Şimdi Ara

AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (200. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: fztonur , drcg
2 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.042
Cevap
138
Favori
352.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyttatar kullanıcısına yanıt

    presense ve reküpülasyon ayrı şeyler. öndeki araca sizi fazla yaklaştırmayan güvenlik sistemi onu kapatmanız gerekiyor. ilk aldığımda çok şaşırmıştım. hızlı giderken ayağınızı gazdan çekerseniz yağ gibi kayıp gidiyor, tam önünüzdeki hatta sol şerit ve sağ şeritteki araba yaya durumuna göre o yağ gibi boşta akan araba hafif hafif kasılmaya başlıyor. Anlık yakıt göstergesinden anladığım kadarıyla siz fren yapmasanız dahi yağ gibi akıp giden - 1. derece reküprasyon ile akü doldurma - 2. dereceden reküprasyon ile akü doldurma - bunlarla beraber vites kücültme ve en sonunda frene müdahaleye kadar devam ediyor ve araba kasılarak mesafeyi kendisi güvenli tutmaya çalışıyor. Hatta dikkat ederseniz fren çok yumuşak diğer arabalardaki gibi değil, onda da aynı sırayı uygulayıp aracı yavaşlatıp durduruyor. Sanki durduramayacakmışınız gibi geliyor ama o silsile ile yavaşlata yavaşlata en son fren balatasına kadar geliyor (tabi bu işlem çok seri oluyor). Ancak trafik durumuna göre frendeki bu boşluk öndekine yakınlık ve çevre ile alakalı olarak ortadan kalkıyor ve zınk diye durur vaziyete geliyor.





  • Alkanlı kullanıcısına yanıt

    önde sensörleri görürsünüz zaten, yine de şüphe ediyorsanız bir duvara ya da araca yaklaşın menüde otomatik aktivasyon açıksa devreye girecektir. araca yabancıysanız başka bir araca ya da duvara yaklaşmak istemiyorsanız en basiti yüksekçe bir karton kutu ile ufak bir deneme yapabilirsiniz. Menü içinde bunun otomatik açılmasını sağlayan bir seçenek var. Ayrıca konsol üzerindeki park sensörü düğmesine basın mmi ekranına aracın arkasındaki ve önündeki mesafe dalgaları gelecektir. eğer ekrandaki araba şeklinin önünde bu dalgalar gözükmüyorsa sensör yok demektir.

  • uozyilmaz U kullanıcısına yanıt
    Presense kapalı zaten ikisinin de ne işe yaradığını biliyorum. anlatmak istediğim bu değil. Bu araçta ne yaparsan yap gaza basmadığın taktirde önündeki araca tampon yapamıyorsun. Demek istediğim bu.
  • Twanche T kullanıcısına yanıt

    ay sonuna dogru yazabilirim servise götürdükten sonra

  • Beyttatar kullanıcısına yanıt
    Rejenerasyonu kapatırsanız yapabilirsiniz, MMI içinden kapatılıyor verimlilik sekmesi olması lazım
  • Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Ordan kapattım presense de kapattım. Olmuyor. Sizin araçlarda oluyorsa bi video yüklerseniz neyi yapamadığımı anlarım.
  • Beyttatar kullanıcısına yanıt
    Ben presense’i kapatmadım sadece reküpasyon kapalı şekilde. Bu sayede öndeki aracı görünce yavaşlamıyor, sadece eğer motor kapalıysa onu çalıştırıyor vitese alıyor.
  • Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    E bu zaten yavaşlama oluyor. Benim bahsettiğim bu. motor freni yapıyor dolayısıyla aracın arkasına yaklaştırmıyor.
  • aracın rekuperasyon modu muhtemel gaz freninden ayağı çekme ve araç kamerası/aracın önüne geçen araba...vs görerek yazılım birlikte çalışıyor. Rekuperasyon kapatırsanız bu motor freni gibi hissedilen frenleme kapanıyor.


