Şimdi Ara

ASUS N53SV mi yoksa ASUS N53J mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Sayın DH Üyeleri,

    başlıkta da bahsettiğim gibi iki bilgisayar arasında kararsızım.

    ASUS N53SV - XV1
    İşlemci: Core i7 (2.Nesil) Intel Sandy Bridge HM65 Express 2630QM
    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 540M
    USB 2.0


    ASUS N53J
    İşlemci: Core i7
    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT425M
    USB 3.0

    Bu yukarıdaki iki modeli kıyasladığınızda artıların ve eksilerin neler olduğunu konusunda ve hangisini tercih edeceğiniz konusunda beni aydınlatabilir misiniz? İkisinin de fiyatı aynı. Bende 2. bilgisayar ağır basıyor ama yine de bilmediğim bir şeyler varsa eğer onları da burada sizlerin değerli görüşleriyle öğrenmiş olayım.

    Gereksiz yorumlardan ve gereksiz yönlendirmeden kesinlikle kaçınmamız taraftarıyım. Yalnızca bu iki mevzu dahilinde belirtelim görüşlerimizi. Artılar, eksiler ve sizce hangisi? Neden? Teşekkür ederim.



  • İki ürünün de donanımı aynı. Fakat n53sv deki ekran kartı (gt540m), n53j deki ekran kartından (g425m den) daha yüksek ve daha uzun güncel kalır. Oyunları da orta - yüksek ayarlarda oynatabilir. N53SV daha iyi alternatif olur.

    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

    Ekran kartları performans sıralaması.
  • İlk seçenek donanım olarak daha yeni,ekran kartı olarak biraz daha iyi işlemci olarakta,hm65 çipset var sata3 ssd takmak istersen destekler ama 2. seçenekteki hm55 çipset sata 2 destekler sata3'ü tam performans kullanamazsın n53sv'de usb 3 var yazılmamış heralde.
  • İlk seçeneğin daha ağır bastığı yönünde yönlendirmişsiniz, fakat ilk seçenek ile ilgili olan şu yonga hatası mevzusu vardı sanki. Sandy Bridge işlemcili bilgisayarlarda hata olduğu gerekçesiyle Asus bu bilgisayarları piyasadan geri toplamış mıydı? Bu bilgisayar o toplanılan bilgisayarlardan mı o mevzuda tam emin değilim. Bir de ilk bilgisayarın özelliklerine baktığımda USB 2.0 olarak görüyorum. Özellikler birbiriyle mi çelişiyor yoksa model ABD modeli olduğu için mi TR modeliyle bağdaşmıyor tam olarak anlayabilmiş değilim. Siz ne dersiniz acaba?
  • Ben de N53sv kullandım. İşlemcisin de ya da herhangi bir donanımında sorun yoktu. Gayet güzel ve sorunsuz bir makineydi. Tabi arada arızalı ürünler de çıkabiliyor. Bu da normal bir şey. Ayrıca üründe 1x 3.0 usb ve 3x 2.0 usb giriş mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 30 Kasım 2012; 0:27:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arızalı, hatalı ürünler çıkabilir elbette de, 2 yıl kadar önce miydi yanlış hatırlamıyorsam. Bu Sandy Bridge işlemcili i7'leri olduğu gibi geri toplamamış mıydı Asus piyasadan? Sonra bunları New Revision Certified Design etiketleri ile yeni sürümleri ayırt ederek değiştirmemişler miydi kullanıcıların laptoplarını geri alarak? Diğer bir taraftan bu bilgisayar için temiz kullanılmış olsa fiyat olarak ne kadar teklif edilebilirdi 5-6 ay kullanılmış bir cihaza satış değeri olarak?
  • dediğiniz seri 2011 yılının başında il çeyreğinde olanlarda vardı 2 çeyreğinden itibaren bu düzeltildi.
  • Hmm.. Peki, teşekkür ederim yarbay..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.