Şimdi Ara

Assassin's Creed: Rebellion [Soft Launch] ~ [Ana Konu]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ubisoft'un en büyük markası Assassin's Creed'in yepyeni mobil oyunu global release için hazırlanıyor! Şuanda Filipin appstore da soft launch'da olan Assassin's Creed: Rebellion'u indirip oynayabilirsiniz.

    Öncelikle oyunu indirebilmek için Philippine appstore'da üyeliğiniz olması gerekmektedir. Ayrıca Android'de henüz yok.

    Link:https://itunes.apple.com/ph/app/assassins-creed-rebellion/id1164056434?mt=8

    Şimdi oyunu tanıyalım;

    GENEL BAKIŞ

    AC: Rebellion, bir çok tanığımız suikastçilerin bulunduğu(Ezio,Maria,Yusuf vs) Brotherhood'unuzu geliştirdiğiniz(Fallout Shelter tarzında). Suikastçilerinizi geliştirip ve onları donatıp göreve gittiğiniz, sevimli grafik ve tatlı animasyonlara sahip olan strateji rpg bi oyundur. <3 Daha detaya inelim;

    Suikastçiler

    Oyunda toplam 40 civarında suikastçi bulunuyor, hepsinin kendine has kalitesi mecvut (legendary,epic,rare,common) ayrıca hepsinin kendine has statları, skilleri ve hikayeleri mevcut. Hiç birisinin birbirine stat ve skill yönünden benzememesi oyunun eşsiz yaptığı kanaatindeyim. Suikastçilerin 3 tür çeşidi bulunuyor;

    -Shadow (Tırmanma, Suikast gibi şeyleri seven bir türdür, bire bir dövüşü pek sevmez fakat mecbur kaldığında da fena değildir)
    -Specialist (Dövüşmeyi hiç sevmez, daha çok tuzakları etkisiz hale getirir, görevde bulunan hazine kutularını maymuncukla açar ve düşmanlara görünmeden sıvışır)
    -Enforcer (Dövüşmekte üstüne yoktur, ağır silahlar kuşanır. Suikastçisine göre kimi ağır zırh kimi hafif zırh giyer ve yüksek sağlığa sahiptirler.)

    Suikastçileri açmak ve onların yıldız değerini yükseltmek için DNA larına ihtiyacınız var, bu DNA lar "legacy mission" dan elde ediliyor, ana görevden elde ediliyor veya premium currency ile satın alabiliyorsunuz.

    Bazı suikastçierin birde perki bulunmakta. Mesela gold perki olanı hazine odasına atadığınızda daha hızlı yada daha fazla gold topluyorsunuz vs

    BROTHERHOOD

    Burası sizin malikane, belirli yerlere odalar kuruyorsunuz(dinlenme odası, hazine odası, demirci, zırhcı vs) ve bunlara suikastçi atayabiliyorsunuz. Brotherhood seviyeniz arttıkça suikastçilerinize seviye atlatabiliyor ve malikaneniz için daha fazla odaya sahip olabiliyorsunuz. Bu kısım tıpatıp Fallout shelter.

    EKIPMANLAR

    Her suikastçinin kuşandığı ekipmanlar farklıdır. 3 çeşit ekipman slotu bulunuyor;

    -Silah (mızrak,kılıç,meşhur suikast bıçağı,büyük kılıç vs vs)
    -Zırh (ağır, orta, hafif)
    -Aksesuar (çizme, çanta, kemer)

    şeklinde. Tür aynı olsa bile her suikastçi değişik ekipman türü istiyor. Mesela Enforcer'a baktığımızda dövüşçü fakat bize başta verilen enforcer türü suikastçi hafif giymeyi tercih ediyor >.> Bu ekipmanların da belli statları var, giydireceğiniz karaktere göre en uygun statlısını craftlamalısınız.

    Silahları üretmeye 5.seviye, zırhları üretmeye 6.seviye ve aksesuarları üretmeye 9.seviyede başlayabiliyoruz.

