Şimdi Ara

Apple, iPhone'un yapay zekası için OpenAI ile görüşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, iPhone'un yapay zekası için OpenAI ile görüşüyor
    Bloomberg'in haberine göre Apple, iOS 18'e gelecek bazı yapay zeka özelliklerini desteklemek için ChatGPT'nin yapımcısı OpenAI ile görüşüyor. Apple aynı zamanda iOS 18 için kendi büyük dil modeli üzerinde de çalışıyor.



    Apple, yapay zeka için Google ve OpenAI ile görüşüyor



    Apple'ın ayrıca, iOS 18 için Google'ın sohbet robotu Gemini'yi lisanslamak için Google ile görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor. Dolayısıyla Apple, hangi firmayla çalışacağı konusunda nihai bir karara varmış değil. Apple her iki şirketten de lisans alabilir veya kendi yapay geliştirdiği yapay zeka teknolojisiyle yola devam edebilir. 



    Silikon Vadisi şirketleri yapay zeka alanında büyük yarış halindeyken Apple bu alanda şimdiye kadar sessiz kaldı. Ancak şirketin yapay zeka üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Şirketin CEO'su Tim Cook sene başında yaptığı açıklamada bu yılın sonlarında yapay zeka ile ilgili çalışmalarının ayrıntılarını paylaşacaklarını söylemişti.



    Ayrıca Bkz.iPhone'lar için iOS 18 güncellemesi ne zaman çıkacak? İşte beklenen iOS 18 çıkış tarihi



    Apple nihayet haftanın başında bulut yerine cihaz üzerinde yerel olarak çalışacak şekilde tasarlanmış dört adet küçük dil modelinden oluşan açık kaynaklı OpenELM yapay zeka modelinin tanıttı. Ancak iPhone ve diğer Apple cihazlarında yapay zeka özelliklerinin nasıl görünceği hala belirsizliğini koruyor. Muhtemelen 10 Haziran'daki WWDC'de iOS 18'in duyurulmasıyla beraber daha fazla bilgi edinebileceğiz.



     




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-04-26/apple-intensifies-talks-with-openai-for-iphone-generative-ai-features?srnd=undefined&sref=10lNAhZ9







  • Apple teknolojiyi gıdım gıdım verdiğinden dolayı yapay zeka üzerinde de öyle yapmaya çalıştı. Her yıl %10 arttırır ve bırakır

    Ama rakipler birden atağa geçince Apple ortada kaldı. Ne yapacağını şaşırdı. Sağa sola koşuşturuyor. Tabi Apple de para var şirketler hayır demez.





    Applenin yapay zeka konusunda ilk başta büyük bir şirketle anlaşması gerekiyor. Bu google olur bu OpenAI olur. Tıpkı işlemciler gibi yapmak zorunda. Birkaç yıl içinde rakiplerini geçebilecek duruma gelecektir.

  • n'oldu, hani kendi AI'ları üzerinde çalışıyolardı?

  • OpenAi anlaşsın kesinlikle google'ınki çok amatör kalıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OpenAI ile anlaşsın diğerleri tırt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wolf silver W kullanıcısına yanıt
    Bu durumda zaman ciddi bir kaynak, Hatta musk bunu bildiği için 6 ay faaliyet durdurma istedi OpenAI için, ayrıca elma masaüstünde kendi işlemcilerine geçerek nvidia ile arasını açmış vaziyette.
    Ki şu anda model üretiminde nvidia hızlandırıcıları kullanmadan bir model geliştirmek imkansız neredeyse.

    Diğer yandan elma gibi kapitalist tekel zihniyetli firmalar herşeyin kendilerine ait olmasını istiyor. şuanki yapay zeka geliştirme sistemlerinin büyük çoğunluğu açık kaynak. Elmanın bu kaynakları kullanması demek, kendi kendileri ile çelişmesi demek. Yani açık kaynaktan nefret ederim ama başkasının açık kaynak sistemlerini kendi çıkarlarım için kullanıyorum demesi demek.

    Yanlış bilmiyorsam model gelişimi için gerekli hızlandırıcılar için OpenAI, Microsoft, Amazon ve Meta 1-2 yıllık siparişleride zaten kapatmış durumda. Ben nvidia olsam bunlara 3 sene sonra teslimat için zaman veririm ve 3 katı fiyat isterim.

    Bunlar çok bilmiş burunlarını kaldırıp bi zahmet kendi kapalı AI ekosistemlerini oluştursunlar, sonuçta kapalı kaynak sevicisi bir firma. Tutupta açık kaynak pytorch algoritmaları ile model eğitirlerse bunlarla iyi dalga geçerim. Para için ne kadar alçalabileceklerini bir kez daha gösterirler herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 28 Nisan 2024; 14:17:08 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.