Şimdi Ara

ASUS F 9 RECOVERY SORUNU ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
17.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • asus model intel (R) core (TM) i 5 -4200U CPU @ 1,60GHz2,30GHz 6GB ram 64bit işletim sistemi dokunmatik ekran ultrabook

    Bilgisayarda virus var borservelerin hepsi kapalı olduğu halde bir internet expoler bir monzilla reklam ve video benzeri sayfalar açıyor. saatin yanında bir kırmızı işaret çıkıyor tıkladığımda pcnizde virus programı yok şunlardan birini yükleyin diyor bende recovery yaptım pc sıfırla dedğimde bana aşağıdaki uyarıyı veriyor...

    HATA : kişisel bilgisayarınız sıfırlanamıyor.Gereken bir sürücü bölümü eksik. daha önce 2 sefer sıfırlamıştım hiç böyle dememişti.

    recovery bölümlerini silmedim değiştirmedim pc sıfırlayabilirmiyim nasıl yapmalıyım yardımcı olurmusunuz lütfen..



  • sistem sıfırlamayı hala çözemedim bir çok kişinin başına gelmiş ancak çözümü yok sanırımen iyisi servise yollamak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • napolion45 N kullanıcısına yanıt
    bu uyarı kurtarma bölüntüsünün hasarlandığını gösterir. recovery özelliğini tekrar istiyorsan servise göndermekten başka çaren yok.
  • Kurtarma bölümüm duruyor silinme yok ama yinede uyarıyı alıyorum dediğiniz gibi servisin yolunu tutacağız.
  • slm arkadaşlar arkadaşlar ,HATA : kişisel bilgisayarınız sıfırlanamıyor.Gereken bir sürücü bölümü eksik. sorunu bende de vardı. bugün servisten geldi ama bu sefer de f9 a bastığımda recovery açılmıyor. şimdi tekrar mı göndereceğim servise ben bilgisayarı.

    anladığım kadarıyla yapılmamış recovery. servise göndermesi sorun değil ama asusun anlaşmalı olduğu yurt içi kargo özensizce taşıyor bilgisayarı ayrıca garantili gönderemeyiz diyorlar ve de hiçbir hak talep etmeyeceğime dair de belge imzalattırdılar. çok saçma bi durum. korgoyla göndermeye korkuyorum. zaten hırpalanmış bi vaziyette geldi bilgisayar.

    bu işi servise göndermeden çözmenin yolu yok mu arkadaşlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andelip_ -- 5 Mayıs 2014; 23:45:24 >
  • andelip_ A kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar ayarlarından sıfırlamayı bir dene. Belki f9 tuş atama yapmamışlardır diyeceğim ama hazır imaj yüklüyorlar. Bu alasılık dışı olmalı. Disk yönetiminden bakmadın mı ? Disk 1 bölümlenmiş mi?. Yok eğer recovery yüklenmemişse yada yine hasarlıysa hiç servise gönderme. Temiz kurulum yapmanı öneririm.
  • özgürluk allaha kulluktur Ö kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar açılışta F9 tuşuna bastığımızda recovery bolumu açılıyor.Seçeneklerden bilgisayarı sıfırla ilk günkü gibi olsun diyorum ve devam seçeneğine tıklıyorum 5 saniye sonra kişisel bilgisayarınız sıfırlanamıyor.Gereken bir sürücü bölümü eksik yazısı çıkıyor iptali tıkladığımda tekrar recovery bölümü geliyor windowsa devam diyorum pc açılıyor. Bilgisayarın disk bölümlerini incelediğimde recovery bölümleri sağlam diyor hata göstermiyor Servise gönderecektim forumda diyer arkadaşların yazdıklarını okuyunca servise göndermektende vazgeçtim yarı çalışır yarı çalışmaz kullanıyorum Ama ben teknosadan aldım teknosaya götürsem onlar güvenli bir şekilde kargoya gönderip alırlar heralde diye düşünüyorum. Anlaşılan çok kişinin başınada gelmemiş benim başıma gelen durum hatta kişisel bilgisayarınız sıfırlanamıyor.Gereken bir sürücü bölümü eksik yazdıktn sonra birde hata kodu veriyor (80004005) googleden aratıyorum live mesenger hatası diyor recoveryden önce pc maycafe virüs programı yüklüydü sildim kaysperyk kurdum oda kastı onuda kaldırdım şimdi windows defender koruyor pc yi şimdi servise gönderemiyoruz kargo sebeblerinden recoveryde yapamıyoruz kaldık öyle napacaz bilmiyorum ...




