Şimdi Ara

araba alırken aracın ödemesi nasıl yapılır ?? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
140
Cevap
6
Favori
113.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mur@t_fb M kullanıcısına yanıt
    Blokeli çek iyi fikir.
    Her banka yapiyormu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksen36

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ugur851

    Satarken: Parayı hesabımda görür aracı devrederim, bana güvenmiyorsa gider başka araç alır, tek araç benimki değil.
    Alırken: Satıcı benim gibi düşünüyorsa saygı duyarım başka bir araca yönelirim. Hayır düşünmüyorsa aracın devirini alır bankaya giderim.


    Kusura bakmayın ama çok bencil bir düşünce. Karşı tarafın sana güvenmesini istiyorsun, ama sen hiç kimseye güvenmiyosun ..?

    Bana güvenmesi için yeterince ön bilgi veriyorum demek ki, bu şekilde çok alışverişim oldu. Belirttiğim gibi alıcıyken de satıcıyken de alternatif araç çok.




  • arkadaşlar bende başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum bir arabayı beğendim almak için bir arkadaşla aracın olduğu ile gittik,

    araca baktık beğendik telefonda pazarlık yapmıştık zaten,amca oldukça yaşlıydı yalnız ,hatta şehir merkezine girince arabayla evin yolunu filan hatırlayamıyorum artık gibi cümleler kurdu yani yaşlılık unutkanlık filan vardı,Allah uzun ömürler versin arabası temiz çıktı.

    neyse notere gittik.noterde bu damga işleri filan yapan bir abi var herhalde o başkatip filan ama 2-3 tane kendi masası olan genç bayanlar var onlar evrak işlerini hazırlıyorlar en son abi damgaları vuruyor.

    şimdi biz aracı aldığım kişiyle bayanların olduğu masaya gectik kimlikleri filan verdik,imzaları filan atıcaz ben o ara parayı çıkardım abiye verdim.sonra imzaları attık hayırlı olsun ,hayırlı olsun.

    daha sonra bu damgaları vuran masrafları alan abinin yanına geçtik.ruhsatı,kimlikleri filan istedi verdik,aldı eline incelemeye başladı,

    -sizin iş olmaz
    -niye olmaz
    -abinin (aaracı satan kişinin)ruhsatta doğum yeri karabağları yazıyormuş kimlikte karabağlar yazıyormuş
    -abi etme eyleme şehir dışından geldik bir i için uğraştırma bizi onayla şunu
    -yok ben onaylasam sonra şurada başınız ağrır ,cart olur,curt olur

    aldı eline kalemi bizim satış evraklarının üzerini çizdi kocaman iptal yazdı.

    eeee biz abiye parayı verdik mi verdik.arabanın satışını aldık mı almadık.adam çıksa ben bunlardan para filan almadım tanımıyorum dese al başına belayı

    sorduk noterdeki abiye ne olacak gidin trafikten yazı alın gelin buraya yanlışlıkla böyle yazıldı aslında şöyle olacak diye,

    trafiğe gittik anlattık durumu bize yazı verin dedik,yok o işler öyle olmaz,bu ruhsat değişeçek diyorlar,il dışından gelmişim öğleden sonra olmuş,bi taraftan parayı verdik abiye geri de isteyemiyoruz,parayı geri alalım,kelimesini söyleyemedim bende nasıl olduysa

    velhasıl 90tl civarı bir para verdi abi benim verdiğim paradan ve ruhsatı değiştirdik o gün ,sonra tekrar notere gittik satış işlemlerini tamamladık.

    aklıma geldikçe gülüyorum şimdi bir anı olarak anlatıyorum arkadaşlara ama o zaman az tırsmamıştım.

    alacak arkadaşların kulağına küpe olsun başıma gelenler sizde bilgileri kontrol edin ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.zabaLa -- 20 Kasım 2014; 23:59:10 >




  • Konuda yazıldı mı bilmiyorum ama en güzeli alıcı ve satıcı yanlarında tanıdık birer kişi getirsin. İki tarafında tanıdıkları bankada kalsın, siz notere gidin. Sıra size gelince telefon edin, tanıdıklardan birisi parayı yatırsın hesaba. Sizde imzayı öyle atın. Gerekirse telefonu hoparlöre alırsın noterin önünde.

