanarak ÖLDÜ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
2
Favori
7.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OnLyMoKoKo kullanıcısına yanıt
    bunların çoğunun gerçek profil olduğundan şüpheliyim. bu profillerin büyük bir kısmı mama lobisinin trol hesapları diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aç köpek saldırır yanlış. Aç Köpek aksine saldırmaz yemek vermesi için insana sünepelik yapar, etrafında dolanır, yemek ister. Çünkü saldırmaya gücü, kuvveti olmaz. Birbirilerini ve kedileri parçalamaları açlıktan olmasa gerek. Zaten öldürdükleri kedileri yemedikleri öldürdükleri görülüyor.


    Köpekler içgüdüleri hareket eden, etcil kurttan evrilmiş hayvanlardır.


    Sürü halinde dolaşmaya başladıklarında alfa köpek ne yaparsa bütün sürü ona uyarak saldırırlar.


    Beslendikleri, yemek yedikleri yeri kendi bölgeleri olarak görürler. Zarar verilmesede sahiplenme iç güdüsüyle ve alan savunması gereği her an saldırma potansiyelleri vardır.


    Bir nesneyi tehdit olarak algılarsa saldırır. Mesela elindeki bastonu, sırtındaki çantayı, bisikletin tekerleği gibi.


    Kendinden güçsüz gördüğü nesnelerede saldırırlar. Ülkede köpekler en çok çocuklara saldırdığını görüyoruz.





  • Periah kullanıcısına yanıt

    Doğrudur lakin 6'lı masadaki partilerin bunu çözmek için herhangi bir çabası yok, o yasanın da arkasında duruyorlar. Zaten kendilerine ait bir sürü köpek besleme grupları var. Muhalefete ait belediyeler de en çok sokakta besleme yapan belediyeler


    Biraz araştırmanı ve okuduğunu anlamanı istiyorum Periah

  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt

    Yanlışı yanlışla örtmekle hiç bir sorunu çözemeyiz. Bu ülkede suriyelilerde, tacizcilerde, hırsızlarda, başıboş köpeklerde bir sorundur. Bu ülkede suriyeli sorunu var diye köpeklerin insan öldürme hakkı mı var. Saçmalamayı bırakın.

  • pottteee kullanıcısına yanıt

    sen cok bılıyorsun!



    bir evlat doğur tek bır evladın olsun.


    ona her turlu imkanı sağla.

    okut eğit.

    bir insan evladının unı bıtımıne kadar harcanan para bana gore ortama 1.5 milyon tl. yani 100 bin dolardan bile az tr şartlarında.

    gelsin başı boş bir köpek senin evladını boğazından ısrsın ve evladın oracıkta ölsün.


    sen yıllarını emeğini sevgini şevkatini paranı ver evladına .


    peki ne diyosun bu işe ?



    sonra oturup ağla.

  • pottteee kullanıcısına yanıt

    ben sol danslıyım arada orta sağa kayarım.


    ama ne afkan ne suriyelı nede zencı ülkemde istemiyorum .


    köpeklerinde fazlasını istemiyorum.i elbet olucaklar onlarda Yüce rabbımın yarattığı varlıklar. ama aşırı fazlalar şu anda. o yüzden kopekler ile görüşümü yukarda yazdım.


    Birde köpek alıp sahiplenip sonra bakamayıp, zor gelip sokağa salanlarında ALLAH BELALARINI VERSİN.

  • Yazdıklarımı iyi okumadınız galiba. Tekrar okumanızı tavsiye ederim.



    Hiç bir köpek insan hayatından değerli değildir.


    İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.


    Sokaklarda başıboş köpek olmaz-olamaz.


    Sokaklar, parklar, caddeler insanlar için çocuklar için yapılır, inşaa edilir, itler için değil.


    Umarın yeterlidir.

