Şimdi Ara

App Plaka Devri Sona Erdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
6.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ''Resmi Gazete’de OHAL kapsamında yayımlanan KHK çerçevesinde, yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka(APP) takan, öngörülen sayıda plaka takmayan, ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 TL ceza verilecek. Plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanınacak.Bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 844 TL ceza verilerek tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilecek. Böylece, kabartma plaka kullanmanın önüne geçilecek.''

    App plaka imalatı yapanlara da ciddi cezalar kesileceği konuşuluyor, mevcut app plaka sahipleri veya yaptırmayı düşünenler için kötü haber







  • Olması gereken de bir şey. İstediğim plakayı sipariş edebiliyorum. Zaten APP plaka nedir ki? Plaka bir aksesuar mıdır? Plaka bir süs müdür? Trafik bir "Şovrum" mudur?
  • Bizim millete İmkan verilse plakaya adını yazar. Milletçe abartmayı seviyoruz ve af edersiniz b.k nu çıkarıyoruz.
  • Siz olaya duz kafa bakarsaniz her sey bizim icin halk icin sonucuna varirsiniz tabi.

    App 10 senedir ellenmiyordu sahsen ben hic kullanmadim ama kullananda muhurlu olduktan sonra neden ellensin?

    Devlet kendi urettigi teroru bitiremiyor sehrin icinde fink atiyor bunlari ayiklamak onlari simdi ugrastiriyor masum vatandasin Appbplakasi suphe sahte bir goruntu olusturdugu icin sirf islerini zorlastiriyor diye yasaklasin. Zekaya bak. Tabi birde yil sonu butce acigi var. Adim basi cevirme yapip ya terorist ya kacak ya da ceza yazmak icin dolasiyorlar yazik. Bunlarida yiyor millet sonra asayis diye gezinsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühürlü beşiktaş app plaka kullanıyorum yasak mı şimdi bu ?
  • İş APP'ye gelene kadar önce trafikte masmavi ya da bembeyaz xenonlarla karşımızdan ya da arkamızdan gelirken göz bırakmayanlarla uğraşsınlar. Gecenin bir yarısı pencerenin camlarını zıngırdatma derecesinde egzozla gezen apaçilerle uğraşsınlar. Benim aracımda da APP plaka var benden önceki sahibi siyah silikonla yapıştırmış. Bugün ne yapıp ne ettiysem sökemedim. Orjiinallerde öylece duruyor bagajda
  • gelsin cezalar, gelsin paralarrrrr
  • APP plaka kalın ve daha düzgün yazılmış plaka değil mi ? Bunun şovla ne alakası var ve ne zararı var ? Daha okunaklı oluyor bence faydalı. Herşeyi abartmakta üstlerine yok, amaç ceza kesip para almak yoksa bir zararı yok.

    Not: Daha önce app plaka kullanmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 2 Kasım 2016; 0:1:50 >
  • Bursa'nın tek ana arterinde her gün brandasız kamyonlar , döke saça fink atıyor. Onlara laf yok . Her kuşu öptünüz , bir leylek kaldı .
  • devlet ceza kesip cebini doldurmak istiyorsa bıraksın böyle antik kuntik işleri.
    istanbulda emniyet şeridinden gidenlerin hepsinin evine ceza göndersin,3.köprü bedavaya gelir..
  • Plakanın size ne zararı olabilir.Kaçakçılığı filan önlemek istiyorsanız,ilk bu yerleri kapatacaksın.polis durdurduğunda sorsun gerçek olanlar yoksa cezayı bassın herşeyi yapsın.Vergi kaçıyormuyorum,suç teşkil edecek birşey yapmıyorum.Daha okunaklı görünmesi kimi rahatsız ediyor alla sen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sabah sol şeritten sağ şeride oradan da sol şeride 6 şeritlik makas attım, 3 kere emniyet şeridine girdim 1 kere dönülmez yazan yerden döndüm, bunlara ceza yok app plakama ceza yazacaklar, işin ilginci alırken mühürlü aldık trafik cemiyetinden gelmesini 2 gün bekledim, eski plakayı da kırmışlardı
    Bu ülkede kurallara uygun yaşarsan böyle ceza tehlikesi yaşarsın, kuralsız yaşayınca kimse karışmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: III I II III I I

    Bizim millete İmkan verilse plakaya adını yazar. Milletçe abartmayı seviyoruz ve af edersiniz b.k nu çıkarıyoruz.

    yazılıyor zaten

     App Plaka Devri Sona Erdi
  • Böyle memur kafasında insanların takıldığı bir forumda normal bir karar olarak görülüyor demek... bravo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Olması gereken de bir şey. İstediğim plakayı sipariş edebiliyorum. Zaten APP plaka nedir ki? Plaka bir aksesuar mıdır? Plaka bir süs müdür? Trafik bir "Şovrum" mudur?

