Şimdi Ara

ARACA YANLIS YAKIT KOYULMASI HATAYI YAPAN PETROLCUNUN NE YAPARSAN YAP DEMESI ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
41
Cevap
3
Favori
3.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nantenami N kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Firma hangi firma acaba? Bu gibi durumlar için istasyonların sigortası olması lazım, bizim marka forumumuzda aynı durum bir arkadaşımızın başına geldi, servisin çıkardığı fatura 15.000-TL üstünde, istasyon gık bile demedi.
  • Böyle ciddi bir olay başınıza gelmiş hocam tüketici haklarına vs kesinlikle bir avukat tut sağlam avukat tut borç harç et ama mutlaka tut avukata verdiğin ücreti belgeleri sakla zaten onlara kitleyecekler hepsini rahat ol sıkma canını canından değerli değil beterin beteri var üzme kendini git bir avukata danış anlat durumu fiyat sor gerisi gelecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu benzin şirketinin ana merkezi gibi bir yer yokmu ? Üst makamlarındaki kişilere şikayet et
  • Adamlar deponuzu temizleyeceğiz demişler, neden kabul etmediniz ? Orasına anlam veremedim. Sonuçta sizi başlarından savmamışlar, halledeceklermiş yani. Ben mi yanlış anladım hocam ?
  • İşveren iş verdiği çalışan personelinin görevini yaparken 3. kişilere verdiği zararı ödemek zorunda...Noterden ihtarname çek...İsteklerini açık açık yaz...Cevap çıkmadı ise hemen bir avukat tut davanı aç....Arabanı yetkili servise çektir....Tamirini yaptır...Faturanı al......Dava kaç yıl sürerse paranı , faizini ve avukat paranı tahsil edersin... ...İnsan olana can kurban....Git mahkemeye 2 yıl uğraş diyene dönüp bakmam bile..... Önce bu dediklerimi yüzüne söyle....Su borusuna razı olmuyorsun kanalizasyon borusu geliyor 5600 Liraya yok dedin 15.000 Lira ödeyeceksin haberin olsun diyeceksin...Bak ne yapacağım de, yazdıklarımı anlat......Gel bu işi uzatmayalım deyip o senin peşine düşecek....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Mart 2016; 20:41:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    İşveren iş verdiği çalışan personelinin görevini yaparken 3. kişilere verdiği zararı ödemek zorunda...Noterden ihtarname çek...İsteklerini açık açık yaz...Cevap çıkmadı ise hemen bir avukat tut davanı aç....Arabanı yetkili servise çektir....Tamirini yaptır...Faturanı al......Dava kaç yıl sürerse paranı , faizini ve avukat paranı tahsil edersin... ...İnsan olana can kurban....Git mahkemeye 2 yıl uğraş diyene dönüp bakmam bile..... Önce bu dediklerimi yüzüne söyle....Su borusuna razı olmuyorsun kanalizasyon borusu geliyor 5600 Liraya yok dedin 15.000 Lira ödeyeceksin haberin olsun diyeceksin...Bak ne yapacağım de, yazdıklarımı anlat......Gel bu işi uzatmayalım deyip o senin peşine düşecek....

    Bencede en mantıklı yol bu arkadaş gayet güzel yol göstermiş. Bunun üzerine denilecek başka şey yok bence.




  • motor yanlış yakıta nasıl bir tepki veriyor acaba?kamyonlar mazot yerine 10 numara yağ koyuyorlar onu yakıyor ama benzini neden yakamıyor acaba? sonuçta yanıcı madde. olayın teknik açıklamasını bilen var mı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A380

    motor yanlış yakıta nasıl bir tepki veriyor acaba?kamyonlar mazot yerine 10 numara yağ koyuyorlar onu yakıyor ama benzini neden yakamıyor acaba? sonuçta yanıcı madde. olayın teknik açıklamasını bilen var mı.