  • pottteee kullanıcısına yanıt

    yeterlıdır aynı görüşteyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 31 Ocak 2023; 15:19:1 >
  • Olay üzücü ve büyük bir talihsizlik. Detaylarını bilmiyorum ama muhtemelen ebeveyn sorumsuzluğu da söz konusu, 10 yaşında çocuk günümüzde sokakta bir başına bırakılmamalı.


    Bir yandan suça teşvik edenler - çocukları okula göndermeyin, sokak hayvanlarını uyutun vs diyenler, hayvan severlere karşı açık nefret suçu işleyenler - hemencecik başlığa doluşmuş. Bu histeri kültürüyle şaşırtıcı değil. Anlamlı, kendi içinde çelişik olmayan ve ahlaka uyan bir çözüm de öneremiyorlar. Aklı başında herkes kısırlaştırma, sahiplendirme ve takip yoluyla nüfus kontrolü diyor ama bir grup acayip eleman inatla köpek katliamı istiyor. Yasalara karşı gelelim diyor. İnanılmaz bir zihin yapısı. Son derece gaddar, vahşi ve Darwinist ama vahşilikten ve Darwinizmden yakınıyor. İlaveten hırçınlar da. Mesajlarında, söylemlerinde hep bir nefret ve saldırganlık tonu var. Daimi bir linç etme ve karalama halindeler. Tek yaptıkları nefret enerjilerini bir tarafa yönlendirip insanları suça azmettirmek, bir şeyleri koruyorum adı altında bir şeyleri kırıp dökmek.


    Bazı hayvan severlerin empatisiz, kaba ve çelişkili konuştuğu doğru ancak onların durumu bence itperest diyerek öfke saçanların, toplu itlaf talep edenlerin histeri haliyle ve ahlaki çürüklükleriyle kıyas kabul etmiyor. Zihniyetleri Hitler'inkinden felan farksız, kusura bakmasınlar. Duyguları olan bir organizmayı tehlikeli ve aşağı addedip yok et. Bu aklı başında, vicdan ve empati sahibi ahlaklı bir insanın kabul edebileceği bir şey değil.


    Bugün İsrail askerleri sivilleri öldürüyorlar diye Yahudilerin veya İsraillilerin öldürülmesini istiyor musunuz ya da köpekbalıkları insanlara saldırıyor diye tüm denizlerde köpekbalıklarının toptan katledilmesini? En başından duyguları olan bir canlıyı öldürerek sorun çözmek sizin için neden bir opsiyondur, bunu bir tartışalım. Ya da tartışmayalım. Cevabı doğrudan vereyim: Aklı selim sahibi değilsiniz. Vicdanınız eksik. Duygularınız histerik. Tehdit algınız çarpık ve şişirilmiş. Sorun çözümünüz ise tutarsız ve vahşice. Onun için size benzeyenler hariç kimse sizi fazla ciddiye almıyor. İyi ki de almıyorlar. Köpekleri beslemekle köpek saldırıları arasında sorgusuz sualsiz pozitif korelasyon kurup üstüne otomatik şekilde bu korelasyondan nedensellik çıkaracak kadar eğitimsiz ve düz çalışan zihinlerden zaten ne beklersiniz? Bu noktada Türk eğitim sistemi, ailesi ve toplumundaki sorunlar ve eksiklikler karşımıza çıkıyor. Babasından azar işitip duran ve hatta şiddet gören birisi eğer ki üstüne vicdansızsa sokaktaki köpekler hakkında ne düşünecektir mesela? Sokak köpeği popülasyonuna nasıl bir çözüm isteyecektir? İnsancıl biçimde yaygın kısırlaştırma, sahiplendirme ve takip mi? Yoksa itlaf mı? Kendisi gibi düşünmeyenlere tavrı ne olacaktır misal? Babasınınki gibi olması çok muhtemel. Yani agresif. Tahammülsüz. Acımasız. Çünkü hayatının büyük bir kısmı boyunca görmüş olduğu bu. Dolayısıyla zaten travmatik. Tepkisel. Köpekler de dahil başka öznelere karşı kaba ve gaddar haliyle.


