Şimdi Ara

atiker regulator

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam,
    4 yil once atiker lpg taktirmistim. 3 hafta kadar once de filtre degisikligi yaptim. ancak 1 haftadir sabah ilk calistirirken ve ara ara da calistirirken, arac hemen calismiyor. 7-8 kere mars bastiktan sonra calisiyor. araci benzine gecirip yol d
    gidebiliyorum. gaz da da problemsiz yol aliyorum. ilk once benzin pompasi dedik, ancak arac benzinle 10km gidebildigime gore bu degil dedik.
    sonra gaz ayarini yaptirdigim bostanci gencler otogazdaki ferdi usta, lpg kitinin regulatorunun gaz kacirdigini, sabaha kadar bekleyince sabahleyin zengin karisim dolmasi nedeniyle aracin boguldugunu, 180 e degistirilmesi gerektigini soyledi.
    ancak kafami kurcalayan soru su. araci istop edip hemen calistirinca da bazen gec calisiyor. bazen de hemen calisiyor.
    Neyse yonlendirebilirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Birincisi bahsettiğin sorunlar regülatör ile ilgil olabilir,benimde arıza çıkarınca benzer durumlar vardı,özetle marş basmıyordu,uğraşa uğraşa basıyordu en sonunda garantiden değiştirdim düzeldi.Bu aralar yine lpg arızasıyla uğraşıyorum,,bana bu sefer regülatörün diyaframı patlamıştır dediler ,burda regülatör değişimi için en ucuzu 220 dedi ben de sinirlenip netten alıp kendim taktım,sonra eskisinin içini söktüm herşey sapa sağlam duruyordu,zaten çok basit bir mekaniması vardı,esasında boşu boşuna değiştirdim.Şimdi de enjektörü değiştirecem galiba arızalı olabilir.
    elinizden geliyorsa alıp taktırabilirsiniz.Sanra 10-15 liraya bir ayar yaptırmanız lazım.
  • cevap icin cok tesekkurler. Beni asil killandiran nokta, ayar yapilirken yapilan yanlis ayarlamalar sonucu bu tip dertlerin cikmasi.. bu durumda yine ayni yere gidip gereksiz parca degisikilikleri ile mi ugrasiyoruz diye dusunuyorum. o yuzden 3 yere sormadan rahat edemiyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • electranwn kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    Öncelikle Anlattığınız olay ayardan da yapabileceği gibi enjektör yada regüratörden de olur. Aracı görmeden yorum yapmak yanlış olur. emin olmak isterseniz araçınızı en az 100 - 150 kmt benzinde kullanın aynı olay devam ederse malzeme değişikliği istiyor devam etmezse hiç gaza almadan ayar yaptırın. sonra gaza geçin.

    İyi günler
  • Merhaba. Arabanızda şöyle bir uygulama yapabilirsiniz. Eve( aracın 5-6 saat çalışmadan kalacağı nokta) gelmeden 1-3 km ötede benzine alın. Araçı sabah düğmeye dokunmadan yani benzinle çalıştırınız. Eğer araba sabah normal çalışırsa sorun lpg sisteminden kaynaklanır bir şekilde sorun üretiyor.
    Sorun 1 rehüratör
    Tespit yöntemi regüratör gaz kaçırıyor olabilir emiş hortumunu çıkarın regüratör üstünden gaz geliyorum onu kontrol ediniz. Kacak dedektörü ile olur. Burda kaçak yoksa sorun enjektördedir.
    Sorun 2 enjektör
    Enjektörlerinizi kontrol ettirin enjektörlerin kaçırıyor olabilir. Basınç vb yöntemlerle kontrol edilir.

