Şimdi Ara

Aralarında Fark Yok ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzunca bir inceleme ve Sayın Üstadımız Signore'un da önerilerini dikkatle okuduktan sonra oturma odasında kullanmak üzere iki LCD TV seçtim.

    * Samsung LE 32 B 650 Fiyat nakit : 1610.- TL

    * LG 32 LH 7000 Fiyat nakit : 1654.- TL

    Özellikleri de nereyse birbirinin aynisi.. Standart özelliklere ilaveten her ikisi de 100 hz ve DVB-T, DVB-C tunerleri var.. Özellikleri ve fiyatları bu kadar yakın olunca arada kaldım. Daha önce her türlü elektronik cihazda sadece Sony markasını kullanmıştım. Bu markalara yabancıyım açıkçası..

    Bu durumda deneyimi olan arkadaşlarıma sormak istedim.. Hangisini seçmeliyim, neden?

    Şimdiden teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetranger -- 6 Mayıs 2009; 13:17:50 >



  • Bu modelleri seçmenizdeki neden nedir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rdegerli

    Bu modelleri seçmenizdeki neden nedir?



    Fiyatlarına göre özellikleri.. Fiyat-Performans ilişkisi yani..
  • Bence bu 2 modeli kendi gözünüzle bir görmenizi tavsiye ederim.Bu en dogru yol olacaktır.Teknik olarak samsung B serisinin SD yayınlarda başarılı oldugunu duydum.Bunun dışında kagıt üstündeki verilere bakmadan cihazı kendinizin görmesini tavsiye ederim.Çnkü kagıt üstündeki teknik verilerin %100 dogru olmadıgı yönündeki kanıya katılıyorum...En nihayetinde göz bu ve herkesde farklıdır...
    Marka konusunda LG ile yaşamış oldugum sorundan dolayı tercihim olmazdı.Müşteri memnuniyeti ayaklar altında...Bu benim yaşamış oldugum tecrübe sadece.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rdegerli

    Bence bu 2 modeli kendi gözünüzle bir görmenizi tavsiye ederim.Bu en dogru yol olacaktır.Teknik olarak samsung B serisinin SD yayınlarda başarılı oldugunu duydum.Bunun dışında kagıt üstündeki verilere bakmadan cihazı kendinizin görmesini tavsiye ederim.Çnkü kagıt üstündeki teknik verilerin %100 dogru olmadıgı yönündeki kanıya katılıyorum...En nihayetinde göz bu ve herkesde farklıdır...
    Marka konusunda LG ile yaşamış oldugum sorundan dolayı tercihim olmazdı.Müşteri memnuniyeti ayaklar altında...Bu benim yaşamış oldugum tecrübe sadece.


    Elbette.. Öneriniz çok yerinde. Teşekkür ederim..Benim de yapacağım bu olacaktır. Prensip olarak alacağım bir cihazı teknik olarak inceler, yerinde örneği varsa görüp, pazarlık edip öyle alırım.

    Ancak sipariş verip ödeme yaptıktan sonra eve gelen kutunun önceden açılmış olduğunu görmek kadar beni çıldırtan bir şey olamaz. İki kez başıma geldi.. Ben de o günden itibaren malı dükkanlarında teslim almak istiyor, gördükten sonra ödeme yapıyorum.
    Mağaza duvarlarındaki demo TV lerini ne yapıyor satıcılar? Paketleyip gönderiyorlar. Müşteri bu kadar para verip bir kaç ay hiç durmadan çalışmış bir TV yi neden ayni paraya alsın? İşte buna sinir oluyorum..




  • Bu gün her iki TV yi de gidip kendi gözümle gördüm. Full HD görüntüleri her ikisinde de muhteşem idi..
    Ancak rica edip kablo yayınını bağlatınca ( 640x480 ) görüntüler HD Ready den daha kötü göründü gözüme. Ayni yayın HD Ready bir tv de daha net idi. Nedeni de Signore Üstadımızın açıklamalarında olduğu gibi upscale olayının 1080p de daha zor yapılabilmesiydi. Bu deneyimden sonra kablo ( analog ) yayının en iyi seyredileceği tv CRT tv dir diyorsunuz.
    Sonuçta her iki TV de özellik olarak şu anda piyasadaki en iyiler arasında , bu kesin. LG de fazlalık olarak Bluetooth ve USB den medya imkanı var. İlaveten Samsung'un parlak ekranının dezavantaj olabileceği söylendi. LG nin ekranı mat..

    Kafamda netleşmeyenler Ultra Kontrastın sayısal olarak neye denk geldiği. Kontrastta hangi renk farklarının baz alındığı.. Lg nin servis ve teknik desteğinin yeterli sayılıp sayılamayacağı. Samsung'da B650, B651, B652, B653 diye ayrılan modellerde nelerin farklı olduğu. ( Bana söylenen B653 ün esas olduğu, diğerlerinin hipermarketler için üretildiği ve bazı küçük işlemci vs farklarının olduğu). Açıklamalar tatminkar değildi..

    Samsung'un peşin fiyatı 1700. tl, LG nin tek slip fiyatı 1750. tl idi.

    Sonuçta %80-90 SD yayın izleyeceğiz. Geleceğe yatırım derseniz. 6 ay sonra kimbilir neler çıkacak.. Ama bu düşüncelerin de sonu gelmeyecek.. " Kafayı yiyorum " diyen arkadaşlar haklı imiş.. Ben de o durumda kaldım..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.