    HARİTA, GÖREVLER VE ENERJİ SİSTEMİ

    Öncelikle harita 5 bölgeden oluşuyor. Her bir bölge belli bir brotherhood seviyesi ve önceki bölgenin tüm ana görevlerini bitirmenizi istiyor. Görev türleri ise şöyle;

    -Main mission (klasik ana görevimiz)
    -Standart mission (suikastçilerimize seviye atlatmak için gerekli olan codexleri elde ediyoruz)
    -Loot mission (belli bi seviyeden sonra açılıyor, bu görevlerden ise silah,zırh ve aksesuar üretmemiz için gerekli olan malzemeleri elde ediyoruz)
    -Legacy mission (belirli suikastçilerin DNA'larını elde ediyoruz)

    Peki ya enerji sistemi? Aslında enerji sistemi yok bile denilebilir. "Intel" adını verdiğimiz bir currency var. Toplam 30 tane, bunların her 10 tanesini "Legacy mission"a girerken kullanıyoruz. Diğer tüm görev çeşitleri sınırsız. Fakat şöyle sınırsız;

    Mesela 1.bölgede 2 standart, 2 loot ve 3 legacy mission bulunuyor. Bu standart ve lootları uzun süre sürekli yapabiliyorsunuz fakat en sonunda cooldown'a giriyor fakat bu cooldown saatler sürmüyor. 40 dakika civarı sürüyor tekrar açıldığında uzun süre yeniden yapabiliyorsunuz. Bu sebeple bi nevi unlimited gameplay seçeneği sunuluyor. 2 saat kesintisiz oynayıp 6 saat bekleyeyim gibi bi muhabbet yok.

    OYNANIŞ

    Geldik en zevkli kısıma, görevi başlattığınızda 3 tane karakter seçiyorsunuz. Seçtikten sonra görev başlıyor. Burda olay şu, gidebileceğiniz odalar sarı bi şekilde görünüyor ve bu odalarda seçili olan karakterinizin yapabileceği eylemleri ve başarı % lerini görebiliyorsunuz. Bu eylemlerin bi limiti var, mesela 5 kere suikast deneyebiliyorsunuz yada 5 kere yetenekli tırmanma eylemini seçebiliyorsunuz yada 3 kere tuzak etkinsizleştirme seçebiliyorsunuz vs. Her eylemin bi limiti mevcut ve bu eylemler odaya ve engellere ve suikastçinizin yeteneğine göre değişkenlik gösteriyor. Bu kısımda stratejiniz ve şansınız önemli. Ayrıca bi odaya hangi karakterle girerseniz o oda kısmı bitene kadsr mecbur o karakterle devam etmeniz gerekiyor.

    Mesela yan odada suikastlik durum var, bunu en iyi shadow türü karakteriniz yapabiliyor. Shadow karakterinizi seçip odaya geliyorsunuz ve suikast eylemini seçiyorsunuz. Genelde bu durumda sadece suikast değil, tırmanarak görünmeden sıvışma eylemi falanda oluyor bunu oynadıkça anlayacaksınız. Eğer eylem başarısız olursa ve odada düşman varsa birebir dövüş başlıyor. Bu eylemlerin başarı oranı ise karakterinizin "dexterity, agility" gibi statlarına göre belirleniyor. Burda önerim şudur, gideceğiniz odaya girmeden önce karakterlerinize tıklayarak hangi eylemlerin olduğu ve % lerinin kaç olduguna bakın öyle karar verin. Bu oynanış stilinin en benzersiz özelliği ise her senaryonun farklı olmasıdır. Yani sürekli aynı senaryo gelmiyor, hep farklı geliyor buda oyunu taze tutuyor ve farklı strateji uyguluyorsunuz vs.

    Eğer karakterleriniz yaralanmış bi şekilde görevi bitirirse canlarının dolmalarını beklemeniz gerekiyor fakat fazla uzun sürmüyor. Yada direkt ilaç içirip fulleyebiliyorsunuz.

    Şimdilik anlatacaklarım bu kadar, ilerleme kaydettikçe daha çok bilgi eklerim ama size kesinlikle tavsiyemdir indirip oynamanız.

    Kendi çektiğim bazı SSler;

     Assassin's Creed: Rebellion [Soft Launch] ~ [Ana Konu]
     Assassin's Creed: Rebellion [Soft Launch] ~ [Ana Konu]
     Assassin's Creed: Rebellion [Soft Launch] ~ [Ana Konu]
     Assassin's Creed: Rebellion [Soft Launch] ~ [Ana Konu]
     Assassin's Creed: Rebellion [Soft Launch] ~ [Ana Konu]
     Assassin's Creed: Rebellion [Soft Launch] ~ [Ana Konu]
     Assassin's Creed: Rebellion [Soft Launch] ~ [Ana Konu]
     Assassin's Creed: Rebellion [Soft Launch] ~ [Ana Konu]
     Assassin's Creed: Rebellion [Soft Launch] ~ [Ana Konu]
     Assassin's Creed: Rebellion [Soft Launch] ~ [Ana Konu]

    Buda bir gameplay videosu;

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • yaziyi heyecanla okumaya baslayip gaza gelmisken , bir anda karakter modellemelerini görünce dehsete kapildim.
    lego assasins creed gibi bir sey bizi bekliyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.