Şimdi Ara

asus x550c recovery kısmını sildim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar asus laptop almıştım içinde win8 yüklüydü oem olarak recovery kısmında.Ben hangi akla hizmetse boot menüden
    korumasını etkisizleştirip recovery kısmıyla beraber hepsini silip win 7 kurdum.oem sistemdeki orjinal win8 di şimdi bana sadece win 8 key lazım
    laptopun herhangi bir tarafında şifre yazmıyor.oem kısmının lisansını tekrar nasıl alabilirim.tekrar win 8 kurmak istiyorum.
    asusun sitesinde herhangi bir cihaz bilgisini yazıp tekrar oem lisansımı alabilirmiyim kısacası gitti lisanslı win8 bunun bir yolu varmı.



  • kendi sorumu kendim cevaplıyım eğer sistem oemse key öğrenmek isterseniz ahanda bu program işe yarıyor sevindirik oldum oem keyi buluyor.
    http://www.nextofwindows.com/how-to-retrieve-windows-8-oem-product-key-from-bios/
  • Bosa gömülü keyi enpedi.com da paylaşılan Prog.ile öğrenebilirsin,ama tekrar recovery kısmını oluşturmazsın.yapman gereken müşteri hizmetlerini arayıp pc nin ip kodlarını vererek sana sıfırlama DVDsi yapmaları gerekir.çünkü bosa gömülü keylerin DVD leri her makinaya özel.yani keye DVD yapılıyor,senin DVD lerini aynı model başka bir pc de dahi çalıştıramazsın....3-4dvd göndermeleri gerek,mesela lenova DVD leri Fransa dan geliyor
  • Ben sizi anlamıyorum. Win 8 kuracaksınız tekrar neden 7 kurduğunuz. Aynı laptoptan varsa Recovery kısmını bu bilgisayar atabilirsiniz. Bende Recovery parttion kullanmıyorum ama flash diskimde yedeği var. Yedekleme işlemi Asusun programıyla yaptım. Anlatm bulmuşsunuz Win 8.1.1 Single L sürümünü indirerek kurulum yapın.

    Kurulum yaparken Bios default ayarlarda olsun. DVD ile kurulum yapacaksanız direk olark kuruluma başlayın. Eğer Flash bellek ile kurulum yapılacaksa boot kazandırılmış EFİ destekli olması gerekiyor.

    Asus servisi 70 TL karşılığında partitionu yüklüyor. Her bilgisayar çöktüğünde format atmak zor olur.
  • Konuyu tekrar hortlatmam gerekiyordu şimdi sadece şunu sormak istiyorum asus x550ca laptopu olan ve sisteminde windows 8 yüklü olan bir arkadaş bana windows 8 sürümünü söyleyebilirmi.gelen laptop kutusunun üstünde sadece win8 yazıyor yani sürümün hangisi olduğunu anlayamadım.Yoksa yunus arkadaşımızın söylediği single language sürümü işe yararmı türkçe sürümü nerden bulabilirim.Ben RW-Everything programıyla biosa gömülü key'i öğrendim fakat daha önce kurmaya çalıştığımda kabul etmedi sanırım doğru sürümü kurmam gerekiyor.Doğru sürüm single language sürümümüdür model numarası ile laptopu googleda arattığımda bazılarında freedos işletim sistemi ile sattıklarını gördüm fakat benimki windows 8 64 bir sürümü yüklü halde geldi.Türkiyede x550ca laptopu win 8 yüklü olarak alan başka bir arkadaştan windows 8 sürümünü öğrenmem mümkünmü sanırım aynı sürümü bulmam gerek veya single language sorunumu çözermi veya sürüm numarası biosta gömülü olarak yazarmı.Tüm bu soruları bu çok sormamın nedeni sistemi silicem ve format atıcam bildiğiniz yükliceğim sürüm olmazsa tekrar başka bir sürüm indirmem gerekicek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grey123

    Konuyu tekrar hortlatmam gerekiyordu şimdi sadece şunu sormak istiyorum asus x550ca laptopu olan ve sisteminde windows 8 yüklü olan bir arkadaş bana windows 8 sürümünü söyleyebilirmi.gelen laptop kutusunun üstünde sadece win8 yazıyor yani sürümün hangisi olduğunu anlayamadım.Yoksa yunus arkadaşımızın söylediği single language sürümü işe yararmı türkçe sürümü nerden bulabilirim.Ben RW-Everything programıyla biosa gömülü key'i öğrendim fakat daha önce kurmaya çalıştığımda kabul etmedi sanırım doğru sürümü kurmam gerekiyor.Doğru sürüm single language sürümümüdür model numarası ile laptopu googleda arattığımda bazılarında freedos işletim sistemi ile sattıklarını gördüm fakat benimki windows 8 64 bir sürümü yüklü halde geldi.Türkiyede x550ca laptopu win 8 yüklü olarak alan başka bir arkadaştan windows 8 sürümünü öğrenmem mümkünmü sanırım aynı sürümü bulmam gerek veya single language sorunumu çözermi veya sürüm numarası biosta gömülü olarak yazarmı.Tüm bu soruları bu çok sormamın nedeni sistemi silicem ve format atıcam bildiğiniz yükliceğim sürüm olmazsa tekrar başka bir sürüm indirmem gerekicek

    Çok şey sormuşsunuz ama ben şu şekilde açıklama yapayım. Biosa gömülü olan keyi öğrenerek SL sürümü kurup etkinleştirebilirsiniz. Elinzdeki indirmiş olduğunuz farklıysa tabiki kurulum gerçekleşmez. Siz isterseniz Pm atın ben size link veriyim.


