Şimdi Ara

Babamı Şimdi Anlıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zamanında bana çok baskı uyguluyordu, işe girmem için çok baskı yapıyordu. Neden bu kadar önemli olduğunu gayet iyi anlıyorum. Maddi güç olmadan insanın asla ve asla kendine ne güveni, ne geleceği ne eğitimi oluyor. Fakirlik ve neet olmak tamamen korkunç bir şey.


    Adam 6-7 sene önceden bu kadar beter olacağını gördü enflasyonun. Önceden babama çok kızardım sinirlenirdim. Sanırım bazı şeylerin farkına varabilmek için yaşla beraber belli şeylerin olması gerekiyor hayatta.


    Yavaş yavaş toparlanmaya devam ediyorum. 25 Yaşım bana sanırım bu Dünya üzerinde yeniden hayata anlama gelme anlamında çok büyük şeyler gösterecek. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil.


    Ne oyunlardan zevk alıyorum, ne eskiden eğlenceli bulduğum şeylerden zevk alır olurdum. Bilgiye açım, öğrenmeye açım ve bu susuzluğumu giderecek Dünya üzerinde tek bir vaha bile yok. Bir gün umarım hedeflerimi yapabileceğim şartlar oluşur (en kısa sürede) o zaman Dünyanın içinden geçeceğim.








  • Helal dgs adam ergenlikten çıkmaya başlamışsın

    Aileni suçlamayı bırakmak büyük adım devam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Teddy_ -- 23 Nisan 2024; 23:50:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben insanlara hep kendi hislerine güvenmelerini öneriyorum. kastettiğim şey şu: sizi sizden iyi kimse tanımayaz.

    Youtube'da Efe Aydal ve DrRedpill gibi mükemmel imkanlarla ve yurtdışına çıkarak büyütülmüş zengin çocukları, geliyolar bizim gibi fakir çocuklarına: "işsiz kalın, işinizden istifa edin, risk alın, gerekirse memurluktan istifa edin, aç kalacaksınız ama bu sizi güçlendirecek ve sonra mükemmel noktalara geleceksiniz" diye ahmakça öğütler veriyolar.

    neden ahmakça?

    bir erkek maddi anlamda önünü göremediğinde huzursuzluk yaşar. mesela benim bi akraba var, başka şehirde çalışıyodu bu, sonra memlekete dönebilmek için işinden istifa etti, geldi İzmir'de 1 sene iş aradı, 1 sene işsizdi. bu adam huzursuzluk yaşamadı çünkü adamın zaten babası zengin. adam babasından iki tane ev aldı bedavadan (iki evi de daha 18-20 yaşlarında babası onun üzerine yaptı, babası ayrıca bunun ablasına da 2 ev verdi) sonra eleman iş buldu devam etti. bu kişi eğer babadan parasız olsaydı, bu 1 senede cehennemi yaşardı resmen. asla morali yerine gelmezdi. şimdi bu kişi bana diyo ki: "sen de dön İzmir'e, benim gibi sen de istifa et, işsiz kal, iş bulursun bak ben buldum bi şekilde" oldu! ulan ben işsiz kalsam bana ilk tekmeyi benim peder atar. işte hislerinize güvenin dediğim buydu. ahmakça öğütlere kanmayın. erkeğin iş sahibi olması çooooook önemlidir, en başta kendi morali için önemlidir.

    Efe Aydal ve DrRedpill gibi baba parasıyla yurtdışına çıkıp gezmiş, 90'larda özel kolejlerde okutulmuş kişiler bunu anlayamazlar. çünkü Efe Aydal mesela işe bile girmeden yıllarca babasının parasıyla yaşayıp, yurtdışında yabancı kızla takıldı ve yabancı kızla evlendi. İzmir'in en pahalı yerinden babası ona ev verdi, otomobil verdi. bu kişi bize gelmiş: "işsiz kalın risk alın laannn!!!!" diye bağırıyo. oldu!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 24 Nisan 2024; 0:12:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Doğru bir noktaya parmak bastınız.


