Şimdi Ara

Araç ilk çalıştırmada gazı almıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese iyi günler dilerim. 2011 model 1.6 E-tech motor benzin-LPG Chevrolet Lacetti arabaya sahibim. aracın sıkıntısı sabahları marşa bastığımda biraz uzun (1.5) saniye falan gazı almıyor daha sonra alıyor tabii, diğer bir sorun ise aracı sabah çalıştırdıysam/uzun süre çalıştırmadıysam "ilk çalıştırdığımda" ve ayağımı gazdan çektiğimde araç stop ediyor ama biraz sürmeye başlayınca bu sorun ortadan kalkıyor ve araç durmadan devam ediyor yani sıkıntı olmuyor ayağımı gazdan da çeksem. devir sabit 1'de çalışmıyor gibi arada 1'in altına düşüyor ilk çalışmalarında durma ve gazı geç alma olayının devir ile bir alakası olabilir mi ? veya neyle alakalıdır ?. bunu nasıl düzeltebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalimero01 -- 1 Mart 2020; 9:57:21 >



  • Aracınız hararet yapmış olabilir mi geçmiş zamanlarda? Su eksiltme var mı? Sabah egzozdan aşırı buhar çıkıyor mu? Conta kaçağı sebebiyle pistona çöken su sebebiyle ilk çalışma esnasında bu tarz problemler görülebilir.

    Diğer akla gelen ise subap kaçırma problemi, genelde alaşım sübaplı motorlarda lpg uzun vadede sübap erimesine sebep olur. Aynı sıkıntılar ortaya çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 1 Mart 2020; 13:38:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Sabah işe giderken beyaz duman çıkıyor ama çok soğuk havalarda çok normal havalarda az çıkıyor duman. gördüğüm kadarıyla su eksiltmede yok ama çarşamba günü bir ustaya götüreyim en iyisi.
  • Sorun benzin kaynaklı olabilir. LPG'li araçlarda uzun süre depoda bekleyen benzinin yapısı bozuluyor. Yarım depoya kadar Shell VP alıp, bir süre sadece benzinde kullanarak denemenizde yarar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.