Şimdi Ara

Apple Logic Pro X [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Kanal kayıt, editing, mixing ve mastering işlemleri için, yani kısaca müzik üretimi için Apple Logic Pro X programını kullanıyorsanız, paylaşımlarımızı, tecrübelerimizi, önerilerimizi ve sorularımızı bu başlık altında toplayalım.

    Evde amatörce yaptığım müzik çalışmalarıma, PC'lerde Cakewalk ile başlayıp, sonrasında Cubase ile devam ettim. Sanal enstrümanların program paketiyle ile birlikte gelmesi (ücretsiz indirilebiliyor oluşu) nedeniyle ve diğer DAW'lara nazaran kullanımını daha pratik ve sade bulduğum için Logic Pro X kullanmaya karar verdim. Logic Pro X MacOS'ta çalışan bir program olduğu için doğal olarak bir Mac bilgisayara ihtiyacım vardı. İlk başlarda 2011-late 13" 8 GB RAM bir MacBook Pro ile programı kurcalamaya başladım. Lakin ilerleyen zamanlarda, daha fazla kanal kaydı almaya ve mixer'i kullanmaya başlayıca, 13"lik bir MacBook Pro'nun ekran anlamında bana yeterli gelmeyeceğini gördüm ve geçenlerde bir iMac siparişi verdim. Logic Pro X'in rahat çalışacağı teknik donanım bilgisi ayrı bir konu olduğu için, yeri geldiğinde bu konuya da değiniriz.

    Ev stüdyosu kurulum işine de yeni adım attım. Şu anda 2015-late 27" bir iMac bilgisayar, Logic Pro X, Steinberg UR22 USB ses kartı, M-Audio KeyRig 49 klavye, IK Multimedia iRig Keys klavye, Sennheiser HD201 kulaklıkla çalışıyorum. Amatör de olsa bir müzik stüdyosunun olmazsa olmazlarından olan referans monitörüm ise şu an yok ve kafaüstü kulaklıkla idare ediyorum. İleride maddi imkanlar çerçevesinde bir çift referans monitörü almak istiyorum, ki; bu büyük ihtimalle Yamaha HS7 olacak. Bunların dışında, enstrüman olarak elektro-akustik bir ud, Yamaha Pacifica 112V elektro gitarım var. Logic ile aldığım kanal kayıtlarının dışında, ud ve gitarı Roland AC Mobile amfi ile kullanıyorum.

    Bu başlığı açmış olmama karşın, ben gerek MacOS ve gerekse Logic Pro X konusuna yeniyim. Evinde amatör bir müzik stüdyosu kurmuş ve Logic Pro programını kullanan arkadaşlar, yazılım ve donanımsal tecrübe ve önerilerini bu başlık altında paylaşacak olurlarsa, güzel bir paylaşım yapabileceğimizi düşünüyorum.

    Sağlıcakla


    iMac 27" 5K Retina (late-2015) :http://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/imac?product=MK462TU/A&step=config
    Logic Pro X :http://www.apple.com/tr/logic-pro/
    Steinberg UR22 :https://www.steinberg.net/en/products/audio_interfaces/ur_series/models/ur22.html
    M-Audio KeyRig 49 :http://www.compel.com.tr/P/3-10-2605
    IK Multimedia iRig Keys :http://www.ikmultimedia.com/products/irigkeys/
    Sennheiser HD 201 :https://sennheiser.com.tr/product/sennheiser-hd-201-kulak-cevreleyen-kafa-ustu-kulaklik
    Roland AC Mobile :https://www.roland.com/global/products/mobile_ac/
    Yamaha Pacifica 112V :http://www.do-re.com.tr/U12681,537,yamaha-pacifica-112v-elektro-gitar-tasima-kilifi-hediye-elektro-gitarlar-yamaha.htm
    Yamaha HS7 Studio Monitor :http://usa.yamaha.com/products/music-production/speakers/hs_series/hs7/







  • çok güzel bir yazılım ama çok pahalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.