Şimdi Ara

“Apple Silicon bizi çok zorladı”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • “Apple Silicon bizi çok zorladı”



    Önce mobil tarafta özelleştirilmiş ARM işlemciler ile yeni bir devrimin kapısını aralayan Apple, sonrasında masaüstüne geçiş yaparak dengeleri alt üst etti. Bir üretici konumundayken yonga tasarımcısı da olmak Apple için en büyük zorluktu. 



    Yonga tasarımında zorluklar



    Apple donanımdan sorumlu başkan yardımcısı Johny Srouji, verdiği bir demeçte Apple Silicon projesinin zor bir kumar olduğunu ve pandeminin de gelişiyle çok zorlu bir sürece dönüştüğünü ifade etti. 



    Ayrıca Bkz.Apple M2 yonga setiyle en az 9 Mac bilgisayar bekleniyor



    Yonga tasarımcılığı macerasına iPad ve iPhone için mobil yongalar geliştirerek başlayan Apple, binlerce mühendisten oluşan bir kadroya sahip. Batarya gibi çok kısıtlayıcı bir engeli olan ekip derin bir yazılım-donanım entegrasyonu ile üstesinden gelmeyi başardı. 



    2017 yılında Mac bilgisayarlarda Intel işlemcilerden kaynaklı darboğazlar yaşanması fitili ateşleyen olay oldu. O günden itibaren bir masaüstü işlemci için saha araştırmasına giren Apple uzun bir süre planlama yaptı zira en düşük Mac ürününden Mac Pro modeline kadar ölçeklenebilmesi gerekiyordu. 



    Kaynaklar Apple Silicon projesi ile birlikte Srouji’nin ekibinin ürün geliştirmede kritik bir noktaya yükselmesini sağladığını ve zamanla Srouji’nin şirket içerisinde etkisinin arttığını ifade ediyor. 



    “Apple Silicon bizi çok zorladı”



    Pandemi döneminde ise hiç beklenmedik zorluklar şirketleri sarsmaya başlamıştı. Özellikle uzaktan çalışma şartları tasarımcı ve üretici firmalar için alışılmadık bir şeydi. Srouji kameralar yardımıyla uzaktan yonga mimarilerinin mikroskopik ölçekte incelenmesini mümkün hale getirmiş. Video görüşmeler ile birlikte farklı bölgelerdeki mühendisler hızlı aksiyon almayı başarmış. 



    Pandemi dönemini hafif sıyrıklarla atlatmayı başaran Srouji’nin ekibi şu sıralarda Apple M2 yonga seti için çalışmalarını sürdürüyor. WWDC 2022 veya sonbahar etkinliklerinde yeni M2 yongalarının sahneye çıkması bekleniyor. 

     




    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/22/04/16/apple-silicons-risky-chip-strategy-challenged-apple-in-multiple-ways







  • Zorladı ama sonucu güzel oldu, umarım ileride intel’in açıkları gibi açıklar çıkmazda güncelleme ile yavaşlamak zorunda kalmaz. Şu haliyle çok iyi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ölçeklenebilir masaüstü işlemcisi yapmışlar zorlandık demişler. Yani biraz zorlanmak iyidir tabii ki. Bu kadar basit olsa herkes yapar, öz güven fazla tavan yapmış.

  • Macbook air m1 kullanıyorum hızının muazzam olduğu düşüncesindeyim ayrıca ısınmıyor oluşuda bir başka olay…bu işi fazlasıyla başarmışlar…m2 işlemcilerde %60 civarı daha yüksek hızlar yakalanırsa intel ve amd nin işi çok çok zor…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MacBook Pro 16 M1 Pro ile yazıyorum cihaz uçuyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya donanım yazılım vs vs çok hoş oldu bu M1 serisi ile ama MacBookların tasarımı bana hiç ama hiç uymuyor. 13" olanlar çok küçük geliyor, 14" olanlar boyut olarak kurtarıyor ve tasarım olarak çok şık ama fiyatı azıcık sıkıyor, 16" olanlar ise boyut olarak azıcık büyük geliyor ve fiyatı çok fazla.