    Bu arada donanım ihtiyaçlarınız içinwww.otogazburada.com adresinde iki üründe var. Fiyatlarında ucuz gemde taksit imkanlarında var. Ben ihtiyaçlarımı İrfan karşıladım sorun yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,
    aracimin duzelme senaryosunu buradan paylasacagim.
    Aracim tatil donusu mars basmasina karsin calismamaya basladi. Opel kucukyali Yasar usta ile, araci bulundugu yerden hava aldigi yere yanici gaz sikarak calistirip, gaza gecirip, calistirdik. Benzin pompasi calismiyor idi. Benzin pompasini degistirdik. Ancak dukkandan ciktiktan 1 km sonra da arac yolda istop etti, ve yanici gaz sikarakta calismamaya basladi. Neyse 2 gun sonra baska bir oto elektrikcide, roledeki saseyi, aku sasesine baglayarak araci calistirdik. Su an o baglantiyi kopardigimiz halde normal calisiyor. Problem atesleme bobininden degil gibi. Zira onun yenisini alip taktik. Bir degisiklik olmamisti.
    Aracta bir elektrik problemi oldugunu dusunuyorum. maltepe park civarinda bir atikerci varmis. Aksam kontrol icin oraya goturmeyi planliyorum.
  • öcelikle merhaba bayadyr yazmyyodum ama dikkatimi çekti regülatör diyip geçmek dogru degil lpg sistemimin önemli parçasydyr ama bahsettiginiz aryzayy gaz ayaryndan bile yapar sebebide su ayar kötü oldugu zaman benzin ms yani zamanlaryny bozuyor bu da soguduktan sonra aracyn geç çaly?masyna neden olabilir bakmak lazym zeengin yada fakir kary?ymda tutuyodur büyük ihtimalle iyi bi usta aryzanyzy çözer saygylar
  • selam,
    aracin problemi beyni yani ECU su ile ilgili imis.
    topkapida, talat ustaya goturdum, 500 e halleti, yeni bir beyin takip kodlayarak..
    Konu baskasina da faydali olabilir..
    Destek olanlara cok tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electranwn -- 1 Eylül 2014; 14:02:59 >
  • Soguk motor gec mars durumu 2013 marttan 2014 hazırana kadar oncelıkle ara ara sonrasında da 2014 son altıayındada sureklı olarak basıma geldı sanayıde gıtmedıgım usta kalmadı hepsı benzın pompası demeye basladı aracım 2010 model..Ben kanaat getıremedım gazcılara gıttım onlarda dırek bakmadan benzın pompası dedı fakat bunun hıcbır sekılde belırtısı yoktu pompa olduguna daır uzun uzun arastırdım net bılgı edınemedım son donemlerde gec mars ıcın kesın bılgıler bulunmakta fakat suan kı arastırmalarımda fazlası ıle bılgı elde edebılıyorum

    nyse 2014 yaz ayında gazcıya goturdum atıker yetkılı servıs bakım dahıl 350 tl regulatör gaz kesıcı degısecek ıkısı beraber degısır dedı guvenemedım cunku ne alaka 2sı beraber degısmesı ? SONRA ANLADIM KI GAZ KACAGI ZAMANLA DIYAFRAMA vs zarar verıyormus kı atıker enjektör omurlerı 20-40bn km ımıs işeme yapma durumu söz konusu ımıs kı daha bende 20bın olmadan cortladı ya nyse :) baska usta regulator saglam gaz kesıcı degısecek dedı degıstrdı sorun ara ara olur oldu tekrar gıttım bırkac kablo bası falan degıstrdı sorun kesıldı yaz boyu sorunsuz tek marş..

    ne zaman kı havalar sogudu yenıden basladı.Fakat dıkkatımı cektı gaz bıtmeye yakın son 50-100 km kala 3 kerede 1 sefer yapıyordu gec marsı..sorun sımdı enjektör ve regulatorde ıkısınden bırınde ama edındıgım bılgıler yuzunden zamanla promblem acacak dıye 2sınıde farklı marka ıle degıstırmeyı dusunuyorum safefast sıstemının.<Kalitel, uzun omurlu enjektör regulatör arayısındayım kısacası..Atiker mi aman aman keyfını bıle suremıyoruz ve yuksek hızlarda verımlı olmayan bır sıstem ve ve benzın tuketımı fazla...

    Halihazırda romano marka enjektör ve regülatör tavsıyesı aldım bırde dymco ve hana tavsıyesı uyum saglaması ve ECU sıstemlerı hakkında bılgım yok bılgısı olanlardan bılgı beklıyorum.ECU de degıstırecek olursak yuzu astarını gececek komple sıstemı 2.el fıyatına satıp yenısını taktırmak daha makul olacaktır.

    özellıkle hangı marka kalıtelı uzun omurlu yuksek ve dusuk hızlarda performans veren subap vs derdı ıle ugrastırmayan motora en az zararı veren enjektör marka tip ve regülatör tavsıyelerınızı beklıyorum.Uyum saglaması ;Nozul bılgılerı (neyse pek anlamıyorumda) ve bu problemlerı sök tak yapan usta degıl adam gıbı anlatıp çözum sunan usta arayısındayım.İlgilerinize Teşekkür Ederim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.