Şimdi Ara

Arduino Uno Klon Modelinde Uno Joy Nasıl Kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese kolay gelsin.Arduino UnoJoy kullanarak kendime basit bir direksiyon seti yapmak istiyorum.Fakat elimde olan Arduino Uno'nun klon modeli olduğu için nasıl yapacağımı bilmiyorum.İnternette araştırdığımda herkesin orijinal uno ile yaptığını görüyorum.Farklı kaynaklardan araştırdığım tüm kullanıcılar aşşağıda belirttiğim 2. resimdeki gibi iki noktayı kısa devre yaptırarak Arduinoyu farklı moda sokuyor(bu moda ne dendiğini bilmiyorum).1. resimde belirttiğim Arduino nun klon hali ve sizlere bahsettiğim bu iki pin klon versiyonunda olmamaktadır.Nasıl yapabilirim?Yardım ederseniz çok sevinirim.Hepinize kolay gelsin.


    (1) Arduino UnoJoy Steering Wheel | Gaming steering wheel with Arduino Uno[Steering+Pedals]-ETS2Gameplay - YouTube bu videonun 2.10 saniyesinde dediğim kısa devreyi gösteriyor

    Arduino Uno Klon Modelinde Uno Joy Nasıl Kullanılır?


    Arduino Uno Klon Modelinde Uno Joy Nasıl Kullanılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Littledavid -- 7 Temmuz 2023; 12:55:53 >







  • Klonlarda atmega 8u2 yerine ch340 diye bir çip var.

    Yaptıkları şey atmega 8u2'nin reset pinini low'a çekmek. O 6 pinli bağlantı atmega arızalanır ya da içindeki program bozulursa tekrar program atılabilsin diye konulmuştur. Küçük noktanın olduğu köşe 1'dir. 12 34 56 diye sıralanır. Adamlar 56'yı birleştirmişler.

    Unojoy icin 8u2 cipine özel bir firmware yüklemesi yapıyorlar. Bu nedenle 8u2 çipi olmayan klon Arduinolar ile kullanılamaz maalesef.
    Özel firmware istemesinin sebebi şu:
    Arduino seri port aygıtı olarak PC ile haberleşir. 8u2 çipi USB TTL adaptörü olarak programlanmıştır. Ancak joystik bir HID aygıtı olduğu için 8u2 cipine USB-HID haberleşmesi için ayrı bir firmware yüklenmektedir. Yeni FW ile birlikte Arduino Windows altında COM port olarak değil USB HID aygıtı olarak görünecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Temmuz 2023; 21:1:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim . İyi çalışmalar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.