    İnternette sosyal medyada veya bir kaç yerde takipçisi veya topluluğu olan babasından veya ailesinden zengin olan insanların full elitizm veya işsiz kalın vs demesi oldukça saçma.


    Bu bana biraz şunu anımsatıyor, seçim ekonomisi... Peki bunun bu konuyla ne alakası var diye soracaksanız? Devletler seçim kazanmak için para basarlar ve bu enflasyon sonucunda hem borçlanırız hemde fakirleşiriz. Bu tüm Dünya üzerinde böyledir. Peki burada asıl amaç nedir? Depresif insan sayısını arttırmaktır.


    Depresif insanlar yönetilmeye açıktır. Mesela Dr redpill, kitlesi tamamen eli kız bile tutmamış veya kız arkadaşı ile arası bozulup redpill denen saçmalığa saran erkeklerden oluşuyor, bu adamı sevmeyende gidip cenk hoca veya savaş hocayı takip ediyor ama ortak nokta nedir? Bu insanları takip eden insanlar depresifler ve depresif oldukları için bu insanları dinliyorlar. Hiçbirisinin hayattan beklentisi yok.



    Ben hala mühendisliği iyi bir okulda kazanmak ve okumak için planlar ve gerekenleri yapıyorum elbet her şeyin arka kapısı vardır, madem zenginler bu işlerin arka kapılarını kullanırlar bende kullanmaya başladım.


    Şunun farkındayım, bu hale kendi hatalarım nedenli olarak geldim, küçüktüm ve farkındalığım yoktu, aileminde bir yere kadar yapabilecekleri ve farkındalıkları vardı. Bir insanın hedefi ve planları varsa onu başarmak sadece zaman meselesidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Zer0_ -- 24 Nisan 2024; 1:10:28 >




  • _Zer0_ kullanıcısına yanıt
    öğüt vermeyi sevmem ama bu sahte bilgelerden konu açılmışken konuyu bağlayıp söylemek istediğim tavsiyem söyliyim:

    mesela kariyer yapıp ya da startup kurup, sonra gençlere "başarının sırrı" tarzı videolar çeken kişilerde şöyle sahte tavsiyeler görüyorum:

    - kendinizi geliştirin.
    - işinizi kaliteli yapın.
    - zaman yönetimini geliştirin.
    - hedef odaklı olun, hırslı olun.

    adam böyle 30 madde sıralıyor, ama kendisini başarıya götürmüş asıl gerçek tek maddeyi söylemiyor. şimdi benim de size tavsiye (ya da öğüt) olarak vereceğim o tek maddeyi yazıyorum:

    - tanıdık çevrenizi sürekli geliştirin.

    bunu tabii ki ilk benden duymuş değilsiniz. ama internetteki videolarda bu maddeye verilen ehemmiyet olması gerekenin çok altında.

    internetteki sahte bilgelik videolarında öyle bi hava yaratılıyor ki, sanki sen yaptığın iş kadar maaş alacaksın, yaptığın iş kadar iş bulacaksın gibi lanse ediliyor. alakası yok. özel sektörde "bu kişi işi biliyo" dedirtmen için dahi tanıdıklarının olması lazım. yoksa ağzınla kuş tutsan gene birşey elde edemezsin. şirketlerin içinde dönen office politics denen iç siyaset, ülke siyaseti gibi çetindir.

    mesela Elun Musk'ı pek sevmesem de adamın Twitter'da işten kovmaları yaparken yazılıma ekledikleri kodun satır sayisina göre sınırlandırma yapıp en az miktarda kod ekleyenleri kovmasını destekledim ben. çünkü adam bunu yapmayıp da yöneticilere: "şirket içinde gereksiz çalışanların listesi çıkarın" diyecek olsaydı, yöneticiler kendilerini ve yancılarını en gerekliler listesine ekleyip, gıcık oldukları ya da yeterli tanıdığı olmayan kişileri gereksiz grubuna atıp işten kovduracaklaedı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Ne güzel yazmışsın, bu 2 eleman idolüm olur hayatımı ve düşüncelerimi değiştirdiler. Gerçek başarı budur aga.




