Şimdi Ara

Apple, yapay zeka için eşsiz bir konumda olduğunu söylüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, yapay zeka için eşsiz bir konumda olduğunu söylüyor
    Apple, zayıf iPhone satışlarını yansıtan mart çeyreğine dair finansal sonuçları açıkladıktan sonra CEO Tim Cook, analistlere karşı yaptığı açıklamada bir kez daha üretken yapay zekaya ve bunu hizmetlerine entegre etme çabalarına değindi. Cook, Apple’ı rakiplerinden farklılaştıran benzersiz avantajlara sahip olduklarının altını çizdi.



    Cook’un açıklamalarında yapay zeka vurgusu ve buna yönelik firmanın inancı vurgulansa da her zaman olduğu gibi spesifik detaylardan kaçınıldı. Bugüne kadar Apple’ın yürüttüğü yapay zeka araştırmalarını ve iOS 18 ile gelecek AI yani yapay zeka özelliklerini sizlere aktarsak da aslında hiç kimse Apple’ın neler sunacağını bilmiyor, sadece tahmin yapıyor.



    Tim Cook'tan AI sinyalleri



    Ancak Cook’un açıklamalarını irdelediğimizde net sonuca giderek daha çok yaklaşıyoruz: “Apple'ın kusursuz donanım, yazılım ve hizmet entegrasyonunun benzersiz kombinasyonu, sektör lideri Neural Engine ile çığır açan Apple silikonu ve yarattığımız her şeyin temelini oluşturan gizlilik konusundaki sarsılmaz odağımız gibi bu yeni dönemde bizi farklılaştıracak avantajlara sahip olduğumuza inanıyoruz.”



    Apple, yapay zeka için eşsiz bir konumda olduğunu söylüyor
    Apple, iPhone 8 ailesinden bu yana derin öğrenme algoritmalarını çalıştırmak için tasarlanan Neural Engine adlı yapay zeka hızlandırıcılarına sahip. Cook’un üstünde durduğu “entegrasyon” ve “gizlilik” vurguları bu temelde okunduğunda üretken yapay zeka özelinde bariz bir sonuç ortaya çıkıyor: Apple’ın iOS 18 ile getireceği yapay zeka özellikleri cihaz üzerinde, yerel olarak çalışacak.



    Ayrıca Bkz.Apple, iPhone satışlarının yüzde 10 düştüğünü açıkladı: İşte firmanın kazançları



    Apple için üretken yapay zeka oldukça önemli olacak. Firma, daha önce üstünde durmadığı Google ve OpenAI yapay zeka temelinde görüşüyor. Çin’de ise Baidu ile yine yapay zeka temelli görüşmeler yürütülüyor. Bunlar AI’ın Apple için önemli bir kurşun olduğu anlamına geliyor. Zira kısa süre önce açıklanan finansal sonuçlar gösteriyor ki Apple, gelirini büyütmede sorunlar yaşıyor ve iPhone satışları sektörün büyümesine rağmen düşüyor. Bu düşüş özellikle Çin’de hissediliyor.




    Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/05/02/tim-cook-on-generative-ai/







  • Yok bir de eşli bir konumda olduğunu mu söylecekti? Tabii ki eşsiz bir konumdayız diyecekler.

    Ebıl söyler öyle...

  • hmm. ortada icraat yokken iddiali sozler ediliyorsa bu genellikle iyiye isaret degildir. durum pek iyi degildir panik olusmasin hisseler dusmesin diye yapiliyordur. yapay zeka trendine apple cok hazirliksiz yakalandi. buyuk firma bir yerlerden satinalma ile teknolojiyi devsirir ama sirada durumu idare etmesi gerek.

  • Apple dan beklentiler büyük yaparsa en iyisini yapacaktır diye tahmin ediyor herkes. Bir şekidle yapay zeka ayağına m serisi çiplerde işin içine girerse oyunun rengi değişir.

  • Bu haberin yazarı bence AI kısaltmasını kullanmamalı. Gerçe hala bu işin yetki sahibi bir kurumu yada hocası Türkçe kısaltma önermedi ama Yapay zeka için YZ. Yada YAZE bile denebilir

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Bence AI kullanımı kabul edilebilir. CPU, GPU gibi düşünmek gerek. YZ kullanımında da bir sorun yok elbette.

  • Rakiplerimden Aİ dilendi birde eşsiz diyor. Ne gülerim obje silmeyi falan gösterirlerse :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Patlayan VR girişimi ve ani gelen AI gelişimleri karşısında karşılık veremeyen Apple hisselerini yüksek tutmaya çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt

    Onlar daha Android'de yokken Apple'da vardı zaten.


    Muhtemelen kast ettikleri şey Microsoft'un sistem yönetiminde Cortana'nın bile gerisinde kalan Copilot. Tamam "Bangladeş'in başkenti neresidir?" dediğinde arama yapıp söylüyor da; "Şunu yap, bu ayarı değiştir, şunu aç bunu kapa" dediğinde önce Bing'den arama yapıp sonra sana "Sen şöyle yapabilirsin kendin" diye yanıt veriyor. Cortana dahi daha yetenekli idi. Muhtemelen Apple bunu kastediyor. Tek işi web araması yapmak olmayan, sistemdeki her ayara erişebilecek bir yapay zeka.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grupima kullanıcısına yanıt
    Hayır yoktu. Hala da obje silme yok. Çıkınca ilk defa görmüş gibi yaparsın sıkıntı yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Xtrud resimlerden obje silme ile resimden obje ayırmayı birbirine karıştırmışım pardon. Bir objeyi sticker gibi resimden çekip çıkarıp, sonra onu PNG şeklinde mesajlaşma uygulamalarına atma eylemini düşünerek "obje silme" yazdım. Benim hatam.


    Edit: Engellenmişim. Sebebini anlamadım. :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grupima -- 3 Mayıs 2024; 18:51:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Bunu beğendim, artık kendi yazılarımda YZ kullanabilirim belki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • grupima kullanıcısına yanıt
    O çerçeveden bakarsak iOS ve Android'ten önce de obje silmeyi çok kolay şekilde halleden araçlar vardı. Multi tasking özelliklerini ikj Samsung akıllı telefonlarda gördük mesela. Copilot konusunda dedikleribize katılıyorum, lakin Apple'ın da cihaz ayarlarını değiştirebilmek gibi özellikleri şu aşamada kullanıma sunacağını düşünmiyorum. Şirketin avantajı bu özellikleri yerelde sunmak olacak. Yine de neticeyi görmek gerek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şimdiye kadar geliştirilmiş en iyi apple yapay zeka diye hersene açıklarlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.