    Ya söyle bi 15" air falan yapsalar aslında harika olur ve yine pazardaki çoğu 15" laptoptan tasarım, termal deneyim, pil performansı ve genel performansı çok daha iyi olacağından yine Air adını da hak eder bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine dolu dolu bi haber...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt

    E bi zahmet, 40-120 bin vereceksin ve Celeron performansı mı bekliyorsun bir de?

  • Romeo84 kullanıcısına yanıt

    Amd buna bir tarafıyla güldü. M1 işlemcisini Apple, Amd işbirliğiyle geliştirdi haberin olsun. Amd'nin kaslı modelleriyle karşılaştırıldığında Blender gibi ağır testlerde M1 serisi işlemcilere 5-6 kat fark atıyor AMD “Apple Silicon bizi çok zorladı” 


    Üstelik laptop bunlar, masaüstü modeller ve AMD'nin Eypc işlemcileri hesaba katmıyorum bile.


    “Apple Silicon bizi çok zorladı”Jarrod'sTechyoutube
    I’ve compared AMD’s Ryzen 9 6900HS & Apple’s M1 Pro to find out the differences between these laptop CPUs! We’ll also check out thermals, performance on battery power, fan noise & more! Check Prices: ASUS G14: https://geni.us/a7wwQs | MacBook Pro 16: https://amzn.to/35AdNc0 Check out how Apple’s M1 Pro compares against Intel’s new 12th gen next: https://youtu.be/GdsfYBWoHgE Chat with me and the community in Discord and get behind the scenes videos! https://patreon.com/jarrodstech EVERYTHING I USE: 💻 My Current Laptop: https://geni.us/JarrodsLaptop 🎥 My Camera Gear - https://kit.co/JarrodsTech FOLLOW ME: 🐦 Twitter - https://twitter.com/jarrodstech 🌍 My Website - https://jarrods.tech 📺 2nd Channel - https://youtube.com/jarrodslaptops Ryzen 9 6900HS vs M1 Pro Timestamps: 0:00 Intro 0:06 CPU Spec Differences 0:27 Laptops Tested & Price Differences 0:49 MacBook Pro 14 vs ASUS Zephyrus G14 1:14 Temperatures / Thermals 1:35 Fan Noise 2:03 Power Draw 2:31 Cinebench R23 2:58 Different Power Levels 3:07 Performance on Battery Power 3:38 Adobe Premiere - Overall Score 4:25 Adobe Premiere - Exporting 4:38 Adobe Premiere - Live Playback 4:46 Adobe Premiere - Effects 4:54 DaVinci Resolve - Exporting 5:22 Handbrake Video Transcode 5:40 LLVM Compilation 5:56 Compression & Decompression 6:09 Blender 6:32 V-Ray 7:02 Corona Renderer 7:13 AES Encryption & Decryption 7:46 CrossMark 8:23 Web Page Responsiveness 8:37 Geekbench 9:04 Ryzen 9 6900HS vs M1 Pro - All Differences 10:00 More Than Raw Performance 10:20 Gaming Comparison 10:29 Intel 12th Gen vs M1 Pro 10:43 Apple M2 Comparisons Disclosure: Purchases made through store links above may provide some compensation to Jarrod'sTech.
    https://www.youtube.com/watch?v=H2KU3813llE



    Edit: Ek olarak 16 inç i9'lu Macbooklar bile M1'leri yok ediyor. M1'in çook uzun bir yolu var yürümesi gereken.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B3097644 -- 21 Nisan 2022; 1:16:22 >




  • Bence sen olayı kaçırmışsın…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Romeo84 kullanıcısına yanıt

