Şimdi Ara

Asetek Vapochill XE II

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aşağıdaki kasayı ikinci el olarak ingiltereden aldım.3 senedir kullanılmadığı için gazı kacmıstır falan dıyodum ama şu an da çalıştırdığımda -32 görüyor.Yanı fabrıka verılerı ıle aynı

    http://www.extremeoverclocking.com/reviews/cases/VapoChillPE_2.html

    Arastırmalarıma gore bu aletten 4 model var SE,PE,XE VE XE 2 olarak geçiyor.SE'den PE'ye komprosor degısmıs,PE'den XE'ye gaz degısmıs,XE'den XE 2'ye motor sistemi DC'den AC'ye cevrılmıs.Bendekı versiyon PE diye geciyor ve 160 W. XE 180 W ve XE 2 240 W.

    Eger yanlıs anlamadıysam gazı ve ıcındekı yagı degıstırılıp fan takviyesi ile XE modifiyesi olabiliyor.Su an da ıcınde olan gaz ustunde yazdıgına gore R134a ve sanırım yabancı ulkelerdekı yanıcı gaz kanuna gore bu gazı zamanla degısmısler.Su an da bazı yerlı ve yabancı sıtelerde daha dusuk kaynama noktasına sahıp A404 a kullanılabilir fakat -5 derece oynatır cok ıse yaramaz falan demısler.

    Şimdi gelelim sorulara daha onceden vapochill kullanmıs arkadaslar ıcındekı gazları ve calısma prensıplerını bılırler.Bu aletın modifiye ile limiti nedir ? İçındekı gazın eksılmıs oldugunu dusunerek aynı gazdan mı basmalıyım yoksa yenı gazlar cıktı mı son 6 sene ıcınde? (alet 2005 yılında pıyasaya cıkmıs ) ıcındekı kopresorun modeli BDF50 (http://www.sundanzer.com/Prod_Info_files/Danfoss_Compressor_Specs.pdf )

    Burda sanırım gazı basmaktan cok bu makına hangı gazları 7/24 yuk altında problemsız calıstırır bunu ogrenmemız lazım yoksa -5 -10 C daha soguk olsun dıye bı derdımız yok stabıl olsun yeter.

    Birde amerıkada vapochill LS kullanan bırı ıle konustugumda 980x ıslemcının 7 gun boyunca 12 threads % 100 load bırakıldıgını ve makınanın ıdle -44 olan sogutmasının hıc bı sekılde -22 nın altına ınmedıgını soyledı.Bu gucu saglayan ıcındekı farklı gaz mı yoksa komprosor gucu mu?







  • Vapo Ls bunlar arasında tabi en güçlüsü.Gaz değişimleri yapıldığını biliyorum misal bendeki vapochill ls orjinalinden farklı bi gaz kullanıyor.Fakat bu konuda en ufak bi bilgim yok.Zamanlamalar basınç bunlar önemli konular.Gaz azalması durumunda ne yapılması gerek bilmiyorum.Bu konuda bilgisi olan arbiter nickli Ali abiye başvurmanı öneririm.Bu konunun uzmanıdır.
  • emre saol yardımın ıcın alı abı ye pm attım umarım yardımı olur.Yabancı bı sıtede okudugum bu eskı modeller 990x gıbı yenı nesıl ıslemcılerı kaldırmaz gıbı bıseyde canımı sıktı aslına bakarsan bugun bakalım herhangı bı takvıye ıle dusundugum hale getırebılecekmıyız.
  • komprasörün gücü-gaz basıncı kullanılan gaz çeşidi yükte iken komprasör'ü yeterli şekilde soğutabilme etkenler genelde bunlar.
    ayrıca gaz eksilmesi gibi bir durum sözkonusu olamaz yanlızca boru delinmesi gibi bir nedenden dolayı gazın kaçması sözkonusu ki gaz eksilme değil tamamen boşalır.

    bu işelrle bayadır uğraşmıyorum sendeki model yüksüz sadece blok çıplakken -32 34a gazın özelliği 404a 45 görebilir fakat çok hararet yaptırır komprasör çok ısınır.
    şu an ki hali ile de 32nano bir işlemciye yetecek gibi gözüküyor abartmaya gerek varmı bilmiyorum bench için mi günlük kullanım mı ?
  • abi ben bu aletı 990x i 7/24 5ghz + da kullanmak ıcın aldım.Ne yaparsak yapalım bu mümkün olmayacak mı ?acıkcası alttakı makına ıle bıre bır aynı parcaları aldım yanlızca sogutma farklı.