    Babamı Şimdi AnlıyorumThePrimeagenyoutube
    This is just my story about how I went from a life totally under control to a life and control. Become a backend engineer. Its my favorite site https://boot.dev/?promo=PRIMEAGENYT This is also the best way to support me is to support yourself becoming a better backend engineer. ### Links Linode: https://linode.com/prime https://discord.gg/ThePrimeagen Twitch: https://twitch.tv/ThePrimeagen Insta: https://instagram.com/ThePrimeagen Twitter: https://twitter.com/ThePrimeagen VimRC & i3: https://github.com/ThePrimeagen/.dotfiles Keyboard 15% off https://bit.ly/Prime360 USE CODE PRIME360 #coding #neovim #typescript #programming #vim #softwareengineering #codinglife #webdesign #webdevelopment #webdev #javascript #rustlang #rust #twitch #twitchstreamer #programmerhumor #codinghumor #software #softwareengineer #softwaredeveloper #softwaredevelopment
    https://www.youtube.com/watch?si=30JU5OgSsnAMo3sT&v=JjHFubUPLV0&feature=youtu.be







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Teddy_ -- 24 Nisan 2024; 1:20:39 >




  • _Teddy_ kullanıcısına yanıt
    1 hafta sonra babam yüzünden başarılı olamadım diye başlık okursan şaşırma baya kafası karışık bir arkadaş bu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • .Ferrum. kullanıcısına yanıt

    Lütfen forum üyelerini darlamayalımBabamı Şimdi Anlıyorum 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Teddy_ -- 24 Nisan 2024; 9:13:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Teddy_ kullanıcısına yanıt
    bu tarz videoları çok defa izledim. evet, gençliğini boş-boş yaşayan biri, sonra ilk defa çok severek vakit ayırdığı ve diğer insanlara kıyasla iyi yapabildiği bi iş keşfediyor: "programcılık ya da farklı bi X alanı" (bu X satranç oynamak bile olabilir) sonra da başarıya ulaşıyor falan filan. benim kendi hikayem de bu tarz çünkü zaten herhangi bi alanda uzmanlaşmanın başka bi yolu yok denebilir.

    ama bu hikayelerde size söylenmeyen bir detay var: bu hikayeler EKSİK. ne mi eksik?

    dünyada yukarıdaki hikayeyi yaşamış binlerce insan var. bu insanlar evde sabahlara kadar sevdikleri alanda çalıştılar, yaptıkları için detaylarına daldılar, uzmanlaştılar, çok iyi ürünler ürettiler, az kişinin başarabileceği işleri başardılar. ama bunların ezici çoğunluğu hayal ettikleri iyi yaşama ulaşamadılar.

    çünkü burada kritik bir nokta var: sen bir alanda uzmanlaştığında, onu paraya ya da şöhrete (yani sana gelecekte çok iyilikleri dokunabilecek olan network'e) dönüştürebilmen lazım. bu dönüştürme işini yapmakta başarısız olursan, tüm emeklerin çöp olur. bu dönüştürme de iki şekilde yapılabilir:

    1- hayatını maaşlı işlerle idame edeceksen, o zaman yukarıdaki uzmanlaşma sürecini yaparken evdeki kendi odanda yapmamalısın, halka açık şekilde yapmalısın, yani çalışmalarını paylaşmalısın, duyulmasını sağlamak için çabalamalısın, adın duyulunca çevren genişleyecek ve o çevre sana bi kariyer sunacak.
    2- hayatını kendi işini yaparak idame edeceksen, o zaman çevre edinmekten ziyade kendi ürününü satmaya odaklanmalısın, yani ürününü iyi fiyattan pazarlayabileceğin mecralara koyabilmelisin.