    Sokak köpeklerine ve hayvan severlere karşı celallenebiliyorsunuz ama kendi şeytanlarınızla yüzleşecek cesaretiniz var mı? Bırakın yüzleşmeyi, algılayabilecek donanımda olduğunuza bile inanmıyorum. Yine de yazıyorum, hani bir umut belki birkaçına erişebilirsin diye.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Bir evladım değil 10 evladım olsun. 10 evladım için 1.5 milyon tl değil 1 kuruş dahi harcamamış dahi olsam bir tanesinin kılına zarar gelmesine göz yummam. Bir tanesinin kılına zarar gelmesi halinde sorumlu kimse gözümü kırpmadan canını yakarım. Evlat candır, sevgidir, mutluluktur, huzurdur.


    Evladım yok ancak yeğenlerim var. Onlarda benim için evlatdan ötelerdir. Bende söylediklerimin hepsi yeğenlerim için birebir geçerlidir.

  • Başıboş köpekler tarafından parçalanan, öldürülen insanları, çocukları savunmazlar gelip burada vahşi saldırgan pire torbası köpekleri aklamaya çalışırlar. Allah bunlara akıl sağlığı nasip etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 sene ceza olayın saçmalık olduğunu değiştirmiyor. sokakta dolaşan 16 tane köpek sahipliymiş!. kesin sahiplidir. sahipli köpek öldürdü diye 2 sene ceza almış. diğer kalan 8 sene çevreyi kirletti, çocuk parkının yanına zehirli et bıraktı vesayre.


    bu köpekleri sokaklardan toplamazlarsa, bu tür olayların önüne geçemezler. 16 köpekten biri kuduz çıksa ve birini ısırsa, adam kuduzdan ölür. millet kedi/köpek parçalasın diye mi evlat yetiştiriyor?


    sırf hayvan derneklerini susturmak için 3 kişiyi yakmışlar ama yarın 30, 300, 3000 kaç kişiyi hapise atabilecekler!

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Ben şunu anlamıyorum. Hangi aklı basında insan çoluk çocuklarla 50şer 60ar kiloluk etçil hayvan sürülerini sokaklarda bir arada yasamayı insanlıkmış gibi lanse edebilir?


    Bu deliliktir, ölüme davetiye çıkarmaktır. Köpekler tehlikeli hayvanlardır, cezai ehliyetine yoktur dolayısıyla sokakta yasamak diye bir çözüm anlayışı olamaz, olmamalı.


    2 kişi daha feci şekilde can verdi. Bunu neden anlamak istemiyorsunuz.


    Köpekbalığındsn falan bahsederek konuyu carpıtıyorsunuz. Vahşi ortamda yasayan vahşi bir hayvanın saldırısı sonucu olmekle. Şehirlerin merkezinde, insanların yasadığı sokakta hayvan saldırısı sonucu can vermek aynı şey değil. Bunu sizde biliyorsunuz ancak çarpıtıyorsunuz.


    Sokaklardan köpekler çekildikten sonra bu işe bir çözüm bulunabilir ancak bunun için sokaklara köpekleri salmayı zorunlu kılan yasanın ortadan kalkması ilk öncelik çünkü bu yasanan olayları artık vicdanlar kaldırmıyor.

    2 günde 2. ölüm Mete Durna Başıboş köpek tarafından boğazı parçalanarak ÖLDÜ!

    Bu bir vahşettir ve hafife alınabilecek birşey değildir!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 31 Ocak 2023; 15:53:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sahipli hayvanın sokakta başıboş ne işi varmış?

    bir de öyle bir moda çıktı. barınaktan köpeği sahiplenip tekrar sokağa salıyorlar. Van'da ölen çocuğu öldüren köpek de aynı şekilde birisi sahiplenip aynı gün sokağa salmış ve aynı gün o köpek de o çocuğu öldürmüş. madem köpek öldürene 10 yıl hapis ceza veriyorlar. çocuk öldüren köpeğin sahibine de 10 yıl hapis cezası versinler de bak bakalım köpek sahiplenip sokağa salabiliyorlar mı bir daha.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Aha damladı bir tane.... Kısacası başıboş insan sorunu vardır diyor...


