Şimdi Ara

Artık vakti geldi oyun yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba adım cemal ve 25 yaşındayım başlıktata dediğim gibi mmorpg yapmak istiyorum.
    Kodlama ve yazılım hakkında bir bilgim yok. Kendi içimde bir temel oluşturmak istiyorum kodlama hakkında. Hareket eden bir çöp adammı tek başıma yaptığım an bu oyunun bitirdiğim anlamına gelir.

    Bu konu hakkında bilgili arkadaşların olumsuzluktan ziyade beni ileriye taşıyacağı yorumlar yapmasını diliyorum.
    bir wp grubu kurucam bir çatı altında sizinle bu konu hakkında tartışmak canlı bir şekilde bilgi sahibi olmak ve fikir alışverişi yapmak istiyorum.

    İmla hatalarım için kusura bakmayın hayal ortaklarımada şimdiden teşekkür ediyorum.

    Edit : cross platform olucak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Günümüzde oyun yapmak artık sadece grafik, model ve programcılık değil, AI (Yapay Zeka) bilgisi de gerektiriyor. oyun yapımında deneyimli biri birkaç hafta evvel burada 1000+ sayfalık "AI for Games" belgesine bakılmasını önermişti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hedeflediğim oyun skyrim tarzı bir mekaniğe sahi olmayacak. Çok basit yüzeysel bir hikayesi yapmasan da olur dadında olacak. Yani npclerden ekstra bir eylem beklemiyorum. Online kavramını millet her adımında hissetsin istiyorum. Görev görev görev değilde. Şak diye level kasmaya grind yapmaya pvp, ticaret yapmaya başlasınlar istiyorum.

    Oyunun mekaniklerinden önce kodlama bilgi sahibi olmak istiyorum. Dediğim gibi hayal ortaklarına ihtiyacım var tek başıma yapabileceğim birşey değil.

    Desteğinizin devamını bekliyorum çok teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kardes konu hakkinda hicbir sey bilmiyorsun ama masallah her seyi de yapmak istiyorsun. nasil olacak?
  • Oyun yapmak öyle kolay olsa keşke. Ve sizin yapmak istediğiniz mmorpg oyun. Şimdilik tek kişisin. Hadi diyelim 10 kişi oldunuz. Güzel oynanabilir bir oyun yapmak yillarinizi alacak. Eğer oyun yapmak istiyorsan 2d ile başla ilerle popüler oyunları klonla(yani benzerini yapmaya calis tabi yapılabilecek olanların). Bu sana oyunların nasıl yapıldığıni zorluğunu en önemlisi asamalarini öğretecek. Daha sonra 3d ye giriş yaparsın ve 2d den aşina olduğum için zorluk cekmezsin. Ben mobil oyun yapıyorum şuan yayinladogim yok 3 fikir mevcut ama acele etmiyorum. Populer mobil oyunlarını klonlayarak ilerliyorum(Candy crush, flappy bird, yarışma oyunları vb). Sen yok ben mmorpg yapcam direk diyorsan Metin2 server kurmani öneririm. En azından bu işler nasıl yapılıyor öğrenirsin. (server-client mantığı , oyuna görev ekleme, npc leri yonetmek, veri tabanını yönetmek ..) bu şekilde baslayabilirsin. Mesela görev eklerken c++ pyhton lua dillerine bakacaksın bu şekilde o dillerde kendini geliştirip yeni oyunu yazarken en azından aşina olacaksın. Tabi ben kendimden yola çıkarak söyledim bunları dahada tecrübeli olanlar beni de bilgilendirebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E41040413

    kardes konu hakkinda hicbir sey bilmiyorsun ama masallah her seyi de yapmak istiyorsun. nasil olacak?
    İnsanların hevesini kırmanın bir anlamı yok. Adam zaten "hayal ortağı" falan diyerek az çok farkında neyin ne olduğunun. Sizdeki bu düşünceyi anlamıyorum, daha doğrusu forumun bu bölümü neden hep böyle?

    Bırakın abi insanları biraz denesinler, çabalasınlar, öğrenmek için uğraşsınlar. Öğrenmek istemek dünyadaki en güzel şeylerden biridir, Öğrenmek isteyen adama karşı çıkmak da ne bileyim... Siz doğuştan mı biliyorsunuz bu konuları? Hayır, bu arkadaş gibiydik hepimiz zamanında. 25 yaşında olabilir ama öğrenmenin ve istemenin yaşı yok. Ne mutlu ki çabalamak, bir şeyler üretmek/başarmak istiyor. Siz adama ne yapması gerektiğini, nereden başlaması gerektiğini söyleyeceğiniz yerde adamın hevesini kırıp soğutuyorsunuz.