  • Sırf sorun depoyu temizlemekle bitmez enjektörler değişmesi lazım diğer aksamlara ve motora zarar vermiş olması olasılığı da var yani anlayacağınız saatli bomba gibi masraf bir anla çok büyük meblağ olabilir ki araçla 10 km yol yapılmış motorda muhtemelen bu olaydan nasiplenmiştir.
  • Geçenlerde Pendik'te bir Claas açılmış, 4 liranın altına benzin satıyorlardı açılışa özel. Depoyu da fullemem gerekiyordu ama sol şeritteydim giremedim trafik gereği evin orada bilindik bir petrolden fulledim. Önce bi dert oldu ama sonra 20-30 lira için dertlenmeye gerek yok diye devam ettim. İyi yapmışım sanırım. Bir de yakıt alacağım zaman "Benzini fulleyelim" derim, konulurken de mutlaka pompaya bakarım, ne koyuyorlar diye.
  • Yanlış yakıt koyulduğunda aracı hiç hareket ettirmemek gerekiyor o zaman direk depo temizliğiyle iş çözülüyor.
    Bilindik petrol şirketleri müşterisini böyle durumlarda mağdur etmez ama sizin ki biraz bahtsız bedevi durumu olmuş.
    Eski dizel motorlar benzini zor da olsa yakıyor tabi mazotla karışım halindeyken, bi ara petrolde çalışmıştım yanlış yakıt konusunda direk pompacının işine son verilirdi.
    Geçmiş olsun işin peşini bırakmayın.
  • zararınız varsa yasal haklarınızı arayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nantenami

    eylem planlarım

    1: bimer e yazacagım detaylı şekilde
    2: dava her halükarda açacağım
    3 : arabanın üstüne bunların rezilliğini anlatan bi tabela yaptırıp petrol ün önüne çekecegim ( tabela konusunda önerilerinize açığım )
    4: eylemlerimle yerel basın ve yapabiliyorsam genel basında bunları haber yapacağım ... ki başkasının canı yanmasın

    1. bu madde münferit bir olay olduğu için Bimer idari işlem tahsisi konusunda size birşey katmaz
    2. sizin için en mantıklı ve çıkar yol bu
    3. dayak yersiniz (yada atarsınız onu bilemem ama hukuki sonuçları bakımından faydadan çok zarar getirir)
    4. denenebilir ama 2. madde sizin ilacınız.
  • yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara tekrar çok teşekkür ederim ,şirketin kaskosundan yaptırmak üzere anlaştık , tutanağı tuttuk , ama istasyon koruma kaskoları bitmiş,o seçenekde yatınca mahkeme yolu gözüküyor derken ,bunların tanıdığı biat ettiği biri varmı diye arayışa girdik ve hatırlı kişi bulduk ,class petrolde kabul etti bizde ettik , hakem uğraşıyor şimdilik olan biteni izliyorum bu işdede problem çıkarsa ,şirket kaşe ve imzaılı tutanak ile sağlama aldım olayı hukuki yolları kullanmak için hazır durumdayım,ama farkındayımki hukuk yoluna girersem çok uzun süre geçecek ,ve sonuclandığında ne bu petrol nede şirket kalacak piyasada ve tahsilat yapmak imkansız hale gelecek..zırt pırt isim değiştiriyor elemanlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sürücü18

    Bu benzin şirketinin ana merkezi gibi bir yer yokmu ? Üst makamlarındaki kişilere şikayet et

    üstad tüm class petroller bunlarınmış üst makamda bunlar alt makamda bunlar ... daha önceki isimleri uspet miş
  • Geçmiş olsun. Mutlaka benzin veya dizel diye söylenip hangi pompayı alıyor diye bakmak lazım.
  • degobar kullanıcısına yanıt
    aynı şey şahin doğan vs. eski araçlar veya ne bileyim 98 passat e39 vs araçlar içinde geçerlimi acaba ?
  • Naptın ne sonuca varıldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • angarabebesi0606 kullanıcısına yanıt
    Bir önceki aracım Ford Taunus idi depo ağzı çok genişti, her türlü pompa uyuyordu. Kurşunlu benzin kalktıktan sonra pompalar değişti, bu günkü standarda geldi.
    Kurşunsuz benzine göre imal edilmiş eski araçların depoları bu güne uygun haldedir...
  • Class petrol ne yahu. Dandik dandik petrollerden alıpta sorun çıkarsa uğraşırsınız işte böyle. Yetkili serviste yaptırmanızı tavsiye ederim. Keşke anladıktan sonra stop edip çekici çağırsaydınız. Bu işin peşini bırakmayın. Yanlarına kalmasın şu adi heriflerin. 5 senede sürse dava açın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.