Şimdi Ara

Ay’a tekrar gitmek neden bu kadar zor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ticari bir getirisi olduğu zaman gidecekler.

  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    öyle de abi o yol bitmez o zaman da. onu bırak düşünsene manzara hiç değişmiyor. insan sigara manyağı olur.

  • Nasa nın şimdiki vizyonsuzluğu 60 larda olsaydı bırakın Aya gitmeyi yörüngeye bile zor adam gönderirlerdi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Hiçbir insani işleri yok değil ama o kadar az ki insanlığın ABD'ye inanmasına yetmiyor işte.

  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Mantıksız konuşmayın uzay aracında boş vites olur mu? İşkembeden sallıyorsunuz.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Yorum iyi ama ironi benimki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    x files fon müziği eşliğinde


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyaya doğru yokuş aşağı ittirip hızlanınca içine atlamış olabilirler. Ya da hepsi uzay aracını bi kenarından tutup ay yüzeyinde zıplama hareketiyle araca ivme kazandırıp içine atladılar. "Beyler herkes aracı tutsun 3 diyince zıplıyoruz". Öyle de kaplumbağa hızında olur yolda ölürlerdi gerçi 🤨


    Şaka bi yana hakkaten gittiler de geri nasıl döndüler? Dönüş için ayda yeterli hıza ulaştıracak ateşlemeyi nasıl yaptılar? Hiç işin bu kısmını düşünmemiştim ve merak ettim gerçekten bilen varsa aydınlatsın. Mantıklı bi cevabı yoksa "sahte" iddiasına +1 yazar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elon musk sever aslında böyle şovları. Belki gider bugün yarın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt

    Onun derdi yapılmamış olanı yapmak. Mars programı var ciddi ciddi. Ama eski gücü ve mantık kapasitesi kalmadı yapabilecek mi göreceğiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen para meselesi. Soğuk savaş döneminde abd bütçesinin neredeyse yarısı bu uzay yarışı için harcandı. Şimdi de aynı paralar harcansa emin olun 3 aya orda oluruz.

  • Ben de gidilmedi diyenlerin tarafındayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sefer dünyayı kandırmak zor olduğu için gerçekten gitmeleri gerekiyor. EEE bu da zor iş.

    Şimdi klasik aya gidenlerin birkaç argümanına bakalım.

    1) Kardeş o zaman abd bütçenin çok büyük kısmını bu işe yatırdı o nedenle gidilebildi şimdi paraları yok gidemiyorlar.

    Cevap : 1969'da harcanan para bugünki 280 milyar dolara denk geliyormuş. Bugün abd için ufak paralar bunlar. Bu arada bu arkadaşların unuttuğu birşey var. 1969'da ki üretim maliyetleri ile bugün ki üretim maliyetleri de aynı değil. O gün 100 dolara yapılan bazı mallar bugün 1 dolara imal edilebiliyor çin sayesinde. Velhasıl bu iş para ile olsa abd kırk defa giderdi şimdiye kadar merak etmeyin.

    Yine vietnam savaşı yıllarıydı. Abd pek ala vietnam savaşına aktardığı gayri resmi bütçeyi apollo görevleri masrafı diye millete söylemiş olabilir.

    Ek olarak abd'nin açıkladığı şu kadar bütçe ayırdık yalanlarına da neden inanıyorsanız. Abd propaganda devletidir. Nitekim bunu Irak işgalinde gördük. Kimyasal silahı var vs yalanları ile tüm dünyayı kandırdı, işgal etti sonra "aaaa silahı yokmuş pardon" dedi ve kimseye hesap vermedi. Bu arada da 2-3 milyon insanı da katletti.

    2) O gün yapılan roket şöyle güçlüydü böyle güçlüydü.

    Cevap : Ağzımı bozmayayım diyorumda arkadaş iyi ya sen roketi yapmışsın şimdi daha iyisini 2 güne yapman lazım değil mi? Nereye gitti o teknoloji nereye attınız yanlışlıkla çöpe mi atıldı dosyalar projeler??? Böyle saçma birşey olabilir mi? Ulan ayda canlı yayınla araba sürüyorlar dünyadan da bilmem kaç yerde izletiyorlar ama şimdi aya gönderilen kıytırık bir ay aracını düz indiremiyorlar??? Canlı yayın bile yapamıyorlar. Buna çocuklar bile inanmaz.

    3) İşte sovyetlerle yarış halindeydiler de ondan çok çalıştılar başardılar. Hem gitmeseydiler illa biri görürdü?!

    Cevap : 1969 yılında o roketin aya gittiğini görüntüleyebilecek bir teknoloji sovyet rusyada var mıydı? Yok. Velev ki rusya çıkıp deseydi aya gidilmedi vs arkasında bir medya gücü olmadığı için bunu kime inandırabilirdi. Üstüne sovyet rusyanın gerçekte başta rockefeller olmak üzere birçok abd iş adamıyla tıkır tıkır ticaret yaptığı da bugün ortaya dökülen evraklarla sabittir. Abd propaganda devleti kendine bir düşman çıkarır ve onun sayesinde silah satar askeri üst kurar gayri resmi işgal eder.

    Nitekim bugün çin tehditi olmasa japonyada korede askeri üstleri olabilir mi? Onlara eşek yüküyle silah satabilir mi? Rusya ukraynaya girmese avrupadaki askeri üstlerini tutup avrupalı enayilere silah satmaya devam edebilir mi? İnönüye gelip marshal yardımları adı altında gayri resmi gizli anlaşmalarla ülkemizi işgal edebilir miydi? EDEMEZ.