    Konuya gelirsek, eğer yazılım namına hiçbir şey bilmiyorsanız önce birazcık algoritma nedir, ne değildir bu konulardan başlamanı tavsiye ederim. Oyun konusunda, Unity oyun motoru ile başlangıç yaparak yavaşça zamana yayarak bir şeyler öğrenebilirsin, direk MMORPG yapacağım diyerek olmaz. Bahsettiğiniz çöp adamı hareket ettirme işini şu anda bile 5 dakikalık bir videoyu izleyerek yaparsınız, hatta daha iyisini yaparsınız. Önemli olan en başta kesinlikle yazılım mantığını anlamanız. Algoritma kurma becereniz olmalı biraz. Yazılım ezberden ziyade tamamen düşünme ve algoritma demektir.

    Unity oyun motoru C# dilini destekler ve yazımı-öğrenilmesi olarak en kolay dillerden biridir. (temel düzeyde)

    Ama sen yazılıma sıfırdan başlayacağın için benim "şahsi görüşüm" önce "C" diliyle yazılıma sıfırdan başlaman ve temel bazı kavramları öğremen. Bana göre C ile başlamak algoritmayı daha iyi anlamayı ve öğrenmeyi sağlar. Önce biraz C ile işin temelini kavra, basit şeyler yap; sonra C#'a geçip yine orada da temel şeyleri biraz kavrayıp pratik yap, daha sonrasında Unity'ye geç. Benim önerebileceklerim bunlar. Bu sırayla gidersen bazı şeyleri kafanda oturtursun. Direk olaya dalamazsın. Dalsan da anlayamazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 17 Aralık 2019; 14:6:14 >




  • Dostum oyunun temel işleyişi hakkında bir sıkıntım yok 17yıldır mmorpg oynuyorum ve 10 yılın içindede twitch,youtubun in büyümesini ön göre göre izledim. Chess platformları hakkında daha çıkmadan önce rekabetçi bir sistem üzerine coder ve tasarımcı arkadaşlarımla sohbetler düzenledik. KEŞKE adım atsaydık keşke Bi başlasaydık demek istemiyorum artık.
    BAŞLAMA İSTİYORUM

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok çok teşekkür ederim değerli yorumun için uzun yıllardır oyuncu olarak oyun sektörünün içerisindeyim ve birşeyleri eksik buluyorum. Amacım 2d bir oyun yapmak. Tabiki basitden başlamak gerekir dediğiniz gibi katılıyorum. Araştırmalarım sonucu unity den basic biri için öteye gidemiyoruz. O zaman c öğrenme vakti geldi. Lakin kitap alınmalımı yoksa video setlerine 400 lira verilmeli?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KefaRED

    Dostum oyunun temel işleyişi hakkında bir sıkıntım yok 17yıldır mmorpg oynuyorum ve 10 yılın içindede twitch,youtubun in büyümesini ön göre göre izledim. Chess platformları hakkında daha çıkmadan önce rekabetçi bir sistem üzerine coder ve tasarımcı arkadaşlarımla sohbetler düzenledik. KEŞKE adım atsaydık keşke Bi başlasaydık demek istemiyorum artık.
    BAŞLAMA İSTİYORUM
    Oyun yapmak ayri, multiplayer oyun yapmak ayri, mmorpg ise hepten ayri dunya.
    Oyunu oynamak yada ustunde konusmak oyun yapiminda gerekli kabiliyetlerin en basinda malesef gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KefaRED

    Çok çok teşekkür ederim değerli yorumun için uzun yıllardır oyuncu olarak oyun sektörünün içerisindeyim ve birşeyleri eksik buluyorum. Amacım 2d bir oyun yapmak. Tabiki basitden başlamak gerekir dediğiniz gibi katılıyorum. Araştırmalarım sonucu unity den basic biri için öteye gidemiyoruz. O zaman c öğrenme vakti geldi. Lakin kitap alınmalımı yoksa video setlerine 400 lira verilmeli?
    C için masrafa girme onu ben şahsi tavsiyem olarak söyledim başlangıç yapman açısından. Yani temel bazı şeyleri C dilinden başlayarak öğren o dili öğrenmeyeceksin sadece başlangıç yapacaksın. İşte metodları, kontrol bloklarını, döngüleri vs... oradan öğren çünkü öğrenirken yapılacak olan pratikler, örnek uygulamalar kafanda algoritma mantığını oturtmana yardımcı olacaktır.

    Ayrıca yine bana göre kitap okuyarak yazılım falan öğrenilmez. Bol bol yazarak, pratik yaparak geliştirirsin kendini.