    Şehir içinde rekuperasyon açık ve kapalı benzin tüketimi ile yorum yapabilecek var mı ? ben bir faydasınıda zararınıda tespit edemedim

  • parabol83 P kullanıcısına yanıt
    açık şekilde ilk 4 ay kullandım, kapalı da 2 aydır kullanıyorum. E modunda genelde geziyorum. Eğer akıtarak kullanıyorsanız kapalı şekilde 0.5lt ye kadar az yakıyor benim deneyimimde.
  • Arkadaşlar selam, haftasonu vaktim varken aracıma zaman ayırdım ve Stage 1 Tune yaptırdım. Şu an 185hp/310nm ve oldukça tatmin edici sonuçlar aldım 3. viteste araç çıldırıyor resmen. 3. vites 2.vites gibi oldu.


    Daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama sonrasında da Adaptif sürüş asistanı'nı açtırdım, artık sadece şeritten sağa sola kayarken uyarmak yerine direk 2 çizgi arasını ortalayarak direksiyona müdahalesiz şekilde kullanabiliyorum. Resimde görüldüğü gibi şerit çizgisine ilave 2 tane üçgen şekil geliyor ve 10-15 saniyede bir direksiyona dokunmak şartıyla şerit çizgileri düzgün yollarda araç kendi halinde gidebiliyor. Yonca yaprak ,döner kavşak vs çok keskin virajlarda bile sorunsuz dönüyor bu kadar başarılı beklemezdim.


    Bu özellik Adaptif cruise control ile kombinlendiğinde de tadından yenmiyor hem gaz-fren hem direksiyon yönünden tamamen kendi üstlenmiş oluyor sürüş olayını.



    AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 7 Mayıs 2024; 9:43:51 >




  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

    hocam hayırlı olsun, biraz daha detay verebilir misiniz ?


    - gizli özellikleri kodlamayı ne kadara yaptılar ?

    - Stage 1 tune ne kadar tuttu ? Hangi firmaya yaptırdınız ?

    - Araç garantiden çıkar mı ? Hiç servisle konustunuz mu


    teşekkürler,

  • parabol83 P kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam, tabi vereyim.


    Motor beynine müdahale söz konusu o yüzden Ecu tune tabi ki garantiden çıkarıyor tartışmaya kapalı malesef, benim garanti bittiği gibi yaptırdım. Servis anlıyor bu arada risk almayın, onlardaki diagnos cihazları OBD portuna sinek konsa anlıyor bırak motor beyniyle oynamayı.


    Eski 8V 1.6 TDI aracımda 16.000'den 190.000 km'ye kadar yine stage 1 tune 150hp/330nm olacak şekilde kavrama bile değiştirmeden kullandım ama onda ufak bir DSG yazılımı da vardı kavramayı yıpratmaması için. Bu Ecu tune olayı şu an çoluk çocuğun eline düşmüş durumda bir ara lokmacı furyası vardı hani ona benzer durumda şu anAUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) 


    Önceki 8V aracımda megachips'e yaptırmıştım, bu sefer Dr.Ecu'ya yaptırdım. Yükleme sonrası laptop eşliğinde deneme sürüşü yapıldı basınçlara vs. bakıldı Log alındı merkez ofiste değerlendirildi aracım sonra teslim edildi. Ödeme öncesi de istediğiniz kadar deneyin gelin beğenmedim, bir fark yok vs gibi bir fikriniz olursa eski haline çevirelim siz memnun olun tarzı bir yaklaşım vardı. Hem ilgiliydi hem bilgiliydi arkadaşlar, benim tecrübem bu yönde.(Ondan da önceki Ford Focus 2016 1.6 TDCI aracımı da megachips yapmıştı onu da 150.000 km kadar sorunsuz kullandım.) Aracın beynindeki yazılımı alıp onun üzerinde yeniden haritalama yapıyorlar, yani her gelen araca aynı 35 TFSI yazılımını kopyala-yapıştır yükleyip yollamıyor. Çoluk çocuk diye tabir ettiğim firmalarda aksi durum yaşanabiliyor, servise gidip beyine bağlandığında başka aracın şasi numarası falan çıkabiliyor bu gözler bunu da gördü.


