Şimdi Ara

Araç Mahrumiyeti İcra Takibi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
115
Cevap
1
Favori
46.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün itiraz ettim, aynı ildeki farklı bir icra müdürlüğüne gittim, 5 dk sürmedi, uyap üzerinden ilgili icra müdürlüğüne belge elektronik olarak gönderildi. Bugün de icra takibinin itirazım gereği durdurulduğunu uyap vatandaş dan gördüm. Bakalım karşı taraf dava açacak mı, göreceğiz.

  • asmauzum A kullanıcısına yanıt

    Hocam üzerinden 4 ay geçmiş, herhangi bir gelişme oldu mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef aynı olay bugün benimde başıma geldi yine aynı avukat edhem solak. şöyle bir yöntem deneyeceğiz; kaza yaptığım kişi yani alacaklı olan kişi izmirde olduğu için yarın avukatın bürosuna gidip 'herşeyi iptal edin biz hiçbirşey istemiyoruz.' diyerek harç parasını ödeyip icrayı kapatacaklar. Ayrıca herkeste olduğu gibi kaza yaptığım kişinin hiç bir şeyden haberi YOK, umarım düşündüğümüz gibi olur. aksi taktirde itiraz edeceğim (avukatımın tavsiyesi). yada bekleyip @pegasus18 in dedediği gibi icranın kalkmasını bekleyeceğim.


    Harcadığım hem para hem de zaman zehir zıkkım olsun.

  • ARKADAŞLAR GÜNCEL VE NET BİLGİ


    iCRA KAĞIDINDA ALACAKLI KİŞİ YANİ KAZA YAPTIĞINIZ KİŞİ EN YAKIN İCRA DAİRESİNE GİDİP 200-300 TL GİBİ BİR TUTAR İLE DOSYAYI KAPATTIRABİLİYOR.

    BENİM TAVSİYEM AVUKATLA VS. UĞRAŞMAYIN KAZA YAPTIĞINIZ KİŞİ GİTSİN İCRA DOSYASINI KAPATTIRSIN....


    AYRICA İTİRAZ EDİLEN İCRA DOSYASINA 10 YIL İÇİNDE DAVA AÇILABİLİYORMUŞ.... BİLGİNİZE


    @pegasus18 @200torbacimento @astegon




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krydnc64 -- 28 Şubat 2023; 18:16:46 >
  • krydnc64 kullanıcısına yanıt

    İlamsız icralarda itiraz etmeniz yeterli. Posta bedeli veriyorsunuz sadece.


    İlamsız icra ile ilgili tek kural 7 gün içerisinde ilgili il'deki icra müdürlüğü genel evrakına gitmeniz yeterli.


    Tüm işlemler hızlıca halloluyor.


    E-devletten bir süre sonra düşüyor.


    İlamsız icrayı yollayan kişi dava açmak zorunda kalır eğer iddiasında ısrarlı ise. O zaman da siz de elinizdeki belgeleri saklayın. Mahkeme ilamsız icrayı açana acıma, masraflar da patlar.


    İsterse dava açsın bakalım. Benimkinin üzerinden yıllar geçti. Her ay e-devletten bakarım var mı ilamsız icra mahkemem diye yeni. Yok. Yiyorsa açsın. Bu devirde keriz parası yeriz :)

  • Alacaklı taraf dosyayı kapattırmak için icra dairesine gitti. Kapattığı taktirde avukatlık ücretini ödemem gerektiğini söylediler. Bende dediğiniz gibi yapıp itiraz ettim. Bundan sonrası hayırlısı. Alacaklı olan kişi dava açarlarsa ben araç kiralamadığıma kiralamak için evrak imzalamadığıma dair şahitlik ederim dedi sağolsun. Allah böylelerine fırsat vermesin.

  • asmauzum A kullanıcısına yanıt

    Hocam böyle bir tebligat geldi 2 sene önce yaptıgim kazadan dolayı dilekçe nereden yaziyoruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel bir konuya deginmissin ilaç geldi teşekkürler yanlız bana gönderilen istanbul 20.icra dairesi nasıl bir dilekçe yazmalıyım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akcay78 A kullanıcısına yanıt

    T.C. İSTANBUL ANADOLU 20. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE


    Müdürlüğünüz tarafından ****** tarihinde tarafıma tebliğ edilmiş olan ilamsız takipte ödeme emri ile ilgili olarak şahsi itirazda bulunmak için iş bu dilekçe ile başvurmaktayım.


