Şimdi Ara

Aracın conta yakması vs?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,abilerim bu konunun üstadları başımıza geldi maalesef olay alanyada dim çayına çıkarken araba bir anda stop etti hararet fulldu çektim kenara iyice soğumasını bekledim hararet çeyreğe doğru gelince arabanın arkasında olan ılık suyu doldurdum aşırı baya su aldı marşa bastım araba çalıştı 1-2 km yokuş aşağı gittikten sonra gariplik olduğunu fark ettim araba normale göre daha ağır tepki vs baktım ki su koyduğum radyatör deposundan hardala benzer sıvı sızmaya başlamış çok yoğun şekilde kenara çekip çekici çağırıp ustaya götürdüm şimdi size sormak istediğim usta dediğimiz eleman bana en kötü durum olursa 15-16k civarı ödeme çıkar 1-2 güne söküp bakacaklar durum ne olduğuna böyle başına bir olay gelen var mı aracın suyunu yağını 1-2 gün önce doldurmuştum susuz bırakmadım yolda giderken ise hararet bir anda full oldu fan devriye girmedi orda bir sorunumuz olduğu aşikar bana dedikleri bu rakamı bulur mu sizce var mı yaşayan eden böyle durumla? araç 1.4 veya 1.5 chervolet aveo 2011 emanet araba idi otomatik vites biraz vitesleri geç atıyormuş dişli kutusunda ki sıkıntından dolayı.








  • Geçmiş olsun. İşçiliği çok olan bir sıkıntı ayrıca yan problemler de çıkabiliyor bu nedenle bu kadar çok fiyat söylemişler. Hiç bir sıkıntı olmasa üst kapak açılıp bir conta değişecek ama işte su ile yağ bir birine girdiği zaman iş değişiyor. Umarım piston yataklarında bir sıkıntı yokturda masraf çok çıkmaz.

    Bir de servise telefon açın sorun. Bunun haricinde çevredeki tamircilerin de telefonlarına ulaşıp sorabilirsiniz. Antalyadan istanbula arızalanan aracını getiren tanıdıklar biliyorum. oradaki ustalar o kadar çok fiyat çekmiş ki adam çekici masrafını göze alıp getirtiyor.

    Demem o ki olan olmuş aceleye getirmenin anlamı yok araba cok lazımsa 1-2 haftalığına kiralayın daha karlı olur sizin için uzun vadede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wonky

    Geçmiş olsun. İşçiliği çok olan bir sıkıntı ayrıca yan problemler de çıkabiliyor bu nedenle bu kadar çok fiyat söylemişler. Hiç bir sıkıntı olmasa üst kapak açılıp bir conta değişecek ama işte su ile yağ bir birine girdiği zaman iş değişiyor. Umarım piston yataklarında bir sıkıntı yokturda masraf çok çıkmaz.

    Bir de servise telefon açın sorun. Bunun haricinde çevredeki tamircilerin de telefonlarına ulaşıp sorabilirsiniz. Antalyadan istanbula arızalanan aracını getiren tanıdıklar biliyorum. oradaki ustalar o kadar çok fiyat çekmiş ki adam çekici masrafını göze alıp getirtiyor.

    Demem o ki olan olmuş aceleye getirmenin anlamı yok araba cok lazımsa 1-2 haftalığına kiralayın daha karlı olur sizin için uzun vadede.

    Teşekkür ederim hocam yarın soracağım servise tamircilere vs bakalım ne çıkacak araba emanet olunca daha kötü çok acelesi yok öyle. Dediği bu fiyat normal o zaman böyle max olabilecek?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lemansky -- 22 Haziran 2021; 3:15:30 >




  • Fiyat biraz yüksek. Araç nedir? Benzinli mi dizel mi? Yukarıdaki arkadaşın yazdıklarına ek yapmama gerek yok. Fakat su koyarken sistemde hava boşluğu kalmamış olmasına dikkat edin. Suyu koy, kapağı kapat geç yapılmamalı. Aracın su eksiltme sorunu varsa su hava yapacak kadar eksilmeden eklenmesi lazım.


    Geçmiş olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: raxacoricofallapatorian

    Fiyat biraz yüksek. Araç nedir? Benzinli mi dizel mi? Yukarıdaki arkadaşın yazdıklarına ek yapmama gerek yok. Fakat su koyarken sistemde hava boşluğu kalmamış olmasına dikkat edin. Suyu koy, kapağı kapat geç yapılmamalı. Aracın su eksiltme sorunu varsa su hava yapacak kadar eksilmeden eklenmesi lazım.