    Benim polis arkadaşım olduğu için bunlara gerek kalmıyor. İlk defa araba aldım zaten, onda da yanımda götürdüm.
  • en temizi adamla beraber bankaya gidip parayı çekmek ve bankadan çekilen parayı noterde vermek
  • Peşin veya vadeli ödenir genelde. Yardimci olabildiysem ne mutlu bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aspava30 A kullanıcısına yanıt
    Eft : Iban / hesap No hatalıysa karşı tarafın ismi soyadı tutmaz ( çok düşük ihtimal ama sıfır hata içi eft bilgilerinde tckimlik no yazmak şart)

    Havale: Ödeme öncesi onay sayfasında ASLA ASLA ASLA ACELE ETMEDEN 2-3 defa kontrol edilir. Paranın buyuklıgune göre değişir. Havale de kontrol etmezseniz geri donusu çok ZORDUR, yanlışlıkla parayı alan vatandaşın insafına kalırsınız hukuk sureci başlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En temizi parayı noterde vermek. Zaten hemen paranızı aldınız mı diye sorarlar. Parayı önceden kimsenin hesabına yatırmam. Aracımın birini albaraka türkten göya faizsiz bir kredi çekmiş vatandaş. Banka noter satışı olmadan bankaya para yatırmıyormuş. Aracın ruhsatını ve anahtarlarını aldım. Aracıda otoparka koydum. Sonra saatlerce bekledim. Adama dedimki sen şimdi polisi arasan aracımı çalmışlar desen ben ne hak idda edicem dedim. 3 saat banka havalesi bekledim bankada anahtarları öle verdim. Hayatta en kötü satış bu.adamın güveni yoksa beyfendi benimde siZe güvenim yok deyin gitsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar noterde para sayma makinesi yokmuydu. bi kere görmüştüm
  • blokeli para gönderen bankalar var mı?
  • Tipinden anlaşılır zaten karşıdaki esnafsa önce paranı al mutlaka. Doktor, eczacı falansa önce aracı verir sonra paranı alırsın. Hacı hoca görünümlülerden de kork. Çok fazla Allah kitap karıştırandan da korkacaksın tabi
  • Yarın 70.000 tl lik bir araç alacağım izliyeceğim yol şu param bankada telefonum cebimde noterde imzaları atıp birlikte galeriye geri dönecem adamın yazıhanesinde telefonumdan adamın parasını gönderirim bir çay içinceye kadar adamın parası hesabına geçer bu arada aracım hazırlanır el sıkışır aracımı alır giderim işte bu kadar daha da fazla bu konuyu kurcalamayın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık herkes de mobil internet bankacilik var. Havale yaparken araç icin özel bir kısım oluşturulmalı ve aracin plakasi üzerinden satıcıya blokeli havale gönderilmeli. Noter işlemi bittikten sonra , araç sahip değişikliği gerçekleşince bloke kalkar. Bu kadar basit bir işlem için yok bankaya git ,yok para say falan filan...Bunu bankaların düşünmesi lazım. Ha mobil bankacilik taraflardan biri kullanmiyorsa o zaman bankaya gidilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıldır araç alıp satan ve meslek olarak çok hırsız arsızla karşılaşmış birisi olarak diyorum ki ;
    Bankadan havale EFT dışındaki yöntemlere bulaşmayın, bunu yaparken de noter evraklarınızı hazırlarken satıcının ruhsattaki adına kayıtlı hesap numarasına açıklama kısmına 34abc34 plakalı aracın satış ücreti yazarak parayı gönderin.
    Çok şüphe uyandıracak hareketleri olan insanlardan ne araba alın ne de bunlara araba satın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sıfır araç konusunda önce arabayı alıp sonra parayı ödemek isteyene denk geldim, adam bayiye güvenmiyor zor ikna ettik arkadaşı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 24 Şubat 2019; 10:30:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aracımı alırken şehir dışındaki arkadaşa 2 kez 500 er tl kapora gibi yatırdım. Oraya gidincede bir noterde evrakları hazırlattık noterin koltuklarında otururken satıcının hesabına kalan parayı Eft şeklinde yolladım. 15 dakika sonra yüklü miktar para arkadaşın hesabına geçince hayırlı olsun diyip elimi sıktı kalkıp son imzaları attık iş çözüldü..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • notere gidilir.

    ruhsat memura verilir.

    işlemler devam ederken memura ''satışa engel bir durum var mı ?'' diye sorulur.

    ''yok'' cevabı alındıktan sonra imzalar atılmadan önce satıcının iban no'suna para cep mobil aracılığı ile gönderilir.

    işleme ait dekontta whatsapp'tan satıcının cebine iletilir.

    en son imzalar atılır ve olay yeri terk edilir. :))
  • dranov kullanıcısına yanıt
    Cekin blokesinin bozulmasi icin iki tarafta bankaya gitmelidir
  • noterde eft yapar, eft aciklamasina plaka ve alim bedeli yazarim. eft yide sadece ruhsatta yazan isme veya sirkete yaparim. imzayin atmazsa o dusunsun karsiliksiz zenginlesme davasi acarim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dtsaykopat kullanıcısına yanıt
    kesinlikle para almadan devir vermeyin. once para sonra devir. elden verdim derse ne diyeceksiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.