    Benim arabam güçlü diye her fırsatta arabaya yüklenirseniz turboyu kucağınıza alırsınız bu durum stock araç için de geçerli, zararı vardır yoktur bilemem o kadar teknik bilgim yok ama ben sadece gerektiğinde basarak ve yağ-hava filtresi değişim aralığımı 15.000'den 10.000'e çekerek 2 araba eskittim böyle bir sorun yaşamadım.


    Gizli özellik konusunda ise daha önceden başka yere RS arka stop animasyon+kablosuz carplay android auto+ 300 hız gösterge 2500 TL civarı yaptırmıştım, o çocuk "abi senin araçta şerit ortalayarak gitme olmaz" demiş açamamıştı.


    Son gittiğim arkadaş önceki mesajımda attığım şerit ortalama olayını+hareket halinde USB bellekten video izleme+kilitleme/açma esnasında kısa korna+Alarm+ RS ısı monitörü+Performans/tork değerleri+ G ölçer+Motor çalışırken inip kumandayla kilitleme+Kadran selamlama+İvme süre ölçer hepsini 1500'e açtı ve açık olmasaydı önceki yerde açtırdıklarımı da paket olarak aynı paraya açabileceğini söyledi. Araçtaki herşeyi tek fiyata açıyor. Önceki biraz kazıklamış beni.AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) 


    35 TFSI'lar için 2 motor beyni mevcut, 05E 907 309 G (MG1CS011) olan kilidi kırılmış durumda Ecu tune yapılabiliyor. Diğer alttaki BN varyasyonu (MG1CS211) henüz kırılamadı.



    AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU)


    AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU)




  • parabol83 P kullanıcısına yanıt
    Stage 1 tune 6000 TL verdim hocam unutmuşum.
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler detaylar için ilgiyle okudum

  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

    çok güzel olmuş güle güle kullanın. şeritten ayrılma uyarısında eğer direksiyonu ellemezseniz uyarı veriyor bir müddet sonra da sistemi siz direksiyonu tutana kadar devre dışı bırakıyor, bende öyle yani. şeridin ortasında tutma sistemi açtırdığınızda direksiyona müdahale olmaz ise yine aynısını mı yapıyor yani devre dışı mı kalıyor yoksa, vag grubunun diğer araçlarında olduğu gibi uyarılar vererek emniyet kemerini sıkıştırıp gevşetip dörtlüleri açıp yavaş yavaş aynı şeritte duruyor mu.

  • uozyilmaz U kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. İlk 10 saniye kadar oto gidiyor, sonra sessiz sarı ikaz ile bi 10 saniye kadar daha, sonrasında sesli ikazla kırmızı uyarı ve en son devreden çıkıyor. En fazla 30 saniye gidiyor direksiyona dokunmadan. Dediğiniz şeyler yok.
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

    videosunu buldum, aslında şunu yapmaması için donanımda hiç bir eksiği yok, kazasız belasız.


    AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU)1001carsyoutube
    Emergency assist in Audi cars (A6, A7, A8, Q8) detects when the driver is inactive and provides a visual, acoustic or haptic warning depending on the hazard. If this does not prompt a reaction, the system takes control of the A6/A7/A8/Q8 and automatically stops it in its own lane with the hazard warning lights on. This also activates pre sense safety measures and, depending on the country, triggers an automatic emergency call. This is the real-life test of Audi Emergency Assist.
    https://www.youtube.com/watch?v=zXBCckxwX38&t=12s
  • uozyilmaz U kullanıcısına yanıt
    Emin olmamakla beraber sanırım kemer sıkacak donanım yok hocam bizim araçlarda. Teşekkür ederim hepimize inş.
  • 
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.