    burada bana şu cevabı verecek olanlar çıkacaktır: "yav abi kendi alanında uzmanlaşan kişi senin bu dediğini zaten yapar" ama gerçek hayattaki yaşam hikayelerine baktığımda hiç de öyle olmadığını görüyorum. çok örnek veririm ama o örnekleri versem 20 sayfa yazı yazmam gerekir.

    hatta aynı görüşümü zıt istikametten yola çıkarak destekleyen de sayısız örnek veririm. yani: bir alanda uzmanlaşmamış olduğu halde PR'a ve network'e yüksek emek harcayarak o alanda çok iyi yerlere gelen sayısız insan örneği veririm. şu videodaki tiplemeler gibi:

    https://www.youtube.com/watch?v=BKorP55Aqvg

    sözün özü, bu: "yazılımla tanıştım ve hayatım değişti, siz de sevdiğiniz alanı bulun ve o alanda çalışmayı severek sabahlayarak çalışıp uzmanlaşın, sizin de hayatınız değişecek" olayı benim adıma artık bir klişe olmuş durumda. buna "işe yaramaz öğüt" demeyeceğim asla, zira uzmanlaşmanın neredeyse tek yolu budur. ama uzmanlaşma başarı demek değildir. başarı demek, para ya da şöhret demektir. ki şöhret de zaten paraya açılan bir başka kapıdır. dolayısıyla başarı demek para demektir.

    biri bana gelip: "sen ne saçmalıyon, Aziz Sancar'ın parası yok ama adam çok başarılı" diyebilir ama bu yanlış bir söz olur. bana bunu diyecek kişi gidip Aziz Sancar'ın kendisine sorsun. Aziz Sancar kendi ağzından diyo ki:

    - insanlar Nobel ödülü aldığım için hayatımın değiştiğini zannediyolar. halbuki hiçbir şey değişmedi. ben bir işçiyim. her sabah labuvatuara gidip çalışmak zorundayım. bu kadar emek harcayacağıma en baştan bi şirket kurmuş olsaydım şimdiye milyonlarım olurdu.

    ABD'de akademisyen olmak bizdeki gibi değil. bizde prof olup yaşı da ilerleyen akademisyenler üniversitenin içinde baron gibi gezebilme imkanına sahip oluyolar. ben üniversite okurken hiç ders vermeyen, hiç proje bile yapmayan prof vardı. ABD'de böyle değil, kaç yıllık akademisyen olursan ol sürekli çalışma üretmen gerekiyo yoksa kapının önüne koyuyolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 24 Nisan 2024; 10:15:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Falsoluserttop küs olduğunuzu söyleyince bayram günü küslük olmaz diyerekten o günü ikinizi barıştıracaktım emme "biz onla 2 farklı şehirde buluştuk antalyaya abi ziyaretine gidince iletişimi kesti onun ne olduğunu o zaman anladım tamamen sildim, taşındığı yerde 55k maaş alıyor zaten 13k kiraya gidiyor itten az kazanıyor benim maaş daha fazla" deyince vazcaydım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Güleriz eğleniriz yeri gelir darlarız ama böyle uzun uzun deneyimlerini aktaran insana her zaman saygı duyarım. Eline sağlık vaktini ayırıp dolu dolu yazmışsın, değerli bilgiler içeriyor bu paylaştıkların…



    Kısaca yaptıkların/yapabildiklerin bir yana kendini pazarlayabilmekte bir beceridir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Teddy_ -- 24 Nisan 2024; 10:33:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    ferrum kira giderini mevduat geliriyle karşılıyor artık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    tam olarak böyle değil hocam ufak çarpıtmalar yapmışsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .Ferrum. kullanıcısına yanıt
    Babamı Şimdi Anlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neler yapacan şimdi?

  • Ivo I kullanıcısına yanıt

    Hayatıma çeki düzen vereceğim ama bu uzun sürecek bir süreç. Yeni bir işe girmem gerek. Planlarımı devam ettirecem. Araba, ev vs alınacak çok para lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Zer0_ -- 27 Nisan 2024; 15:34:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.