Şimdi Ara

Apple iPhone 11 / Pro / Pro Max [ANA KONU] (2195. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
43.892
Cevap
483
Favori
2.596.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21912192219321942195
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • YigitErkin20 Y kullanıcısına yanıt
    hocam amma abarttın. 2019 yılında çıkan telefonu 7 yıllık yaptın. 2026 yılında mıyız? iPhone 11, eylül 2024'de 5 yıllık olmuş olacak. Şu an 4.5 yıllık bir telefon sayılır. ayrıca eski telefonları güncelleme ile yavaşlarma ve kullanılamaz hale getirme taktiği ile apple yeni telefon satın almaya zorlamaya çalışıyor kullanıcılarını. bu hiç de taktir edilecek bir taktik değil son kullanıcı açısından. son kullanıcıların bilinçlenmesi lazım.
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    Apple, iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlattığı gerekçesiyle ABD'de açılan toplu davada tazminata mahkum edilmişti. Şirket ocak ayı itibarıyla, mağdur olan müşterilerine ödemeleri yapmaya başladı. İki kullanıcı, Apple'dan talep başına 92,17 dolar ödeme aldıklarını sosyal medya hesaplarında paylaştı.

  • Yavaşlatılan cihazlar 2017 öncesi pili ölen iPhone7 ve daha eski modellerde görüldü sonrasında kasıtlı bir yavaşlatma tespit edilemedi. Telefonunuz kötü duruma geldiyse pil sağlığı çok düşmüş olabilir, uzun zamandır kapatılmamıştır, yada en çok karşılaşılan durum DFU modu ile temiz kurulum güncellemesi yapılmamıştır. Bunlarda bir problem yoksa 11 serisi gerçekten de miadını doldurmuş olabilir bir an önce elinizden çıkarmaya bakın
  • YigitErkin20 Y kullanıcısına yanıt
    sanırım o olayda pil sağlığı %80'in altına düşen telefonları yavaşlatıyormuş. onun çözümü basit aslında. orijinal batarya taktırıp %100 batarya sağlığı ile yeniden hızlanmış iPhone kullanmaya devam edilebilir sanırım. ayrıca %80'in altına düşen pili orijinali ile değiştirmekte fayda var diye düşünüyorum.

    benim asıl takıldığım 2 konu var. uygulama geliştiricilerini sürekli olarak daha yüksek iOS versiyonlarını desteklemeye zorluyorlar. yani sen geliştirici olarak uygulamanı en az iOS 16'da çalışır hale getirmek zoruna kalıyorsun. Bu durumda kullanıcıların da mecburen iOS versiyonunu güncellemek zorunda kalıyor.

    iOS 16'yı hiç desteklemeyen telefonu olanlar mecburen yeni bir iPhone alıyor.
    iOS 16'yı destekleyen ama güncellendiğinde çok yavaş veya sorunlu çalışan iPhone sahipleri de mecburen yeni bir iPhone alıyor.

    Ayrıca daha fazla laptop satmak için aynı taktiği uygulama geliştiricileri ve macOS kullanıcılarına da uyguluyor apple. Mesela bugün App Store'a uygulama yükleyebilmek için XCode'un 15.0 versiyonunu kullanman gerekiyor. XCode'un 15.0 versiyonu için macOS 13 olması gerekiyor en az. Şu an en güncel macOS 14 var. Yani elinde macOS 12'den sonra güncellenemeyen bir macBook varsa yeni bir laptop alman gerekiyor. Apple 2 yıl önce çıkarttığı macOS 12'ye güncelleme desteği veriyor ama XCode'un yeni sürümlerine dolayısıyla App Store'a uygulama yüklemesine 2 yıl sonra desteğini çekiyor.




  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

    androidde öyle bişey yok valla android 8de bile hala cayır cayır çalışıyor uygulamalar. apple tam bir yamyam olduğu için normal. paçanızı appledan kurtarın rahat edin. size dayatılan tabuları yıkma zamanı. zaten açıklanan verilere göre apple telefon satışları ciddi manada düştü. umarım ders alırlarda gerçek inovasyonlarla gelirler insanların karşısına. yıl olmuş 2024 sen sadece pro modellere 120hz erkan koyuyosun. neden ? çünkü insanlar gidip pro modelleri alsın daha çok para harcasın diye. kar marjını her geçen gün her çıkan yeni üründe yükseltiyorsun ama cihazlarda bi yükseltme göremiyoruz ???

  • ios 17'de kasıyor diyen arkadaşlar ilginç geldi benim telefon hiç kasmıyor ve uygulama dolu ayrıca pil %73'e düştü yine de kasma donma sorunu yaşamıyorum.

  • paxera35 kullanıcısına yanıt

    Bende anlamıyorum bende de ikinci yedek tel XS var 11’den daha eski telefon bende de kasma takılma yok sorunsuz. Bir sorunla karşılaştığında dfu kurulumu yaptığında bir sorun kalmıyor bütün olay bunda bitiyor

  • hayloft H kullanıcısına yanıt
    Bu dfu kurulumu nasıl yapacağız?

    Yedeği kursak oluyor mu? Yoksa telefona herşeyi sıfırdan mı kurmak gerekiyor?
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    youtube'da "iOS temiz kurulum" videosu var karadenizli gamer adlı kanala ait.

    yedekleme alırken uygulamaları yedeklemeyin, diğer geri kalanları yedekleyebilirsiniz. cihazı sıfırlayıp yeniden kurduğunuzda uygulamaları tek tek elden yükleyin.

  • paxera35 kullanıcısına yanıt

    Ben kasılma ve yavaşlama yaşıyorum ama bütün işimi telefonla hallettiğimden ve aşırı kullandığımdandır belki, diye düşünüyorum. Eskiden uygulamaları arka plana attığında uyutmazdı artık arka plandaki uygulamaları uyutuyor. Pil sağlığım %75'e düşmüş artık değiştirme zamanım gelmiş sanıyorum, pil ücretide 3400₺ imiş ne dersiniz değiştirme zamanım gelmiş mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 12 Mayıs 2024; 23:34:3 >
  • Benim de pil sağlığı 73 oldu 3400 liraya değer mi değer satarken de ona göre satılır cihaz. Tabi yükselteceksen de 13 aşağısına yükseltme ama çok da pahalı değer mi bilmiyorum bu paralara.

  • 
Sayfa: önceki 21912192219321942195
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.