Şimdi Ara

Arabanın Konforsuzluğu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Aracım 2006 model Ford Fiesta. Arabam çukura girince bütün sesi içeri veriyor, tak diye bir ses ve çukurlarda, kasislerde çok sallanıyor aşırı konforsuz. Ön amörtisör takımını ve Z rotlarını yeni değiştirdim ama hala aynı. Lastikler laufenn marka 175/65/R14. Lastik hava basınçlarını da kontrol ettirdim ama bir problem yok. Sorunu tam olarak ne olabilir bir çözümü var mıdır şimdiden teşekkür ederim.




  • Amortisör takımın değişirken takoz ve salıncaklara bakıldı mı? Rot rotilleri kontrol ettirin. Bunun yanı sıra b segmenti 2006 model araç için biraz normal benim corsada bozuk yollarda konforsuz.
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

    Rotil değişeli 2 ay oldu ama ben de takozlardan şüpheleniyorum ona baktırmadım sadece

  • Problem yeni başladıysa bilemiyorum ama arabayı yeni aldıysanız o Fiesta'lar sınıfının en konforsuz arabalarından. Yeniyken bile konforsuzdu. Otoyolda, yan rüzgarlarda doğrusal stabilitesi sınıfının üzerinde ama çok konforsuz.

  • 2006 fiesta ve laufenn marka lastik bence normal bunlar boşa masraf yapmayın

  • metehan28 M kullanıcısına yanıt
    Bir takozlara baktırın. Onları da değiştirince arabanın oluru budur. Bence çünkü her şey değişmiş.
  • Amortisor takozu deigsecek
  • 2006 fiesta genel olarak böyle parçalar sağlamsa masraf yapmayın derim. İleride bütçeniz olduğunda yüksek model veya C segment bir araca geçersiniz.

  • Teşekkür ederim herkese son çare amortisör takozlarına da baktırıcam olmuyorsa da arkadaşın dediği gibi oluru budur en fazla

  • Arka takozlar parçalanmış olabilir ancak bu arabadan asla konfor beklemeyin. Mk6 Fiesta inanılmaz bir yol tutuşa sahip, çok iyi bir şaşeye sahip sürüşü çok keyifli bir otomobil ancak bunun neticesi olarak da sert ayarlanmış süspanyionlara ve özellikle çok gergin ayarlanmış torsiyona sahip. Hatta arkası o kadar gergindir ki satıh bozukluklarında arka tarafta oturanlar zıplayıp kafayı tavana kolayca vurabilirler  


    Amortisörler arkalarda Motorcraft ME2N1J 18008 / ZF-Sachs 2S61 18008 AE gazlı amortisörler kullanır ömürleri kabaca 80 bin km'dir. Bunlar gerçekten gayet sert. Önlerde de ZF Sachs 2S61 18146 AC kullanır.


    Kısaca bu otomobil Hothatch'ler kadar sert bir süspansiyon deneyimi yaşatır, boşuna yumuşatmaya uğramayın. Eğer gerçekten çok rahatsız ediyorsa başka bir otomobil bakın derim. Bana göre tüm sertliğine rağmen eğer günlük tuniniz bozuk satıhta geçmiyorsa öyle tahammül edilemeyecek bir seviyede de değil.


    Lastik basınçlarında da genelde bunlara 32 basın derler, basmayın. 175/65R14 için arka yüksüz halde önlere 31 psi, arkalara 26 psi basılmalı. Arkanın yüklü olduğu hallerde ise arkalar 35 psi yapılmalıdır. Eğer cümbür cemaat gezmiyorsanız arada bir arkaya da oturan oluyorsa orta karar 29 psi basabilirsiniz arkalara. Ama kesinlikle bu yazdığım basıncın üzerine çıkmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 8 Nisan 2024; 4:15:40 >




  • Aynısının tıpkısı bende de var Getz 2007

    Sürekli arkadan bir yerlerden ses geliyor

    Gerçi ilk sahibinden kallavi kazası var

    ama ilk yıllarına göre konfordan epey kayıp var.

    2 ay önce rutin bakımda arkadaşıma baktırdım takozlara falan bir şey yok dedi.

    Konfor arttırmak için şöyle özel değişiklikler yapan gerçek bir ustaya rastlasam yap diyecem ama

    Model eski olunca kimse suratına bile bakmıyor

    Sıfır alsam arabanın değil, sonradan gelen masrafları çok para ediyor

    Eldeki para çarcur olacak. o yüzden devam kullanmaya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 8 Nisan 2024; 5:6:57 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim cevabınız için. Bu lastik basınçlarının yakıt tüketimine etkisi nasıl olur?

  • TiSKE kullanıcısına yanıt

    Eski model B segment arabaların kronik sorunu demek ki bu anladığım kadarıyla

  • arkadaslar arac 20 yasında nerdeyse,o dönemdeki hemen hemen tüm aracların teknolojisi gereği konforsuzdur. opel ford pejo reno bmw 1 serisi hepsine bindim özellikle a-b-c segment araclar asırı sert. konfor istiyorsanız daha yeni teknoloji araclar bakmakta fayda var hocam. imkan varsa 2015 ve üstü.
  • B segment zaten bisikletten hallice oluyor hocam. Bence aracın oluru o’dur. Michelin lastiklere geçebilirsiniz. Bi nebze yumuşatır.
  • TiSKE kullanıcısına yanıt

    Getz dar bir araba ve dar tabanlı lastikler kullandığı için virajlarda tedirgin etmesin diye olması gerekenden çok daha sert yaylar kullanıldı. Özellikle makyajsız kasalar kasisten geçerken arkayı zıplatır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 8 Nisan 2024; 12:45:19 >
  • metehan28 M kullanıcısına yanıt
    Aslında 1.4 TDCI'nın orijinal lastik ebadı 175/65R14 değil, bu ebat yanlış hatırlamıyorsam sadece 1.25'lerde mi, 1.3'lerde mi ne var bizim pazarda olmayan, normalde 1.4 TDCI'larda 195 taban lastik olması lazım ancak sanıyorum ki Otosan işgüzarlık yaparak yakıt tasarrufu amaçlıdır araçlarının 175 taban ile getirmiş. Bundan sebep lastik kaynaklı yakıtı oek dert etmeye gerek yok. Ortalama yakıt sarfiyatınız 5.5-6 lt civarında olmalı.
  • metehan28 M kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılmıyorum, dönemin B segmenti araçlarında çok vakit geçirdim, 206, Getz falan sertlik konusunda Fiesta'nın yanında Rolce Roys kalırlar.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Evet şehir içinde bu civarlarda yakıyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Kesinlikle katılmıyorum, dönemin B segmenti araçlarında çok vakit geçirdim, 206, Getz falan sertlik konusunda Fiesta'nın yanında Rolce Roys kalırlar.

    Performans olarak çok memnun olsam da Fiesta bu konuda üzdü  

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.