    Bugünki teknoloji ile gidilebilir evet bu şuanda mümkün görünüyor. Zaten abd şuanda gerçekten gitmeden gitmiş gösteremeyeceğini bildiği için kıçını yırtıyor. Öyle bu sefer holywood ile kimseyi kandıramazlar kolay kolay. Çin direkt ifşa eder canlı yayında.

    Son olarak da abd propagandasının ne kadar başarılı olduğu şu forumdaki ölümüne abd savunucularından da belli, maalesef.





  • thyr1234 kullanıcısına yanıt
    amerikalı bir fizikçinin böyle bir açıklaması vardı

  • Gidildi diyenler bu filmi mutlaka izlesin , capricorn one , sonra bir daha düşünsünler gidildi mi ?


    Bugün o yılların kat kat üzerinde taşıma kapasitesine ve menziline sahip folcon roketleri var dolmuş gibi gidip geliyorlar ,gidebilseler gidecekler


    ISS ile ilgili onlarca video var nasıl çekim yapıldığına dair



    birde bu videoda ,ilk başta 0:02 de arka plandaki ekrandaki grid ekrana dikkat , aynı arkadaş sonra ISS den canlı bağlanıyor  



    NASA Johnsonyoutube
    Aboard the International Space Station, Expedition 46 Commander Scott Kelly and Flight Engineer Tim Kopra of NASA discussed Kelly’s year-long mission and research aboard the orbital laboratory during a conversation Feb. 5 with former President George H.W. Bush who paid a visit to Mission Control at the Johnson Space Center in Houston. Mr. Bush was accompanied in Mission Control by Kelly’s twin brother, Mark Kelly and his wife, former Congresswoman Gabrielle Giffords. The linkup came less than four weeks before Kelly’s return to Earth with Russian cosmonaut Mikhail Kornienko of Roscosmos to complete a year-long mission designed to gather valuable biomedical data that will be used in the formulation of a human mission to Mars. Kelly and Kornienko are scheduled to land in a Soyuz spacecraft on the steppe of Kazakhstan on March 2, Kazakhstan time (March 1, U.S. time). ________________________________________ FOLLOW THE SPACE STATION! Twitter: https://twitter.com/Space_Station Facebook: https://www.facebook.com/ISS Instagram: https://instagram.com/iss/
    https://www.youtube.com/watch?si=AAnBPCW3MgXcWqOB&v=ww3ueFwqnWs&feature=youtu.be




    Rotten Tomatoes Classic Trailersyoutube
    Check out the official Capricorn One (1977) Trailer starring Elliott Gould! ► Watch on Vudu: https://www.vudu.com/content/movies/details/Capricorn-One/642177?cmp=Classic_YouTube_Desc Subscribe to the channel and click the bell icon to be notified of your favorite trailers: http://bit.ly/2D01HJi Starring: Elliott Gould, James Brolin, Brenda Vaccaro Director: Peter Hyams Synopsis: Three astronauts (James Brolin, Sam Waterston, O.J. Simpson) are about to launch into space on the first mission to Mars. But when a mechanical failure surfaces that would kill the three men, NASA removes them from the Capricorn One capsule. To prevent a public outcry, NASA launches the capsule unmanned and requires the astronauts to film fake mission footage in a studio. However, the plan is compromised when an ambitious journalist (Elliott Gould) discovers the conspiracy. ► Learn more: http://www.rottentomatoes.com/m/capricorn-one?cmp=Classic_YouTube_Desc Watch More: ► Rotten Tomatoes Originals: http://bit.ly/2D3sipV ► Fresh New Clips: https://bit.ly/3mJePrv ► Hot New Trailers: http://bit.ly/2qThrsF ► New TV This Week: https://bit.ly/3Or3I2w Rotten Tomatoes CLASSIC TRAILERS takes you on a nostalgic tour through movie history. Come rediscover all your favorite movie trailers and find a classic you may have missed.
    https://www.youtube.com/watch?si=7Ar6aOB_kaQ59IZQ&v=8QuOJwI0aVQ&feature=youtu.be




  • Aya gidiş dönüş ne kadar yakıyor acaba ?

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Hocam senin bu yazdıklarını anlayacak bir düşünce sistematiğine sahip olsalar Ay'a gidilmedi demeye utanırlar zaten.


    Ben dinozor fosillerinin sonradan üretildiğini söyleyenleri duydum. Çünkü kutsal kitaplarda dinozorlardan bahsedilmiyormuş :)))


    Düşünsene dünyadaki bütün antropologlar, biyologlar, fosilbilimciler sözbirliği etmiş. Aralarında adeta OMERTA yasası gibi bir suskunluk yemini var. Hepsi bu yalana ortak olmuş ve hiçbiri gerçeği açıklayamıyor :)

  • RocK__StaR kullanıcısına yanıt

    Evet ironiydi, ironileri almam da dayanamadım, araya kaynadın, hakkını helal et  

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt

    Anlamadınız mı, onları da Avustralya'dan düşen insanları gizledikleri gibi gizliyorlar.  

  • Ülkemizin veya dünyamızın trajik durumunu yapılan yorumlar ortaya koyuyor. Çok üzücü çooook. Ben nasıl bir dünya için mücadele ediyorum, hiç keyfim yok. Projelerimi hayata geçirirsem belki bir şeyler kökten değişir. DH'de bu yazdıklarımdan tam olarak anlayabilen kişilerin de çok az olacağından hiç şüphem yok. Ayrıca anlamayanlara anlamalarını sağlamaya çalışmaktansa susmayı tercih ederim. Gönül yorgunluğundan başka işe yaramaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 23 Nisan 2024; 15:44:20 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.