Şimdi Ara

Aşırı ısınma sorunu! Sorun Anakarttamı, Ramlerdemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok ilginç bir olayla karşı karşıyayım arkadaşlar. Asus M5a97R2.0 anakrt ile FX8350 ve 2x8 gb Gskill 1866 mhz ram ve argon 01 soğutucu kullanıyorum.

    Sorun şu; O.c yapek slot ram kullanam ve çift slot ram kullanmam arasında 20+ derece ısı farkı oluyor. işlemci ve bios default ayarlrdayken (4ghz) 2 slot yada tek slot ram takılıyken boşta 25, prime 95 ile tam yükteki ısı 46 derece.

    işlemciye biraz voltaj verip saat hızını artırdığımda ise yani o.c den sonra ramleri tek slot yada çift slot takmam arasında 20-25 derece ısı farkı oluyor. Yani;

    * Default ayarlrada: tek slot 8gb ram takılıyken sıcaklık 25-46
    * Default ayarlrada: çift slot 2x8gb ram takılıyken sıcaklık 25-46
    * o.c hız aşırtma esnasında: tek slot 8gb ram takılıyken 1,356 voltajda 4.4 ghz de 30-54 derece
    * o.c hız aşırtma esnasında: çift slot 2x8gb ram takılıyken 1,356 voltajda 4.4 ghz de 30-75+ derece

    Ne yaptıysam bunun sebebini bulamadım. işemci ye o.c yaptığımda tek slot ram takmamla aynı ayarlarda çift slot ram takmam arasında en az 20 derece fark var. o.c ile çift slot ram taktığımda sıcaklık çok hızlı bir şekilde artıyor ve 70+ dreceden sonra makina donuyor. yani 2x8gb ramlerimi o.c yaptığımda kullanamıyorum. mecburen tek slot 8gb kullanıyorum ve hiç bir sorun gözükmüyor. ama default ayarlarda 2 slotuda sorunsuzca kullanıyorum. Lütfen bana bir akıl verin







  • sorun anakarttan bence.ramler sorunlu olsaydi default ayarlarda da ikisini birden bu kadar rahat kullanamazdin.2x4 ram olsaydi yine sorun olmayabilirdi ama sendekiler 2x8.anakarti degistirmek sorunun cozumunde garanti degil ve pahali bir anakart alman lazim 16gb'yi sorunsuz kaldirabilecek.bu yuzden ramleri elden cikarip 2x4 ram alabilirsin 8gb yeterli bence oyunlarda filan ama bilmiyorum ramle ilgili ozel programin yaptigin is var mi?
  • ramlerle ilgili özel bir program kullanmıyorum, alırken 16gb olsun dedim aldım.
  • dostum , amd den pek anlamam ama temel olarak intelle aynı noktaları olduğundan söyle birşey aklıma geldi , voltajı yiyecek farklı farklı noktalar var haswell lerde bayağı arttı o noktalar :) giriş çıkış çok voltaj giriyor , cache bölümü gibi işlemcide farklı bölümlerde var olan voltajları kontrol et derim , autoda cosan değerler olabilir.

    16 gb ile iyi yapmışsın bence. eski ramleri kullandığımda 4x4 kitin birini 2x4 servise yollamıştım oyunlarda %80 vurması can sıkıcı oluyor ramlerin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.