    Önlük yüklü gelen bilgisayarlarda Windows 8 Single Language sürümüdür.




  • windows 8.1 single language indirip kurdum key sorunsuzca aktifleşti.Fakat bu sürüm 8.1 güncellemesi entegre edilmiş sürüm kurdum keyde etkinleşti ama win 7 den daha uzun sürede açılıyor sistem.Win 7 ayarlarıyla oynayıp 9 saniye olan boot süresi şimdi 25 saniye artı restart ettiğimde 1 dakikayı bulan bir siyah ekrandan sonra windows açılıyor.hiç memnun değilim sanki olmamış bir işletim sistemi kullanıyormuşum hissi veriyor.Acaba windows 8 kurup 8.1 güncellemesi yapmamalımıydım diye düşünüyorum şimdi.Cevabınız için sağolun en azından orjinal key ile bir kurulum yapabildim şimdilik.Oem bilgisayarlar için single language işe yarıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grey123

    windows 8.1 single language indirip kurdum key sorunsuzca aktifleşti.Fakat bu sürüm 8.1 güncellemesi entegre edilmiş sürüm kurdum keyde etkinleşti ama win 7 den daha uzun sürede açılıyor sistem.Win 7 ayarlarıyla oynayıp 9 saniye olan boot süresi şimdi 25 saniye artı restart ettiğimde 1 dakikayı bulan bir siyah ekrandan sonra windows açılıyor.hiç memnun değilim sanki olmamış bir işletim sistemi kullanıyormuşum hissi veriyor.Acaba windows 8 kurup 8.1 güncellemesi yapmamalımıydım diye düşünüyorum şimdi.Cevabınız için sağolun en azından orjinal key ile bir kurulum yapabildim şimdilik.Oem bilgisayarlar için single language işe yarıyor.

    Hocam format atarken tüm diski silmeniz gerekiyor. Kurmuş olduğunuzu bende kullanıyorum dandik HDD ile 15 - 17 sn masaüstü geliyor. Size bana pm atın en iyisi benim indirmiş olduğumu size link olarak veriyim onu kurun.. Benim kullanmış olduğum Win 8.1 Up 1 Update paketi entegre edilmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 2 Ağustos 2014; 15:47:37 >




  • Benim kurduğumda sizin tavsiye ettiğiniz entegre 8.1 sürümü yani aynı sürümü kurmuşum.Başlattaki problem uefi kurulum yapmadığım için oluşmuş. win usb dvd download tool ile usb ye atmıştım imajı uefi seçeneği çıkmamıştı. Meğerse bu araçla direkt usb ye attığınız uefi çıkmıyormuş. uefi kurulum hızlı başlatma için gerekli bu yüzden nette win 8 uefi kurulum diye arattığımda sonuca ulaştım bu 3.sistem kurulumum 3 gün içinde fakat sonunda temiz ve sorunsuz bir kurulum yapmayı başardım. Birde win 8.1 8 den daha kullanışlı olduğunu keşfettim win 7 alışkanlığından kurtulmam sadece bir kaç saat sürdü. Win 7 yide çok severek kullandım.Hatta orjinal win 8 lisansım olmasına rağmen win 7 kullanıyordum fakat hiç gerek olmadığını anladım. Sadece alışkanlık arkadaşlar başka birşey değil win 8.1 gayet stabil şu anda gayette hızlı.
    Lisans anahtarımı çalıştırabiliceğim sürümü bulmamı sağlayan yunus arkadaşım sana çok teşekkür ederim tekrardan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grey123

    Benim kurduğumda sizin tavsiye ettiğiniz entegre 8.1 sürümü yani aynı sürümü kurmuşum.Başlattaki problem uefi kurulum yapmadığım için oluşmuş. win usb dvd download tool ile usb ye atmıştım imajı uefi seçeneği çıkmamıştı. Meğerse bu araçla direkt usb ye attığınız uefi çıkmıyormuş. uefi kurulum hızlı başlatma için gerekli bu yüzden nette win 8 uefi kurulum diye arattığımda sonuca ulaştım bu 3.sistem kurulumum 3 gün içinde fakat sonunda temiz ve sorunsuz bir kurulum yapmayı başardım. Birde win 8.1 8 den daha kullanışlı olduğunu keşfettim win 7 alışkanlığından kurtulmam sadece bir kaç saat sürdü. Win 7 yide çok severek kullandım.Hatta orjinal win 8 lisansım olmasına rağmen win 7 kullanıyordum fakat hiç gerek olmadığını anladım. Sadece alışkanlık arkadaşlar başka birşey değil win 8.1 gayet stabil şu anda gayette hızlı.
    Lisans anahtarımı çalıştırabiliceğim sürümü bulmamı sağlayan yunus arkadaşım sana çok teşekkür ederim tekrardan.

    Sorun kalmadığına sevindim.

    Diski boot özelliği vererek biçimlendirip dosyaları içeri atınca UEFİ kurulum destekliyordu. İlk başta yapmış olduğunuz kurulum şekli hatalı olmuş. Bende Win 7 canlısı birisiydim bu yüzden Recovery partition ucurdum tabi yedekleyerek. Up 1 paketinden sonra Win 7 görmez oldum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.