    ***** tarihinde tarafıma tebliğ edilmiş olan icra ilam’ının kesinlikle haksız ve hukuksuz olduğunu düşünmekteyim. Söz konusu ekspertiz raporu ****** tarihinde gerçeklemiş olan maddi hasarlı kazadan neredeyse ***ay sonra (********) hazırlanmıştır. Müdürlüğünüz olarak bu konunun en başta bu sebepten dolayı reddi gerekmekteydi. 


    Ayrıca taraflar arasında Sigorta Gözetim Bilgi Sisteminde de görüldüğü üzere sigorta şirkerleri arasında gerekli anlaşmalar sağlanmış, araç yetkili serviste tamir edilmiş, hem benim sigorta şirketim hem de karşı tarafın sigorta şirketi kendi aralarında anlaşmışlar ve bu işlemden dolayı benim primim yükselmiştir. Aradan geçen bunca zamandan sonra yetkisi bile olmayan bir ekspertiz firmasının yapmış olduğu bu tetkiki tümden reddediyorum. Araç sahibi ile ******* ayında görüştüğümüzde yetkili servise verdikleri şifahen bana ifade etmişlerdir.


    Davacı tarafın aracı yetkili serviste onarım görmüştür. Bu konuda ilgili belgeler icra emri ödemesinde bulunmamaktadır. Kazanın yaşandığı yer Ankara İl’i sınırları içerisinde olmasına, aracın Ankara’da kullanılması ve araç sahibinin Ankara’da ikamet etmesine rağmen icra takibinin İstanbul’dan yapılması manidardır.


    Bununla birlikte, araç mahrumiyeti ile ilgili olarak hazırlanan ekspertiz raporunu da ekspertiz firmasının istanbul’da olması sebebiyle tümüyle reddediyorum. Bu konuda yapılan hesaplamaları doğru bulmuyorum. Bu hesaplamaların kanuni olarak bir temele oturtulması ve belgeleri ile kanıt gösterilerek sunulması gerekmektedir. Ayrıca, devlet memuru olan davacı’nın kendisine ait olan aracı olan ***** plakalı aracın ticari bir faaliyette bulunmadığı aşikardır. Bu tür durumlarda ticari olarak çalışmayan bir araç için mahrumiyet istenmesi doğru değildir. Araç ticari olmadığından davacının her hangi bir mali kaybı bulummamaktadır. Bunun dışında aracını kasko kullanarak tamir ettirmiş olan davacının poliçesinde büyük bir ihtimalle ikame araç teminatı da bulunduğundan dolayı 7 günlük bir mahrumiyetin olmadığını düşünmekteyim.


    Yukarıda bahsolunan konular doğrultusunda her türlü kanuni haklarımın saklı kaldığını, haksız olarak tarafıma tebliğ edilen ilamsız ödeme emrinin kaldırılması hususlarında gereğini arz ederim.


    AD-SOYAD

    TC#

    CEP



    Bu dilekçeyi hazırla imzala en yakın icra müdürlüğüne götür. Onlar seni PTT'ye yönlendirecek PUL için. Bir miktar ücret alınıyor. Sonrasında GENEL EVRAK a veriyorsun. Sonra daa e-devletten bir süre sonra ilamsız icranın kalktığını görürsün. Arada kontrol et e-devletten dava felan açılıp açılmadığını.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 16 Mart 2023; 11:16:1 >