    Yasalar yüzünden bak ne olmuş! Çocuğu öldüren köpek 5 dakika sonra bırakılmış yarım saat içinde başka bir adamın sırtını ısırmış!




    2 günde 2. ölüm Mete Durna Başıboş köpek tarafından boğazı parçalanarak ÖLDÜ!
    2 günde 2. ölüm Mete Durna Başıboş köpek tarafından boğazı parçalanarak ÖLDÜ!van habertwitter
    “Katliamın ardından salınan köpek 30 dakika sonra başka birine saldırıyor. Bu kez de 2.kurbanın sırtını parçalıyor. Hangi ülkede yaşıyoruz, insan hayatı bu kadar değersiz mi? #MeteDurna #köpekterörü @tcvanvaliligi @VanEmniyet @TC_icisleri @suleymansoylu @bybekirbozdag”
    https://twitter.com/vanhaberler/status/1620370056961224712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1620370056961224712%7Ctwgr%5Ea29fdea5e66293111acb40c15f44376a3a36e743%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fforum.bordomavi.net%2Fshowthread.php%2F4150-C59Eehitler-C396lmez-Vatan-BC3B6lC3BCnmez%2Fpage603



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helal82 -- 31 Ocak 2023; 16:4:20 >




  • Helal82 H kullanıcısına yanıt
    bu haber doğru olmayabilir.

    çünkü 5199 sayılı yasaya göre bir insanı ısıran köpeğin 7 gün boyunca belediyenin barınağında gözetim altında tutulması gerekiyor. bu uygulamanın sebebi kuduz olup olmadığının anlaşılması. 7 gün içinde kuduzdan ölmezse kuduz yokmuş deyip alındığı yere salınıyor, köpek kuduzdan ölürse o bölge kuduz karantinasına alınıyor. normalde olay içinde ölüm olduğu için 7 gün sonra da salınmaması lazım, hele 30 dakika sonra salınması ayrı bir rezalet.

    eğer bu haber gerçekse ciddi bir ihmal vardır. ya o köpek kuduzsa ne olacak? zaten bu kadar çok sık insana saldıran köpeğin kuduz olma ihtmali de var yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Aksine anlamlı bir analoji kurduğuma inanıyorum. Köpekbalıkları da sahil şeridinde insanların kendi yaşam sahalarına dahil ettikleri yüzme bölgesine giriyor ve saldırıyor. Ancak bu her zaman gerçekleşen bir senaryo değil. Köpekbalıkları sokak köpeklerinin aksine asırlardır insanlarla bir arada yaşayıp domestisize hale gelmiş olmadıkları, sizin deyimizle vahşi hayvan oldukları halde nadiren gerçekleşen bir senaryo. Köpekbalıkları insanlara karşı daha çok kayıtsız veya gözlemcidir (indifferent). İnsanlarla çok daha iç içe bulunan sokak köpekleri de öyle. Bu konuda kendim bir gözlemciyim. Hayatım sokak köpeği görerek, onların yanında hatta onlarla beraber yürüyerek geçti. Elbette, farklı koşullar ve değişkenler altında tehlikeli olabilirler ve kötü senaryolar gelişebilir ama lütfen şu hayvanlara Alien serisindeki amansız katil uzaylılar muamelesi göstermeyi bırakın. Daha sağlıklı ve daha az histerik bir tehdit algımız olması açısından. Zaten konuda saldırının kalıntılarının resimleri paylaşılmışken neden bir daha aynı resimleri paylaşıyorsunuz mesela? Manzara korkunç ve hazin ama haklı çıkmak için böyle ajitasyon refleksleri sergilemeyelim. Başlığın ilk mesajında görsel materyal zaten mevcut. Mesaja tekrardan koyarak haklı çıkamıyorsunuz.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.