Şimdi Ara

Antifriz Değişimi Sorun Çıkarır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Volvo s60 2.0 T benzinli 2006 model araç sahibiyim. Daha önce dikkat etmemiştim ama bu yıl dikkatimi çekti araştırdım. Bu aracın inorganik mavi antifriz kullanması gerekiyormuş.

    Şu anda araçta kırmızı antifriz var ve muhtemelen organik.

    Ben bu suyu tamamen boşaltsam ve mavi antifriz koysam sorun olur mu dersiniz?

    Bir yerde kırmızının yüzeylere yapıştığı ve farklı antifriz koyulunca bunun çözülerek çamurlaşabileceğinin yazıldığını gördüm.

    Bu konuda bilgi sahibi arkadaşların yardımını rica ediyorum

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 18 Kasım 2018; 22:40:2 >



  • O bilgi yanlış hocam. O arabanın (sadece 2.0t değil, o dönemdeki bütün volvo modüler motorlarının) antifrizi organiktir. Genelde de kırmızı renkli olur zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de öyle sanıyordum ama iyice araştırınca mavi olduğunu gördüm.

    Türkiye’deki en büyük Volvo yedek parçacılarından birisi olan ZNT’nin sitesindeki tek antifriz şu linktehttp://www.zntyedekparca.com/tum-modeller-motor-antifrizi-pmu1622

    Şu yabancı sitede marka model vs. seçerek yaptığım aramada şu antifrize ulaştım. Yine mavi renkli
    https://www.autozone.com/antifreeze-radiator-additives-and-windshield-wash-fluid/oe-engine-coolant/pentofrost-antifreeze-engine-coolant/543362_580158_0

    Bir de orijinal Volvo antifrizi olarak şu varhttps://alleuro.com/GENUINEVOLVO/300/31439821



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 18 Kasım 2018; 22:42:40 >




  • karadvt K kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de 2001 s40 var. Sizin motorun 4 silindirli versiyonu, bunun dışında tıpa tıp aynı tasarım. Arabanın her türlü tamir/bakımını kendim yapıyorum bu yüzden gerek yabancı forumlar olsun gerek facebook grupları, bayağı içli dışlıyım. Volvo'nun bu motor ailesini yakından tanıyorum.

    Buradaki sıkıntı şu. Antifriz renklerinin hiç bir standardı yok. İnsanlar arasında mavi renk inorganik, kırmızı organik diye yer etmiş ama antifrizin rengi ile cinsi arasında bir bağlantı yok.
    Mesela Amerika'da yaşayan volvocular arasında zerex marka g-05 antifriz son derece popüler. Bu antifriz HOAT, yani organik antifrizin daha gelişmiş bir versiyonu. (TR'de HOAT bulmak son derece zor). Ve bu antifrizin rengi altın sarısı.

    Yani inorganik bir antifriz kırmızı olabileceği gibi, organik bir antifrizin mavi olması da son derece mümkün. Nitekim sizin verdiğiniz linklerin de rengi mavi. Orijinal volvo antifrizin olduğu linkte açıklamalar kısmında Blue G48 yazıyor. Bunu aratırsanız şu pdf'e ulaşıyorsunuz:
    https://www.polisilektiki.gr/wp-content/uploads/2017/06/1103.00_ENG.pdf
    PDF'te şu yazıyor:
    quote:

    Engine coolant concentrate based on ethylene glycol that needs to be diluted with water before use. Hybrid coolant based on organic acid salts and silicates. Free of nitrites, amines, phosphates.


    Gördüğünüz gibi organik bir antifriz.
    Zaten inorganik antifrizin yaygın kullanımı 90'ların başında bitti sayılır. Çünkü ömrü kısa. OAT ve HOAT çok daha uzun ömürlü antifrizler. Türkiyede HOAT bulmak zor, o yüzden mecbur OAT kullanıyoruz.




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Mavi rengi orada yazdığı için söyledim ama dediğiniz gibi renkler aynı olabiliyor. Hatta nitrit olanlarda bile aynı renkler var. O zaman ben kırmızı renk OAT'tan devam edeyim. Sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız antifrizin ismini veya linkini verebilir misiniz?
  • karadvt K kullanıcısına yanıt
    Ben Castrol radicool SF kullanıyorum, kırmızı rengi var.

    Biraz pahalı ama zaten 5 sene de bir değişin diyorlar, almışken kaliteli olsun diye onu tercih ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavi- yeşil antifrizden kırmızıya geçince daha önceden oluşmuş ancak kireçle tıkanmış ne kadar çatlak varsa açılıyor ve sızdırmaya başlıyor. Başka marka bir araçta denemiştim. Kalorifer peteği, su radyatörü, hortumlar vs.. ne varsa değiştirmek zorunda kalmıştım. Ama sizin yapmayı düşündüğünüz tersi bir uygulama olduğundan sorun olacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.