Şimdi Ara

ASUS K52JC RECOVERY DISK PROBLEMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Daha önce karşılaşmadığım bir problemle başbaşa kalmış durumdayım çeşitli forum ve kaynaklardan edindiğim bilgileri denememe rağmen çözüm için herhangi bir şey bulunmakta sizlerden çözüm için fikirleriniz isteyeceğim.

    Sorun şu;
    3 yıl önce aldığım "Recovery diski sabit diskinde bulunan ve windows Lisansı bios içine gömülü bir asus k52jc cihazı"m bulunmakta zaman içerisinde "F9 tuşu"nu kullanarak sabit diskte ki imaj ile recovery'i rahatlıkla yapabiliyordum.

    Daha sonra ihtiyaçtan dolayı işletim sistemini yükseltmek zorunda kaldım ve recovery diskine zarar vermeden cihazı formatladım. İşte tam bu noktada problemle karşılaştım yeni işletim sisteminin uymadığı driverlar sebebi ile daha önce yaptığım gibi F9 tuşu ile recovery denememe rağmen "Disk yönetiminden resimde görüldüü gibi yer almasına rağmen recovery diskini açılışta görmeyerek işlem yapamamakta cihaz şu an." Recovery diski olduğu halde F9 çalışmıyor gibi başlıklarda bir çözüm bulamayınca konuyu asus başlık altında açmış buluyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

    Saygılar.
     ASUS K52JC RECOVERY DISK PROBLEMI







  • Hangi işletim sistemini kurdunuz bu önemli.Recovery alanındaki işletim sisteminin lisansız dahi olsa aynısıyla format attıysanız recovery diski çalışır ama diyelimki sizde gördüğüm kadarıyla win7 var orijinal işletim sisteminiz muhtemelen home basicti yada preminıum siz ultimate kurarsanız recovery diski çalışmaz.Recovery diskini çalıştırmanız için orijinal sistemde hangi işletim sistemi kuruluysa onunla format atmalısınız.Basic'se basic yada hangisi kuruluysa defalarca yaptığımdan biliyorum.Arkadaşımın bilgisayarınada format atmışlardı ama recovery diski duruyordu recoveryde kurulu işletim sisteminin lisansız olanıyla format attım recovery aktif oldu daha sonra recoveryle yeniden sistemi sıfırlayarak orijinal sistem haline geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.