Şimdi Ara

Apple'ın Android telefonlardan kopyaladığı beş 'iPhone 15' özelliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
2.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple ve Android dünyası arasındaki birbirini taşlamalar oldukça eskiye dayanıyor. Kullanıcılar tarafında bu durum bazen hararetli tartışmalara yol açsa da Apple ve Android'in çok uzun zamandır birbirlerini kopyaladıklarını ve bunda yanlış bir şeyin olmadığını söylemek gerek. Benzer bir durum yeni iPhone 15 serisinde de yaşanıyor. İşte Apple tarafında daha önce olmayan ancak Android tarafının bir süredir kullandığı beş temel özellik:



    3D video kaydı: HTC Evo 3D




    Bir zamanların popüler akıllı telefon üreticisi HTC, en iyi dönemlerinde endüstri için sarsıcı yenilikler yapan bir firmaydı. Android tarafında 3D video kaydını 2011 yılında tanıtan ilk telefon olan HTC Evo 3D, teknolojik sınırlamalar nedeniyle döneminde sınırlı bir ilgi gördü. 3D video ve 3D resim konsepti o dönem de oldukça ilgi çekiciydi ancak görünüşe göre Apple'ın iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ile gelen Spatial Recording, bu özelliğin ana akım haline getirebilir.



    USB-C: Le 1 ve Le 1 Max




    Bu yılın pek çok kişi için en büyük "sürprizi" iPhone 15'in USB Type-C portu ile gelmesi oldu. Apple, 2012'den bu yana ilk kez Lightning portu dışında bir konektöre sahip bir iPhone tanıttı. Tüm bunlar AB'nin baskısı sayesinde gerçekleşmiş olsa da oldukça uzunca bir süredir Android dünyası USB-C portunu kullanıyor. İlk olarak LeEco’nun 2015 yılında Le 1 ve Le 1 Max adlı Android telefonlarında gördüğümüz USB-C, o tarihten beri Samsung, Xiaomi ve diğerleri için bir standart haline geldi.



    Ayrıca Bkz.iOS 17 bugün çıkıyor! İşte öne çıkan 10 yeni özellik



    Titanyum çerçeve: Essential PH-1




    Bir akıllı telefona titanyum çerçeve getiren ilk Android telefon Essential PH-1 olmuştu. 2017 yılında Essential PH-1, döneminin en şık görünen cihazıydı. Cihazı üreten Essential Products, Android'in kurucu ortağı Andy Rubin tarafından yaratılmıştı. Ancak firmanın ömrü kısa sürdü. 2020 yılında kapatılan firmanın marka hakları 2021 yılında Carl Pei'nin Nothing girişimi tarafından satın alındı. Titanyum çerçeve ise çok fazla gördüğümüz bir şey değil. Titanyum sadece paslanmaz çelikten daha güçlü değil, aynı zamanda daha hafif ve korozyona karşı daha iyi direnç özelliklerine sahip. Bu arada Galaxy S24 Ultra'nın da titanyum çerçeveye sahip olacağına dair sayısız söylenti bulunuyor.



    Periskop kamera: Huawei P30 Pro




    iPhone 15 Pro Max, görüntü kalitesi ve ayrıntıların korunması açısından standart bir zoom kameradan daha iyi çalışan periskop zoom kamera ile geliyor. Bu özellik, 2019'da piyasaya sürülen Huawei P30 Pro da dahil olmak üzere çoğu üst düzey Android telefonda yaygın olarak kullanılıyor. Yeni periskop kamera ile iPhone 15 Pro Max'in optik yakınlaştırması daha iyi sonuçlar sağlayacaktır.



    Özelleştirilebilir düğme: Galaxy S8




    Galaxy S8 serisi ile Samsung, bir düğmeye basıldığında sanal asistanını devreye sokan Bixby düğmesini tanıttı. Piyasaya sürüldükten bir süre sonra düğme kişiselleştirilebilir hale geldi ve Bixby dışında kamera veya bir uygulamayı açmak için kullanıldı. Note 10 serisinden bu yana Samsung cihazlarında Bixby veya benzeri bir tuş olmasa da artık iPhone 15 Pro’larda benzer işlevlere sahip Eylem düğmesi bulunuyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/the-best-iphone-15-features-that-apple-borrowed-from-android-phones/







  • Niyeyse kopyaladığı 15 özellik gibi okumuşum başlığı.
  • erdem552 kullanıcısına yanıt
    "ayfon 15" tırnak içerisinde yazılsa daha okunaklı olurmuş bence de.
  • Yahu sırf haber kotanızı doldurmak için böyle saçma sapan işlere girişmeyin arkadaş. Kopyalayınca ne oluyor, eskisinden daha iyi halde tüketiciye sunuyor.
  • ilk ben yapmış gibi çek kanka :)
  • Valla ben de öyle okudum.
  • Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Güzel olan özelliği getirecek tabiki
  • DH yazarlarini iPhone fanboylarindan Android fanboylarina cevirmis
  • type c yi kopyalamak? KNDKWKSLWLSLWKDO
    siz şakasınız ya gördüğüm en kötü haber olabilir bari kaliteniz olsun biraz
  • Allahtan bu haberi okudum yoksa neredeyse bu muazzam özellikteki iPhone 15 i alacaktım.
    İyiki okumuşum.
  • Haha tam tersi olunca ortalık yıkılıyor bazılarının zoruna gitmiş. Apple avukatı büyücü gelmemiş mi daha :)
  • arion kullanıcısına yanıt
    nası yaa epıl teknoloji devi değil miydi her şeyi androyid tarafı çalmıyor muydu? yalan mıydı her şey
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    Hangi konuda daha iyi mesela?

  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    Güncellemeyle telefonu yavaşlatmayı da çok iyi sunuyor, ebıl.
  • Acaba Samsungdan edge panellerini ne zaman kopyalayacak
  • sorulması gereken asıl soru şu? bu telefon markalarından hangisi hala hayatta kalabilmiş bu özellikleri ile?

    ayrıca her saniye iPhone haberi görmekten sıkıldım yok apple şunu yapmış yok bunu yapmış adamlar bu kadar haber yapmıyor, sırf keynote davetiyesi alabilmek için çöpe çevirdiniz siteyi
  • Eeeee? Bu gereksiz haberlerin de bir sonu yok.


    Ben yeni bir haber önerisi vereyim. "Bütün bu şirketler telefon özelliğini Graham Bell'den kopyaladı!"

  • Kim ne derse desin EBIL......
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    Klise olmakla beraber ilginç bir haber, amac zaten evrenin sır perdesini aralamak degil, insanların şu veya bu sebeple okuyacağı bir seyler. Ki işe de yaramış gibi lakin Senin niye bu kadar zoruna gitti onu anlamadım. Yahoo.
  • Hepsinden de iyi yapar ne kopyaladıysa. Adamlar yapıyor abi. Sorunsuz çalışan, birbiriyle müthiş haberleşen cihazlar sunuyor adamlar. Son kuruşuna kadar da hakediyor kaç paraysa...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.