Şimdi Ara

Arduino ile RGB Power Led Surmek -Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Projem icin guclu bir rgb isik kaynagina ihtiyacim var bu yuzden internette arduino ile guclu rgb ledleri nasil yakabilirim diye arastirma yaptim

    Yakmak istedigim led bunun gibi bir sey olacak:
     Arduino ile RGB Power Led Surmek -Yardim

    http://www.re-innovation.co.uk/web12/index.php/en/products-2/rgb-led-shield-product

    sitede rgb power led kontrolu icin bir shiled tasarimi paylasilmis, acik kaynak.

     Arduino ile RGB Power Led Surmek -Yardim

    elektronik bilgim acinacak seviyede oldugu icin soruyorum, internette bulabildigim rgb power ledler bunlar:http://tr.aliexpress.com/item/High-Power-LED-Chip-1W-3W-5W-10W-20W-30W-50W-100W-Cool-Warm-White-Red/32604846906.html?aff_platform=aaf&aff_trace_key=bc397a48fce24a8bb28f0d79a3ff98c3-1468247669643-04374-2v37IQvZN&sk=2v37IQvZN%3A&cpt=1468247669643&dp=10.0.1.179-4R9zvy2RIoU&af=d99%3A

    3w

     Arduino ile RGB Power Led Surmek -Yardim

    10w

     Arduino ile RGB Power Led Surmek -Yardim

    20w

     Arduino ile RGB Power Led Surmek -Yardim

    simdi atiyorum power led shield`e 10 watt gucunde bir led takip 12v guc verdigimizde kirmizi isik veren ucu(R) 6-7 volt arasinda calistigi icin bozulacaktir, herhalde. diger iki pinde G ve B max 11v ile calistigi icin onlar icinde onlem olarak bir sey yapmam gerekiyor, ama ne? cevap gerilim dusurmekse bu nasil yapilir?

    arduino ile rgb power led surmek icin bundan farkli bir fikriniz varsa boyle alalim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betacoins -- 11 Temmuz 2016; 23:02:02 >







  • PWM maksimum periyotta beyaz dengesini ayarlayacak şekilde seri ayarlı direç eklemen gerekiyor. RGB sensörü alın bir tane. Tam RGB değeri alıp beyaz renge ulaşmak için direnç değerlerini ayarlayın.
  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    Hocam, anlatmak istediginiz seyi anlamadim acikcasi.

    anladigim kadariyla anlattiginiz seyi isik kaynagi belli bir voltaj araliginda calistigi icin yapmak zorundayiz, bu duruma gore pwm sinyali uretip ledlerin o aralikta calismasini saglayacagiz. misal 0-255 arasi 220 = 11v elektrik cikisi sagliyorsa misal mavi isik maximum 11v da parldigi icin yeni siniri 255 ten 220 ye cekiyoruz. benim analdigim bu. ayni sekilde 9v da minimum parladigi icin de ona gore yeni bir pwm degeri buluyoruz.

    transistorler nasil calisiyor emin degilim ama arduino 5v elektrik gonderdiginde transistore, shield`e 12v verdigimiz icin konektorlerden 12v cikis aliyoruz. boylelikle ledi 12v ile beslemis oluyoruz. voltajla degisen direnc gibi bir gorevi var galiba. mantigi bunun ustune kurdum.

    hocam biraz daha acarsaniz memnunn olurum, hobi olarak ugrasiyorum pek tecrubem yok
  • Hayır.
    PWM i tüm pinlerde 255 e ayarlıyorsun. 3 adet ayarlı direnç ile red green blue için voltaj değerlerini teker teker ayarlıyorsun. Beyaz renk bu 3 rengin birleşimşdir. Bir renk fazla olursa birleşim beyaz rengi vernez.

    Ayarlı direnç ile voltajı da düşürmüş olacaksın zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    zaten renklerin calistigi voltaj araligi belli, direkt olarak direnc baglamak yeterli olmaz mi?
  • RGB ledlerde beyaz dengelemesi denen bir olay var. Dengelemeyi yap veya dengelenmiş led satınal. Direkt çalıştırılan dengelenmiş neopixel tarzı ledler var.

    Dengeleme yapmazsan pwm değerlerinde doğru rengi vermez. Doğru renge ulaşmak senin için sorun değilse direkt voltaj ayarlaması yapıp çalıştırabilirsin. Bir renk daha baskın olduğunda 255-255-255 verince led beyaz yanacağına mesela mavi renkte yanabilir. Bu problemle ya dışrdan ayarlı dirençle uğraşırsın yada program içinde renk derinliğini düşürerek ayarlarsın. 16 milyon renk derinliği yerine 4 milyon renk derinliğinde kalırsın. Gerçi sadece üst voltaj kırpması ile 4M renk derinliğinde kalacaksın. Alt voltaj seviyesi sabitleme yapmadığın için 65K derinlik gibi bir duruma düşer.

    Ben profesyonel olarak yapsam ne yapardım modunda cevap veriyorum ama şu soruyu sorayım sana; sen bu ledi hangi maksatla kullanacaksın? Sana kaç renk yeterli olacak?
  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    aslinda sadece kirmizi ve yesil rengi kullanacagim simdi dusundum de diger tum renkler ve ledi kontrol etmek icin verecegim caba gereksiz olur. o zaman ben problemi degistireyim, arduino ile 2 farkli power led surmek istiyorum, biri kirmizi digeri yesil. power led surmek istiyorum cunku parlak bir isiga ihtiyacim var. iki renkte birbirinden bagimsiz olacak, belli bir sart saglandiginda yesil baska belli bir sart saglandiginda kirmizi led parlayacak tabi arduino kontroluyle.

    burada basit gorunen bir yol analtilmishttp://henrysbench.capnfatz.com/henrys-bench/arduino-output-devices/10-watt-high-power-led-with-an-arduino/

    power led surerken ledi bozmamak icin sabit bir akim saglayan gerilim kaynagina ihtiyacimiz var diye okudum bir kac yerde. linkteki kaynakta ozel bir devre ile akim sabitlenmis. yapacagim sey kalici bir sey olacagi icin voltaj-akim sabitleme kisminda kullandiklari devre fazlalik gibi geliyor. alternatif bir kullanim yolu var mi?




  • simdi aklima geldi, diyelim ki led 650mA cekiyorsa ben buna yakin bir akim veren dc adaptorun ucunu sokerek misal 700mA veriyor olsun, direnclerle gerilimi dusurerek kullanabilirim. aradaki 50 mA lede bir zarari dokunur mu ona kafam karisiyor, belki sogutucu takarsam sorun ortadan kalkar. yani led ciplakken 650mA da calisiyorsa sogutucuyla baya amper cekebilir gibi geliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.