    App plaka dediğiniz emniyetin verdiği okunaksız çirkin fontlardan daha güzel.
    Üstelik App plaka seçeneklerinde mühür bulunuyor.
    App yaptıranları hemen apaçi olarak yargılayıp trafik bir şovrum mudur ? kafasında yorumlar yazıyorsunuz.
    aracınıza stock bindiğiniz zaman 'OOO aracımın heryeri orjinal'' diye övünerek mi geziyorsunuz çok merak ettim ?
    İnsanın kendi malını kendince güzelleştirmeye hakkı yokmudur bu ülkede ?
    Kimseye zararı olmayan bir APP plaka muhabbetini ne diye bu kadar eleştirirsiniz ?
    Evet plaka bir süstür, app takıp aracınıza bir bakın anlarsınız ne olduğunu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schneeflocke


    quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Olması gereken de bir şey. İstediğim plakayı sipariş edebiliyorum. Zaten APP plaka nedir ki? Plaka bir aksesuar mıdır? Plaka bir süs müdür? Trafik bir "Şovrum" mudur?

    App plaka dediğiniz emniyetin verdiği okunaksız çirkin fontlardan daha güzel.
    Üstelik App plaka seçeneklerinde mühür bulunuyor.
    App yaptıranları hemen apaçi olarak yargılayıp trafik bir şovrum mudur ? kafasında yorumlar yazıyorsunuz.
    aracınıza stock bindiğiniz zaman 'OOO aracımın heryeri orjinal'' diye övünerek mi geziyorsunuz çok merak ettim ?
    İnsanın kendi malını kendince güzelleştirmeye hakkı yokmudur bu ülkede ?
    Kimseye zararı olmayan bir APP plaka muhabbetini ne diye bu kadar eleştirirsiniz ?
    Evet plaka bir süstür, app takıp aracınıza bir bakın anlarsınız ne olduğunu.

    Çook yanlış anlamışsınız. Emniyetin verdiği plakaların bir standardı vardır ve gerek kameraların okuyabilmesi, gerekse reflektör görevi görmesi gibi gereklilikleri yerine getirir. APP plakalar bu gereklilikleri yerine getirebiliyor olsa bile bunun garantisi olmadığı için emniyetin kabul etmemesi doğrudur. Emniyetin verdiği plaka fontu size çirkin gelebilir ancak plaka bir aksesuar değil bir tanıtıdır. Ruhsatınızdan ya da T.C. Kimliğinizden hiç bir farkı da yoktur. Şimdi siz kimlik üzerindeki font hoşunuza gitmiyor diye aynı desenli kağıdı internetten istediğiniz font ile çıkarıp PVC kaplayıp T.C. Kimliği olarak onu kullanabilir misiniz? Plakanın tek farkı dışarıda görünür olması. Yoksa plaka taşımaya ben hiç bayılmıyorum, bilhassa bazı arabaların önden görünüşüne balta vuruyor(Bilhassa Lancer Evo'lara ve Alfa Romeo'lara) ama plaka zorunluluktur. Aksesuar olarak değerlendirilip değiştirilmesi yanlıştır. Ayrıca hiç eski plakanızı değiştirdiniz mi (Eskidiği için v.b) bilmiyorum ama sizden eski plakanızı alıp hemen oracıkta hidrolik kesme makinesi ile imha eder, yeni plakayı öyle teslim ederler.
    Ha eğer APP plakayı yaptırdığınız kişi bu plakayı emniyete gönderip orada mühürletiyorsa, sizin orijinal plakalarınız da imha ediliyorsa başımla beraber. Emniyetin onayladığı bir hususa ben karşı çıkamam.
    Yok sadece mühür basıyorsa o zaman ben 120 liraya kopya plaka yaparım. Ne kadar kolaymış?

