Şimdi Ara

Askerlik 2 kez 31 Aralık'a ertelenebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, özel sebeplerden ötürü şu sıralar askere gitmem benim için sorun yaratıyor. Askerliğim, üniversiteden dolayı 2023 Ağustos ayına kadar tecilliydi. Bu tarih gelince, 31 Aralık tarihine kadar yoklama yapın yazıyordu. Biraz daha ertelemek istediğim için tezsiz yüksek lisansa kayıt oldum (sınavlara ve derslere katılmıyorum, kalacağım orası ayrı, ama sonuçta 1.5 yıl ertelememi sağlıyor). Şimdi askerliğim yoklama döneminde, Mart 2025'e kadar tecilli gözüküyor. Bu tarih gelince, ikinci bir kez daha 31 Aralık tarihine kadar sürem olacak mı, yoksa hemen yoklama mı yapmam gerekecek? (Yaş ile ilgili bir problem yok)


    Bu soru da biraz alakasız olacak ama, derslerden kalmam okuldan atılma ya da askerlik tecilinin iptali gibi bir sorun yaratır mı?




  • Msb aralik ayinda bir sonraki senenin asker almasiyla ilgili yonetmelik yayinliyor onu takip ederseniz eğer net yanıt alırsınız. Bu 31 aralik a kadar erteleme 3 4 senedir olan birşey ve devam ediyor simdilik bence çok mantıklı değişeceğini sanmam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onami -- 5 Ocak 2024; 21:21:24 >
  • Anladım teşekkürler. Peki aynı şekilde bir değişim olmayacağını varsayarsak, ikinci bir kez 31 Aralık'a ertelenir mi yoksa zaten bir kez ertelendiği için Mart ayından sonraki celp döneminde mi çağırırlar?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.