  • RaSGooL kullanıcısına yanıt
    Desteğiniz için teşekkürler. Kesinlikle 2d bir oyun olucak. İnsanlar eskiye hasret göz yormayan online mantığını iliklerine kadar hissetiricek bir proje tasarlıyorum. M2 serveri kurdum ve açtığım gün benim için yeterli seviyede oyuncum vardır. Bu serveri kurduktan sonra hayallerimin doğru olduğunu evet bu şekilde oyuncuları bağlayabilirim diyeceğim bir sistemim vardı. Şimdi ise kendi oyunumda hayal ortaklarımla adil bir proje geliştirmek istiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Baxa kullanıcısına yanıt
    Keşke neyin en başında geldiğini yazsaydınız. Galiba sizde bilmiyorsunuz. Konumda acemi lakin projemin hazır olduğunu belirttim. Başlangıç için yazılımda bir tavsiyeniz varsa önerilerinize açığım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Tamam ama bu kodlara erişimi nerden sağlayacağım veya kodun ne işe yaradığını bana anlatacak metni nerden bulacağım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KefaRED

    Keşke neyin en başında geldiğini yazsaydınız. Galiba sizde bilmiyorsunuz. Konumda acemi lakin projemin hazır olduğunu belirttim. Başlangıç için yazılımda bir tavsiyeniz varsa önerilerinize açığım
    Pardon sizi arastirmaci birisi zannettigim icin tavsiye vermedim.

    1.Yabanci dil geliyor .
    Projenin hazir olmasi pek onemli degil, zaten herkesin aklina gelen milyon tane fikir ve mekanik var .
    Dedigim gibi yabanci diliniz yok ise bu isi hobi olamaktan oteye goturemezsiniz, metin2 ko serveri acsaniz gene bir sey ifade etmez hali hazirda paylasilmis query, lua ,yada asm yamalari ile oyun yapimi ogrenilmez.

    Yukarida dedigim gibi cok oyun oynayan birisi cheat konusunda daha kolay onlem alacak sekilde sonuca ulasir.
    Fikir proje sahsi fikrime gore oyun yapiminda atesleyici unsur olmaktan daha fazla bir sey degil.
    Bu sebeple bu isi yaptim oldu seviyesinin otesine cikaracak isen ingilizce ogren .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Baxa kullanıcısına yanıt
    Almanca İngilizcem var turizmde dükkan sahibiyim ruscamda gelişmekte. Dil konusunda bir sıkıntım pek yok. Bana başlangıcı, bir kodun ne işe yaradığını algoritmayı öğretecek bir rehber arıyorum. Videolarda genelde unity arayüzünü gösterip kod kısmında ise fişek gibi kod giriyorlar. Neyin ne işe yaradığına nerden ulaşıcam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KefaRED kullanıcısına yanıt
    Ben de temel c bilgim ile unitye girdim. Aklima basit bir oyun geldi 3d labirent mesela. Onu yapmaya çalışırken ihtiyacım olan şeyleri internetden videolardan vs buldukca temel seyleri ve c# yeteri kadar öğrenmiş oluyorsun.
    Senin su an yapman gereken şey unity kurup aklindaki projeyi değil de basit bir oyunu yapmaya çalışmak. Level mekaniği, market sistemi, para toplama, hareket, kamera kontrol, menu falan eklemelisin. Bunlari yapmaya çalışırken sıkılır pes edersen geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Desteğin için çok teşekkürler dediğin gibi kolay dan başlamam gerekiyor. Unity de kullanılan asetlerde tellif yemek mümkünmü?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KefaRED kullanıcısına yanıt
    Unity asset storede alinanlardan ve ücretsiz olanlardan telif yenmiyor diye biliyorum ama internetdeki ucretsiz olanlardan telif yiyorsun. Sitelerin açıklamalarinda yazıyor bazılarında creditsde siteyi belirtmen gerekiyor falan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Anladım çok saolun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yılbaşından sonra el ile tutulur bir zeminim olacak. Bu süre zarfı içinde temelimi atacağım. Sonrasında ise benim gibi meraklı bilgi sahibi arkadaşlarla ortak proje yürütmeyi planlıyorum. Umarım desteklerinizi esirgemezsiniz şimdiden teşekkürler.

    Edit : bu arada proje proje diyip duruyorum anlatmayı unutmuşum.
    Artık vakti geldi oyun yapmak istiyorum

    Stardew valley görselleri tadında. Tabiki çiçekle böcekle uğraşılmayacak. 1 level adamların 40 level adamlarla ortak pt ye girebileceği 1 mobun başında saatler geçirebileceği ve her mobun kendi has ve önem arz eden bir drop sistemi getiricez. Aslında eski mmorpglere çok çok benziyor bu özlemimden kaynaklı olarak giriştim bu işe . Başta da dediğim gibi tek başıma yapmayı planlamıyorum. Kesinlikle bir ekiple çalışacağım. Bahsettiğim temeller coder işi sunduğunda sırıtmamam için gerekli temeller.
    Şimdiden patron kesildi demeyin öyle birşey yok aslen bir grafikerim ve görsel işleriyle ben ilgilenicem. Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KefaRED -- 17 Aralık 2019; 16:54:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.