  • napolion45 N kullanıcısına yanıt
    Disk yönetiminde recovery bölüntüsünün hasarlı olduğunu anlayamazsın.''Gereken bir sürücü bölümü eksik'' uyarısı hasarlı olduğu anlamına gelir. O zaman servis imajı geri yüklememiş. Ama yüklememiş olsa bilgisayarı ilk açtığında anlaman lazımdı. Madem Teknosa'dan aldın, servise Teknosa ile gönder. Böylece tüm sorumluluk Teknosa'ya ait olur. Teknosa sana bir şey imzalatamaz. Servisten geldiğindede, Teknosa'dan ayrılmadan orada kontrolünü yap. Bu arada bilgisayarın modeli ne ?
  • özgürluk allaha kulluktur Ö kullanıcısına yanıt
    Model : S551LB-CJ096H

    Model bu yazıyor asus dokunmatik ekran metal kasa başka bişey yazmam gerekiyormu acaba??

    ilk aldığımda windows 8,1 güncellemesi geldi onu yüklemiştim pc açılmamaya siyah ekran hatası vermeye başlayınca bende recoveryden pc sıfırlamaıştım sonra sordum 8,1 yükle sen sorun olmaz indirirken koblosuz internet kullanma pc direk internet kabloyla güncelleştir dedi bir ara gene virüs gibi bişeyler geldi tekrar recoveryden sıfırladım hiç sorun çıkmamıştı en son virüs şüphesi dudugumda tekrar recovery yapayım dedim sonuç kişisel bilgisayarınız sıfırlanamıyor gerekli bir sürücü bölümü eksik durum bu bugun verecem teknosaya kutusuna koyup akşam ustu teslim edecem şimdi pc içinde bir çok kişisel bilgilerim varsa sıfırlamadan servise göndermek ne kadar akıllıca olur bilemiyorum aklıma gelenleri tek tek siliyorum bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napolion45 -- 7 Mayıs 2014; 13:35:37 >
  • napolion45 N kullanıcısına yanıt
    Model bilgisi yeterli. Eğer benimki ile aynı model olsa idi sana imaj gönderecektim.

    Eğer kutusu senin için önemli ise kutusu ile birlikte gönderme.Zira servis kutuyu açtığında çöpe atıyor diye biliyorum. Teknosa kendisi paketler. Kişisel verilerin içinse, win7 veya win8 farketmez, bir usb yada cd/dvd ile formata geçerek disk seçme ekranından ctrl+f10 tuş kombinasyonu ile komut istemine düşerek diskpart ile diski silebilirsin. Teknosa'yada windows açılmıyor dersin.
  • Bilgisayarımı teknosaya teslim ettim. Garantiye gönderme forumlarını doldurdum şikayetlerimi ve taleblerimi yazdım. foruma bilgisayarda hiçbir çizik eksik kusur yok sıfırdan farksız yazdı teknosadaki arkadaş bu şekilde garantiye gönderdim.3-5 gün sonra geldi teknosada açtım kontrol ettim ürünü teslim aldım çok şükür sorun çözüldü.

    Ancak recovery cd veya flash bellek taleb ettim göndermemişler parası neyse vereyim dedim ama yinede göndermemişler.

    Şimdi yine böyle sorun olduğunda garantiyemi yolluyacaz anlamadım şu an fena deyil işletim sistemi bir dvd ye yada flash beleğe komple disk yedeğimi alsam acronis boot cd ile napsam bu sisteme yabancı olduğumdan kurcalamaya korkar oldum acronisle boot cd ile yedek almayı biliyorum ama şimdi bunda recovery bölümüde var sanırım gizli disk olarak yapmışlardır sanırım nasıl yapsak acaba bir bilen sırasıyla yönlendirebilirmi???


