Şimdi Ara

AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
3.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Uzun zamandır keyifle müzik dinlemek için kullandığım Marantz PM 7001 integrated stereo amfimin ev sineması için uygun olmaması nedeniyle, bir AVR arıyordum.

    Onkyo, Denon, H/K gibi markaların anfileri araştırırken yine Marantz'ın NR1601 modeli gözüme çarptı. Hem diğer anfilere oranla neredeyse yarı yarıya ince olması, 7 x 50 W gibi apartman dairesi için makul bir çıkış sunması, 4 x HDMI 1.4 ile ileriye dönük 3D desteği vb. özellikleri ile oldukça hoşuma gitti ve Cumartesi günü gibip satın aldım.

    Eve gelip kutuyu açıp 5.1 sistem ile bağlama noktasına ciddi bir hayal kırıklığı yaşadım! Aslında sebebi benim, yeterince araştırmamışım.. AVR üzerinde pre-out çıkışı yok(muş) :(

    Amacım, elimdeki stereo anfi ile dinlediğim Focal 726 V leri yine aynı anfiye bağlamak, center ve rear hoparlörleri AVR ye bağlamak, AVR'nin front pre-out unu da PM7001 in DVD girişine bağlamaktı.. Böylelikle müzik dinlemek için PM7001 'i, ev sineması için ise her ikisini de açmam yeterli olacaktı..

    Biraz da kendimi inandırmak adına NR1601 üzerinden pure direct stereo CD dinledim, aslına bakarsanız öyle çok da kötü bir ses almadım, ama ne yalan söyleyeyim sanki stereo'daki kadar bas ve tizleri alamıyordum (kör testi yapma imkanım yoktu, zaten hoparlörleri kablolarının çıkartıp diğerine almam 10 dk sürüyor)

    Sonuç olarak kararsız kaldım, acaba stereo anfiden vaz geçip NR1601 üzerinden müzik dinleme konusunda kendimi ikna mı etsem, yoksa tek hoparlör seti ile iki anfiyi kullanacak anfi anahtarlayıcı gibi bir kutu mu araştısam (aslında elle bile yapılabilir gibi sonuçta amacım 2 frontu ya stereo anfinin çıkışına bağlı hale getirmek ya da AVR nin front çıkışına, mekanik anahtarla bile yapılabilecek pasif bir devre bu ancak sese min. etki edecek şekilde nasıl yapılır bilmiyorum)

    Yorumda bulunan herkese şimdiden teşekkürler,

    İyi haftalar,

    Hasan







  • iki kablo daha al ...a/v yi ayrı stereoyu ayrı ayrı hoparlöre bagla .. ben öyle yaptım cokta güzel oldu
  • Bu aklıma geldi ancak bir anfi açıkken doğrudan ikinci anfinin çıkışına da sinyal iletmiş olacağız. Bu sıkıntı olmayacak mı? Ya da kazayla her ikisi de çalışırsa hoparlör ve anfiler zarar görmez mi?
  • ikisini birden acmayacaksın tabi biraz dikkat lazım. ben böyle kullanıyorum bir sıkıntısını görmedim . cıhaz kapalıyken sinyal gelse ne olur? gelmese ne olur?
  • İki yükselteci, yükselteçler aynı anda açık olmasalar dahi, aynı hoparlöre bağlı tutmamanız, yükselteçlerinizin sağlığı açısından, şiddetle önerilir. Bunu denemiş olmanız ve herhangi bir sorunu (şimdilik) yaşamamış olmanız, bu sorunu hiç bir zaman yaşamayacağınız anlamına gelmez. Sonra "hay allah" dememek için, bu konuya önem vermenizi öneririm, naçizane. Yapmayınız, aynı anda iki yükselteç çıkışını, aynı hoparlöre bağlamayınız, bakınız yineliyorum, yükselteçleri aynı anda açmayacağınızı garanti altına alsanız bile, vurguluyorum, yapmayınız...