    Olaya aksesuar gözüyle bakmanızı anlarım ama aracın üzerindeki her bir objeye aksesuar gözüyle bakamazsınız. Mesela aracın üzerindeki ışıkların işlevini, görevini ve şiddetini kafanıza göre değiştiremezsiniz. Stop lambasını çakarlıya çevirmek, sinyal lambasını park lambasına çevirmek aksesuar değildir. Siz aksesuar olduğunu iddia etseniz de değildir. Araç üzerindeki ışıkların her birisinin ayrı ayrı görevleri vardır ve ışık bildirisinin şiddeti ve şekli tamamen belirli algı düzeylerine hitap edecek şekilde ayarlanmıştır. Mesela en çok dikkat çekmesi gereken ışıklı bildiri sinyal lambasıdır çünkü bir doğrultu değiştirileceğinin bildirisini verir. Değişen doğrultu trafikteki herhangi bir diğer unsurun (Yaya ya da araç) doğrultusu ile kesişebileceği için en önemli bildiri budur ve dikkat edin yanıp sönerek bildiri veren tek ışık da budur. Alelade boş boş bakınırken dahi yanar söner bildiri vermeye başlamış bir sinyal lambasını fark edersiniz (Aynı ampullerin bir diğer görevi de tehlike bildirisi vermektir, yani "Hazard Lights" olan hadise). Mesela fren lambaları da aracın hızının azaldığını bildirdiği için arka park lambalarından daha kuvvetli ve ortada 3. bir lambaya sahiptir.

    Bunun gibi araç üzerinde sizin "Süs" olarak değerlendirdiğiniz pek çok şey aslında bir amaca hizmet etmektedir. Kendinizce aracı güzelleştirmek uğruna farkında olmadan pek çok şeyi bozuyorsunuz.

    Hatta size bir şey daha söyleyeyim, ne kadar önemli olduğunu daha iyi kavrayın;
    Soldan direksiyonlu araçlarda farlar sol tarafı daha kısa, sağ tarafı daha uzun aydınlatır. Sağ tarafa doğru daha yükseğe bakar ve daha ileriyi aydınlatır. Bunun amacı, trafik esnasında karşınızdan gelecek araba solda kalacağı için onun gözünü almaktan kaçınırken, gelebilecek tehlikelerin çoğunluğunun yol kenarından, yani sağdan geleceği için sağ tarafı aydınlatmaktan da taviz vermemek içindir. Halojen farlı bir otomobiliniz varsa ve trafiğin soldan aktığı sağdan direksiyonlu araçların olduğu bir ülkeye seyahat ederken kullanma kılavuzunuzda farınızın belirli bir bölgesine siyah bant çekmeniz gerektiği yazılır. Siz de gösterilen yere siyah bant çekerek karşıdan gelen sürücülerin gözünü almamış olursunuz.
    Bu bile çok hassas ve dikkatle ayarlanmış bir şeydir. Süs olarak addedilemez.
     App Plaka Devri Sona Erdi

    Eğer tamamen trafiğe kapalı bir alanda araç sürüyorsanız istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Mesela aracınızı rengarenk boyayabilir / kaplayabilirsiniz, istediğiniz gibi ışıklandırma yapabilirsiniz (İsterseniz projektör takabilirsiniz) ama trafik içerisinde seyir ediyorsanız bunun bilincinde olun.


    Malınızı gene güzelleştirin ama bunu yaparken bazı şeyleri de göz önünde bulundurun. Mesela aracın yüksekliğini alçaltırken çok aşırı sertleştirmemeye özen gösterin, yoldaki bir dalgalanmada araç "fıldırıp" gitmesin. Mesela jant takıyorken sırf ucuz olsun ama güzel de görünsün diye replika jant takmayın, yarın öbür gün saçma sapan bir çukurda kırılmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 2 Kasım 2016; 11:38:38 >




  • Bazı arkadaşlar yaptırıyor, mühürlü ve gayet okunaklı ve bir okadar da şık duruyor.
    Mühürsüz ve okunmayan APP lerin cezalandırılması gayet mantıklı bence.
  •  App Plaka Devri Sona Erdi
    Buyrun yeni düzenlemeyle birlikte kesilen bir ceza
  • Yapmayın demiyoruz ama buna gelene kadar düzelmesi gereken o kadar çok şey var ki önce onları yapın.
  • Geçmiş olsun...App denen plaka da yanlış,ülkede sanki her iş bitmiş gibi sadece plaka ile uğraşmak da yanlış...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.