    NOT=orjinal kutusuyla gönderdim orjinal kutusuyla geldi bilginize!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




  • napolion45 N kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_80999302/tm.htm bunu dene
  • Merhaba recovery sorunu tekrar oluştu sanırım macafe virüs programı yüklüydü deneme sürümü bitti bende bitdefender total security programını kurdum.
    Bitdefender kurulurken maccafe yi sistem kaldırdı ve bitdefender kuruldu sonra aklıma geldi ilkindede böyle olmuştu denemek için recovery yapmayı denedim aynı sorunu tekrar etti demekki virus programından kaynaklanıyor.ilerde recovery yapmak icab ette yapamıyacağız bu sorun hakkında yardımcı olabilecek varmı acaba ??????

    Sorun virüs programlarının değişmesi diyebiliriz aldığımda recoveryde maccefe programı vardı.şimdi maccefe bitti bitdefendere geçtim ve recovery yine gitti.

    HATA : kişisel bilgisayarınız sıfırlanamıyor.Gereken bir sürücü bölümü eksik.
  • napolion45 N kullanıcısına yanıt
    Sorun giderildi asus yetkili servisi aradım problemi anlattım telefonda yardımcı oldular sağolsunlar.

    Sorun çözümü :

    1-)Denetim masasına giriş
    2-)sistem ve güvenlik girin
    3-) sisteme girin
    4-) sol tarafta sistem koruması olucak girin
    5-)açılan pencerede

    A-) sistem geri yükleme
    B-) yapılandır
    C-) oluştur

    Oluştura tıklayın açılan pencereye karenin içine herhangibi bir şey yazın örneğin bilgisayarım. oluştur deyin ve işlem tamamdır.

    bu işlemleri yaptıktan sonra 24 saat geçmesi gereken bir süre var bu süre bittiğinde recovery işlemi sorunsuz çalışacakmış.

    ben işlemi yaptım 24 saat beklemedeyim şimdi yarın bu saatlerde dener işlemin çalışıp çalışmadığını sizinle paylaşırım. @napolion45 @napolion45 @napolion45




  • servisle ilk görüştüğümde pc bazı değişiklikler istemişti bu işlemleri yapınca recovery çalışacak demişlerdi 24 saat bekledik ve recovery yapmaya çalıştım olmadı aynı hatayı yine aldım.

    servisi ikinci arayışımda ise sisteminiz windows 8 den 8,1 güncelleştirme yaptığınız için recovery datalarınız bozulmuş tekrar servise gönderecekmişim sorunu halledeceklermiş.

    servisten gelincede 16gb usb bellek alıp onları arıyacakmışım recovery nin imajını usb belleğe alacakmışız .
    ben bişey anlamadım 8 den 8.1 geçmek recovery datasını bozmaz diye düşünüyorum daha önce 8,1 güncelleştirdiğim halde geri alabilmiştim.

    Sorun anlaşıldı pc aldığımda işletim sistemi windows 8 idi bir kaç gün sonra ise 8,1 güncellemesi yaptığımdan dolayı recovery zarar görüyormuş.
  • Merhaba 2. kez servisten geldi bilgisayarim. servis ayni sorunla karsilastigimda asus bactracker programini önerdi.
    Programi kurdum ydegini usb bellege almaya kalktim son anda hata veriyor . yükleme basarisiz diye.

    çikan hata yazisini resimledim bi yardimci olabilecek varmi b
     ASUS F 9 RECOVERY SORUNU ??
  • Merhaba 2. kez servisten geldi bilgisayarim. servis ayni sorunla karsilastigimda asus bactracker programini önerdi.
    Programi kurdum ydegini usb bellege almaya kalktim son anda hata veriyor . yükleme basarisiz diye.

    çikan hata yazisini resimledim bi yardimci olabilecek varmi b
     ASUS F 9 RECOVERY SORUNU ??
  • 16 gb yi kabul etmiyor normalde ondan olabilir. Bende simdi 150gb lik harici ile deniyorum.

    Eziyete bak 3000 tl verdik neyle zaman harcıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorununuz çözümü ve asus backtracker programının kullanımı burada. buyrunhttp://www.kamualani.com/windows-8-1-recovery-win8-geri-yukleme-hatasi-problemi-cozuldu-resimli-anlatim/
  • devam edıo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.