    İçten sevgilerimle.
  • Asım Bey Merhaba,

    Açıkçası konu hakkında bilgim olmamasına rağmen bu tip köprülemenin anfi çıkışlarında koruma devresi olsa bile sağlıklı olmayacağı kanısındayım. Aslında beni en çok şaşırtan, Google üzerinde de bu konuyu araştırmış olmama rağmen bu konuyu çözebilecek pasif basit bir anahtarlayıcıya rastlamamış olmam. Bir takım otomatik ya da 12 v tetiklemeli anahtarlayıcılar buldum ancak bunların aktif yapısının ses üzerinde etkisi olacağını düşünüyorum.

    Sorunu çözmek için bir set daha kablo alarak uçlarına banana plug takacağım ve stereo dinleyeceğim zaman hoparlör arkasından kabloları değiştireceğim. Pek tercih etmediğim bir yöntem olsa da sanırım en makulu bu şekilde olacak. Psikolojik mi bilemiyorum (kulağıma pek güvenmem) ancak Marantz AVR den aldığım pure direct bile stereo anfimdeki sesi yakalayamadı..

    Saygılar..
  • Haklısnız.

    Hoparlör kablolarının, hatta bu kabloların uç sonlandırmalarının bile elde edilen sesteki etkisini farklı oranlarda hepimiz algılar ve seçimlerimizi buna göre yapmaya çalışırız. Anahtarlayıcıların bu bağlamda olumsuz etkisi de kaçınılmazdır, hele anahtarlama temas yüzey özellikleri pek de nitelikli değilse ve de ilave giriş - çıkışlardaki bağlantı çeşitlemeleri de işin içine girdiğinde.

    Belirttiğiiniz yöntem pek kullanışlı olmasa da, hem cihazlarınızın sağlığı, hem de müzik dinlerken alacağınız keyif düzeyi göz önüne alındığında kesinlikle tercih edilir bir yöntem olacaktır, bence de..

    .. Yalnız, hoparlör tarafında kablo takımlarını değiştirdikten sonra, boşta kalan uçların birbirine değmeyecek şekilde yerde serili bırakmakta fayda olacaktır, ola ki boştaki kabloların bağlı olduğu yükselteç, yanlışlıkla açılırsa, çıkışların kısa devre görmesi söz konusu olur, aman dikkat..

    İçten sevgilerimle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asım Uysal -- 22 Mart 2011; 18:11:27 >




  • AVR de preout yoksa ve 2. anfiniz varsa en güzel yol..

    kutuyu heryerde bulursunuz, ben evdeki puro kutusunu kullandım,

    Ankarada ulustan tüm parçaları bulabilirsiniz..

    biraz lehim işi, biraz el işi.. bu tarz şeylerden keyif alıyosanız biçilmiş kaftan

     AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak
     AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak
     AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak
     AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak
     AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak
     AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak


    Toplam Maliyet

    0,5 TL x 12 Banana Girişi = 6 TL
    6 TL x 2 Toggle Switch = 12 TL

    kutusu da 5-10 TL ye bulunur

    30 TL

     AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak AVR ve Stereo anfiyi tek hoparlör seti ile kullanmak




  • denon avr x2000 receiver
    rega elex-r analog
    yukardaki cihazları tek hoparlör setine bağlayabilir miyim? konu ile ilgili kesin bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
  • İyi bir sistemde o switch sesin içine eder kaatindeyim. Gidip 2 kanalbpower amfi alın olayı çözün pre çıkışla. Her türlü daha iyi müzik sesi alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Pre çıkışta yok ki avr-x2000 de Tek pre-out Zone 2 çıkışı ...Onu da front pre-out yapmak mümkün mü bakmak lazım...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En temizi Pre-Out çıkışlı bir AVR, Pre/Direct/Power in girişli bir Stereo Amfi kullanmak.

    Bu yollardan daha önce ben de geçtim, üstadlar yapma etme demesine rağmen switch işine girdim, hem stereo amfimin pre katını yaktım hem de sinir hastası oldum

    Şimdi Pre-Out çıkışı olan bir AVR ve giriş seviyesi de olsa Direct In girişi olan bir stereo kullanıyorum, kafam rahat.

    Ayrıca, frontları Direct In girişinden bağlamazsanız stereoya, AVR kullanırken hem AVR hem de Stereo'dan ses ayarı yapmanız gerekir ki, tecrübe ettim çok sinir bir iş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.