    http://www.liquidnitrogenoverclocking.com/trinity_lightning_iii.shtml



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l3attleaxe -- 4 Mayıs 2011; 0:05:47 >
  • Bu kompresorun icindeki yagi degismek ve fan takviyesi bu bahsedilen harareti dusurup bize 404a yi sorunsuz kullanmayi saglar mi ?
  • elbette sağlar fakat bu ısı değişikliklerinden kaynaklanan izole işlerini de tekrar gözden geçirmelisin.
  • ali abi bu aksam denıycem aletı default halde sonucları paylasırım.Eger ıstedıgımız lezzetı vermezse o zaman dusunucez gaz degısıklıgını.
  • çok hassas voltaj ayarlamaları yapmalısın mesela 1.4v da 4900mhz stabil iken 5ghz için 1.5v verip de bloğun kaldıracağı kapasitenin üstüne çıkıp yüktte karşılayamayacak şekle sokmaya gerek yok.
    gaz soğutma da voltajı çok iyi kullanmak lazım bi yerden sonra +c lere yükseltmeye başlarsın.
    deneme yanılmalarla en uygun voltaj mhz aralığını bul 50-100mhz için sana totalde %1-2 cinsinden katkı sağlayacak mhzleri geç gitsin mühim olan 7/24 satbilite
  • abi dun aksam sistem performansini test amacli benim qx9650 sisteme uzay montaj yaptik. Ancak karsilastigimiz bi problem oldu benim aldigim kasa eski model oldugu icin cpu ya basan ucun capi kucuk dolayisiyla benim daha once aldigim lga 775 ve 1366 nin sogutma ekipmanlarina tam uyum saglamadi.Aletin performansini gormek adina biraz el mahareti ile bagladik.qx 9650 yi 4500 mhz de -15 derecede tutabiliyo( cpu nun %65 ine bastigi halde) 1 saat %100 load sonucu -12 de kaldi.Bence performans fena degil ancak benim yeni sistem x990 oldugu icin ya bu cpu ya basan blogun capini
    buyutmemiz lazim yada asagidaki linkteki urunu almam lazim.bu aletin isimizi gorecegini dusunursek bu blogu buyutmenin bi yolu varmi ? mesela bende kullanmadigim bi vapochill LS var onun blogunu kesip buna kaynatmak mumkun bi yolmudur? bos yere 1500 tl vermiyim diyorum tekrardan.

    eger olmazsa alttaki urunu alip bendekini satmak zorunda kalicam.

    http://www.frozencpu.com/products/6233/ex-vap-15/Cooler_Express_2011_Super_Single_Evaporator_CPU_Cooling_Unit_-_All_Sockets_478_754_775_1155_1156_1366_939_940_AM2_Xeon_May_ETA_for_2011_version_.html#blank




  • apart yapılacak konumda ise farklı bi aparat çözümü ile işi halletmeye bak orjinal halini bozarsan işten baya iyi anlayan birini bulman şart yoksa sistem yerlerde sürünür.
    blok alıp tekrar kaynaklama gaz ayarı kılcal uymama durumu kısacası problem çıkma olasılığı yüksek sistemi pert etme derim.
    aparat ayarla performansı daha da arttırmak istersen gaz geğişimi gibi olaylara gir blokla hiç uğraşma.
    link de verdiğin ürün gayaet güzel fakan buraya gelişte %kaç fiyat artıyor ?
  • abi ben sistemı 1600 tl ye turkıye ye getırtebılıyorum.Linktekı adam alete 10 ustunden 9 vermıs tek problemı cok seslı calısıyo demıs.Uretıcı fırma ıle yazısmalarımız suruyo fan degısıklıgı ıle sesı azaltabıleceklerını fakat performans kaybı olacagını soyledıler bende eger cok onemlı bı kayıp degılse sorun olmayacagını soyledım degerlerı gondercekler.Bakalım.
  • ali abi yardımın ıcın tesekkurler sistem benchmark ıcın super ama 7/24 ıcın benım dusundugum overclock potansıyelını kesmedı 1,2 ve 4 cekırdekle herseyı yapar ama 6 cekırdege gucu yetmıyor :) eskı sıstemı mı ve sogutma sıstemını 2.el de satıp lınktekı urunu alıcam.Ama geldıgı zaman sanırım senın kapını calıcam tekrar cunku gordugum kadarı ıle sıfır urunlerı montajlayacak adam sayısı bıle cok az tr de :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.