  • astegon kullanıcısına yanıt
    Dilekçeyi kendimiz yazacaz hocam el yazisiyla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CevapBedava kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sayın hocam olay şu 2 sene önce Ankara'da oluyor kaza olalı ufak bir kaza karşı taraf arkadaşım tutanak tuttuk sigortalar kendi arasinda anlasiyor arabsini benim sigorta yaptırıyor ben cebimden yaptım dün bir baktım icra kağıdı geldi 08,03,2023 de İstanbul 20.icra dairesi avukat Soner somuncu araç mahrumiyet cezası diyor konu şu araba tamirdeyden araba kullanamamış araba kiralamış göstermişler galiba araç hususi şahıs arabasi arabanın farı kırıldı 1 günde yaptırdı zaten hemen arkadaşı aradım dava açtı mi diye yok dedi anlamadım gitti bugün itiraz ettik icra dairesine

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akcay78 A kullanıcısına yanıt

    Hocam dilekçeyi word'de yazın çıktı alın imzalayın götürün 7 gün içerisinde itiraz için.


    7 gün geçmesin ödemek zorunda kalırsınız.

  • Hocam merhabalar güzel bilgilendirici bir başlık ve uğraşınız için sizi takdir ediyorum.


    Aynı durumu bende yaşadım ve bu sefer alacaklının da konudan haberi var gibi gözüküyor. Alacaklı kaskosundan ikame araç almış. Herhangi bir bedel ödememiş. Kaskosu ile görüştüm karşı tarafın %100 suçlu olduğu durumda ikame araç bedeli kaskosunu bozmuyor.


    Bu arkadaşlar bana 15.000tl araç mahrumiyet bedeli tazminatı göndermişler ve icra takip belgesi ne yazık ki 7 günlük süre içerisinde elime ulaşmadı. Alacaklı tarafın herhangi bir mahrumiyeti söz konusu olmamış bu arkadaşlar kan emici gibi benden para talep ediyorlar yasal boşluğu kullanıp. Yasal boşluk o kadar boşki adamlar icraya verdiklerine dair bir telefon açmıyorlar ama icra takibinin 8.gününde bana ulaşabiliyorlar.


    Gücüme giden ellerine ne bir fatura var nede servis kaydı nede expertiz raporu bi A4’e 15000 yazıp beni borçlu çıkardılar.


    Şimdi Usulsüz tebligat davası açacağım. Tebligatı aldığım tarihi belirleyeceğim deliller toplayacağım.


    İnsanlar pisi pisine bu borcu kabul etmek durumunda kalıolar 10 kişiye gönderse 5i tebligatı kaçırsa mis temiz para.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar 2021 Eylül ayında yapmış olduğum kaza için bu şekilde araç mahrumiyet bedeli icra kağıdı göndermişler Av. Soner Somuncu tarafından karşı tarafın konuyla ilgili bir bilgisi ve talebi yok lütfen yardımcı olabilir misiniz pazartesi günü dilekçeyi vermem gerekiyor son tarih olarak 10.04 demişler 7 gün dolmadan itiraz etmem gerekiyor sanırım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bu konuda bende mağdur edildim icraya itiraz ettim.itirazın iptali davası açılmış avukat benden icra geldiğinde 6000 tl istedi şimdi ise itirazı geri çekersem 12000 tl İstiyr dava dilekçesini en geç cuma günü teslim etmem gerekiyr ne yapmam lazım mahkemeyi sürdürmek mi gerek yoksa icrayı ödemek mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen bu konuda yardımcı olabilir misiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nefelyonnn N kullanıcısına yanıt

    Madem itiraz ettiniz davaya devam edin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K.chaLi kullanıcısına yanıt

    öncelikle selamlar


    yaklaşık 1.5yıl önce bir kaza yaptım ve 3 gün önce icra dosyası geldi


    karşı tarafı aradım ve avukatın kendisine ulaştığını ve mahrumiyet bedelinin sigortadan alacağını söylemiş ve en son bu icra dosyasını kapatmaya anlaştık


    ancak karşı taraf avukatı aradığında dilekçe ile kapatılacağını ancak dosya masrafının 3000 tl olduğunu söyledi


    böyle bir şey mümkün mü alacaklı taraf gidip dilekçe ile kapatamıyor mu bu 3000tl dosya masrafı nasıl olabilir iki taraf da bir şey talep etmiyor ve sadece kapatmak istiyor bunu yapamıyoruz muyuz


    bilen arkadaşlar varsa yol gösterir cevaplarsa mutlu olurum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.