Şimdi Ara

asus x54h ekranda bozuk para büyüklüğünde ölü bölgeler anakarttan mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,
    resimde görüldüğü üzere ekranda büyük ölü pikseller oluştu. nedenini pek bilemiyorum, hep pildeyken şarj aleti ile kullanıyorum. sanırım bazı dalgalanmalar nedeniyle oluştu. bununla ilgili iki sorum var:


    1- bir tane bilgisayarcıya sordum ilginç şekilde sorunun anakarttan olduğunu ve tamir olmayacağını değişmesi gerektiğini söyledi. anakart böyle bir sorun yaratır mı? anakart değişirse bu sorun gider mi diye sordum bakmak lazım elektronik biraz da şans işi, ekran da değişebilir dedi.

    2- bana bu sadece ekranla ilgili bir sorun gibi geliyor. sonuçta ölü piksel mantığı. modele baktığımda 40pin led ekran olduğunu görüyorum. bu sorundan en kolay ve ucuz yoldan nasıl kurtulurum. tamir ihtimali az gözüküyor. yeni ekran 200 300 civarı. acaba herhangi bir 40pin ekran buna uyar mı? led olmak zorunda mı? ikinci el ekranla çözülür mü? istanbul avrupa yakasında bu işi yapan kimse önerebilir misiniz?

    asus x54h ekranda bozuk para büyüklüğünde ölü bölgeler anakarttan mı?







  • o bilgisayarcı arkadaş iyi uydurmuş maşallah.

    panelden kaynaklı sorun tamir edilecek bir durumu yok maalesef cihazın ekranının değişmesi gerekiyor. o lekeler zamanla daha da büyüyüp tamamen kullanılmaz hale gelebilir.

    ikinci el ekranla çözülebilir. yapmanız gereken çok basit. ekranı sökün arkasında kod yazar o kod ile ekran arayın uyumlu ürünleri görebilirsiniz. maalesef dolar dolayısıyla fiyatlarda yükselme var daha önce 150 - 200 aralığına çözülüyordu ama şuan 200 ü geçti sanırım çok zor bir iş değildir.
  • paneldendir ama bir adet harici monitor veya tv de denersen net bir sekilde gorursun icinde rahatlar.



    cihazda hdmi cikis mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sorununuz panelden ekranı söküp arka kısmındaki model no suna göre ekran bulup takabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.