    Isınmadan bahsediyorsun, klasik intel işte. İşlemci geliştiremiyor, eldekini hız aşırtıp sunuyor piyasaya, bu da fazla elektrik tüketiminden dolayı ısınmaya neden oluyor. Ben AMD'den bahsettim. Elimdeki laptopta R5 4600h var, yük altında 62 dereceyi geçtiğini görmedim. Bu da şu demek 8-10 sat yük altında kaldığı zaman kasa hafiften ılıklaşıyor, öyle ısınma falan yok. İntel diyorsan haklısın da zaten intelden bahseden yok. Yani sen anlatılanı anlamamışsın :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B3097644 -- 21 Nisan 2022; 13:16:4 >
  • Sanırım söylediklerin gta oynamaktan ileri gitmiyor. Adamlar koca intel ve amd den bağımsız işlemci geliştiriyorlar, elinin tersiyle itiyorlar. Apple kullandın mı bilmiyorum, gördüğüm kadarıyla kullanmamışsın. Devasa bir ekosistemden bahsediyoruz. Bu işlemcilerin telefonlara, saatlere, smart tv arabalara girdiğinde yapabileceklerini düşün, ki sadece başlangıç, diğerleri 40 yıldır işlemci yapıyor. Bu zamanda kolay iş değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Romeo84 kullanıcısına yanıt

    Ya arkadaş cahil cahil konuşuyorsun. Yazılım mühendisiyim, 2021 Eylül ayına kadar 5 sene de teknik serviste çalışıp totalde yaklaşık 20 bin adet tablet, telefon, bilgisayar, laptop, monitör, akıllı saat onardım. 25 senedir piyasada olan her marka model cihazı, donanımı kullanmışımdır. M1 dediğin işlemci sandığın gibi AMD'den bağımsız değil aksine AMD, Eypc işlemcilerini geliştirirken Apple, Amd ile işbirliğine gidip Amd'den mimariyi alıp M1'i üretti. Yani bildiğin Eypc işlemcisini X86 değilde Arm mimarisinde üretti. Bu yani. Bir şey bildiğiniz yok, herkesi kendiniz gibi sığır zannediyorsunuz. Bu arada İphone, ipad, imac, mac, ipod mac mini cihazlarından 5 bine yakın onarım yaptım, donanımından yazılımına çok iyi biliyorum. 2010 modelden itibaren hepsini kullandım yıllarca. Standart bir Apple kullanıcısının bin katı deneyime ve bilgiye sahibim. Aynen çok biliyorsunuz. hadi git ağla şimdi. 3 kuruşluk cihazı/yedek parçayı Apple diyerek siz Apple kullanıcılarına elbette yetkili teknik servis fiyatına parçanın 8-10 katı işlem ücretleriyle iyi kaktırıyorduk.


    İnsafa gelip fiyatı bir tık azalttığımızda yan sanayi yedek parça kullanıyorsunuz diye şikayet etmişlerdi. “Apple Silicon bizi çok zorladı” 


    Devam edin bu kafayla siz. Teknik konuları kendi cahilce düşüncelerinizle konuşmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.





  • bize senin gibi 8-10 kat fiyatla kaktıracak mühendisler lazım.


    bu arada freelance çalışıyormusun? portföy varmı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romeo84 -- 21 Nisan 2022; 14:5:3 >
  • Romeo84 kullanıcısına yanıt

    Şu sıralar sadece freelance ve kripto ile geçiniyorum, dil öğrenip yurt dışına kaçmak için hazırlık yapıyorum. Bu halimle bile 5 haneli kazanıyorum. freelance'i de eşten dosttan karşılıyorum. Selam verdiğim insan iş paslıyor sağolsun :)

  • Çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ileride intel’in açıkları gibi açıklar çıkana kadar kullanırsınız... bağımsız alternatiften öteye gidemez... mobil işlemci...

  • base m1 MacBook Pro var şuan elimde o da uçuyor? 10k ya patlamıştı bana 7-7.5 ay önce. hatta air ler dahi uçuyor zamanında 8k ya almıştı arkadaşım aynı zaman.

  • attığın videodaki 2. dk da bulunan powerdraw kısmını izlemedin sanırsam. %50 daha az güç harcayarak neredeyse aynı performans veriyor testlerde. Burun farklı ile önde olmasının ne önemi var %100 daha fazla güç tüketiyorsa ?

  • loradona kullanıcısına yanıt

    Biri Arm, diğeri x86 mimarisi ve işlemci ve ekran kartı olarak iki farklı işlemci çalıştırıyor ya hani o yüzden olabilir mi? Teknik konulardan hiç haberiniz yok, elinizdeki telefonlarda 20-30 watt ile çalışıyor en fazla.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.