    Geçmiş olsun.

    Chervolet aveo 1..4 benzinli olması lazım hocam.

  • Lemansky kullanıcısına yanıt

    Hocam sürdüğünüz aracı bilmiyor musunuz diye sormak geliyor içimden "olması lazım" yazmanıza istinaden.


    Benzinli bir araçta kapak ve pistonlar aşırı kötü değilse bu fiyatlar çok yüksek. O fiyatlara komple motor alınır takılır arabaya. Farklı bir ustayla görüşmenizi tavsiye ederim.

  • raxacoricofallapatorian kullanıcısına yanıt
    Yok hocam araçtan eminim olması lazım derken 1.4 /1.5 bundan emin olamadım araba benim değil emanetti adam bana en kötü senaryo 15k civarı olur dedi daha söküp bakmadılar bakınca ortaya çıkacak ne olduğu
  • araç hararet yaptıgı zaman su eklenmemeli aslında,içinde su veya antfirz varsa çalışır vaziyette bekletmek doğru olur,kaloriferi sıcaga alıp müsait bir yerde çalışır vaziyette beklemek en iyisi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zibidi Gonzales -- 22 Haziran 2021; 11:12:54 >
  • Lemansky kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam pardon o zaman. Dediğim gibi ama fiyat yüksek. İnternetten sandık motor fiyatlarına bakarsan fiyatı buna yakındır sanırım. 15k benzinli bir motor için aşırı fazla. Usta biraz öpücü gibi, farklı ustalarla görüşmenizi öneririm.

  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    Hocam araba kendi stop etti ondan sonra hiç çalıştırmadım hararet çeyrek gelince arabanın arkada olan ılık suyu koydum sonra tamamen kapattım kaputu falan soğumasını bekledim iki üç saat çalıştırdım götüreyim diye 1 2km gittim sonrası aşağıda ki fotoğraf gibi oldu çekici çağırıp götürdük bi ustaya Aracın conta yakması vs?
  • raxacoricofallapatorian kullanıcısına yanıt
    Bugün soracağım hocam bu ustanın dediği galiba motor komple değiştirmesi gibi bisi galiba en kötü senaryo durum demesinden anladığım.
  • O verdiği fiyat rektifiye için cidden çok yüksek bir rakam.

  • parker48 kullanıcısına yanıt

    Bu ustanın dediği en kötü senaryo ne oluyor acep sıfır motor mu? Daha sökmediler iki güne bakacak yoğunmuş

  • Lemansky kullanıcısına yanıt

    Motor üst kapak değişir olmadı, motor bloğu değişir tabi böyle bir senaryoda sandık motor seçeneği devreye girer. Ama sizin araçta öyle bir durum olduğunu zannetmiyorum, motordan takır tukur ses gelip, dumanlar çıkıp, motor kilitlenmediyse sorun çok değildir. Üst kapak rektifiye piston segmanla iş hallolur böyle bir işlem için 5-6 bin gider min.

  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Yok öyle hiçbisi olmadı takır tukur ses falan duman yada.
  • Lemansky kullanıcısına yanıt

    E iyi işte, dediğim gibi üst kapak açılır bakılır. Çok korkulacak bir durum yok, yatak sardırsaydın o zaman o sesleri duyardın  

  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle oldu normal çalıştı ilk yağ çubuğuna baktım normal yağ idi 1 2km gittim ağırlık hissedince çektim kenara o su deposunun üstünde ki yer işte sonra yağ çubuğuna baktım orada da benzer bisi olmaya başlamış çektim kenara çekici çağırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lemansky -- 22 Haziran 2021; 13:59:20 >
  • Lemansky kullanıcısına yanıt

    Şu anlattığınız olayda üst kapak conta ve kapak taşlama denilen işlemler yapılır (kabaca söylüyorum). Motor bloğunda bir zarar yoktur, ustanız bunu daha detaylı değerlendirecektir. Büyük ihtimal araç hararete bağlı conta yakmış gibi. Google da üst kapa taşlama yada yarım motor rektifiye diye aratırsanız baya bi kaynağa ulaşırsınız, hatta youtube da videolar dahi olabilir, oradan kendinize göre yorumlayın artık. Ama net 10-15 binlik bir masraf yok o motorda.

  • parker48 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam inceleyeceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.