Şimdi Ara

audi q3 kullananlara bir sorum olacak ...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhabalar. audi q3 2014 model 1.4tfsi araç satın aldım ikinci el.12.000 km. aracımla ilgili şöyle bir durum var servise sordum normal olduğunu söylediler. aracı stop ettirdikten sonra aracın alt kısmından şıngırtı şeklinde bir ses geliyor. soğuyan metal sesi gibi yağda et pişirirsen cosurar ya öyle bir ses. egsoz kutusundan geldiğini normal olduğunu söylediler ama ses biraz yüksek geliyor çok normal gibi gelmiyor bana başka hiçbir araçta rastlamadığım bir ses. sizin aracınızda da bu durum var mı ??



  • arkadaşlar q3 kullanan kimse yok mu. çok can sıkıcı bir durum bu. kartal'a götürdüm audide baktılar ettiler sorun yok dediler. q3 test aracını da kullanıp getirdiler baktım aynıya yakın ses ondan da geliyor. durduğu zaman alttan gelen yüksek bir ses. mısır patlatılıyormuş gibi bir bozuk para egsoz içinde dolanıyormuş gibi bir ses. metal soğuma sesi belli belirsiz gelir anlarım egsoz kutusu soğuyo o yapıyor derim ama ses çok yüksek rahatsız edici şu kadarcık sebep arabadan soğumama neden oldu. bi yardım arkadaşlar.
  • http://youtu.be/VCk_ewb2uUk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ses benim 1.4 tfsi Q3'ten de geliyor. Motor ısındıktan sonra özellikle motor 90 santigradda sabitlenmişken park edersem daha da belirgin duyuyorum. Arabayı aldığım ilk günden beri böyle. Şu an yaklaşık 4000 km'deyim. Benzeri sesi az ya da çok park eden çok araçtan duyduğum için beni fazla rahatsız etmedi. Özellikle sıcak günlerde sokağa park edersem ses belli belirsiz geliyor ama arabayı daha serin bir kapalı otoparka bırakırsam soğuma daha hızlı olduğundan sesi daha belirgin duyuyorum. Hem benim hem sizin hem de test aracında park ettikten sonra aynı sesi çıkarttığına göre en azından sizin araçta bir olağanüstü bir durum yok.

    Bu arada kulağınız start / stop sistemi devreye girip aracınız stop edince yine açık olsun. Bu sesi normalde sadece kontak kapattıktan sonra duymanız gerekir, start / stop sistemi devreye girince yine bu sesi duyuyorsanız o zaman şüpheli bir durum var çünkü start / stop sistemi bu kadar hızlı bir soğumayı tespit ettiği anda motoru çalıştırır. Start / stop aktifken araba stop ettiğinde bu sesi duyuyorsanız sizin duyduğunuz ses olağan metal soğuma sesi değil demektir.




  • Teşekkürler. Normal olduğunu konusuna ikna olmaya başladım aslında ama bu durum arabadan soğumam için yetti bana. Servislerde çok uğraştırdı beni. Bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr_emreusta

    Teşekkürler. Normal olduğunu konusuna ikna olmaya başladım aslında ama bu durum arabadan soğumam için yetti bana. Servislerde çok uğraştırdı beni. Bakalım.

    Metal soğuma sesi, gayet normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bu aracın normalleriyle aram pek iyi değil. Golf 7 daha normaldi. Neyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.