Şimdi Ara

Ani batarya bitmesi sorunu yaşayanlar buraya!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo Legion Y520 laptop sahibiyim. Eminim aynı sorunu yaşayan birçok kişi vardır. Bilgisayarı alalı 2 yıl oluyor ve aldığımdan beri batarya ile ilgili düzelmeyen bir problemim vardı. Batarya aniden %100 veya %60 gibi bir noktadan %6 veya %0'a zıplayıp uyarı vererek kapanıyordu. Hatta ve hatta bazen bilgisayar şarja takılıyken bile bunu yapıyordu. Pil sağlığı programları ise sağlığı normal gösteriyordu. Şimdi bu problemin nasıl çözüleceğini anlatacağım.


    1)Bilgisayarımızı normal pil moduna alıp açık ve uyku moduna gelmeyecek bir şekilde 24-36 saat şarja bırakıyoruz. Pil normal modde olmalı %100 yazmalı. Pil koruma modlarında olmamalı!
    2)Windows sürümümüz ne olursa olsun OneKey Optimizer w8.1 programını yükleyip kuruyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
    3)Bilgisayarımızı prize bağlayıp güç tasarrufu modunu seçiyoruz ve uyku moduna gelmeyecek, ekranı kararmayacak şekilde ayarlıyoruz.
    4)Programı açıyoruz ve kendine güncelleme yapmasını bekliyoruz.
    5)Güncellendikten sonra güç tasarrufu sekmesinden pil koruma bölümüne giriyoruz ve kalibre et'e basıyoruz.
    6)Kalibrasyon işlemi en az 8-10 saat sürecektir ve bu süre zarfında bilgisayarı kullanmamanız gerekiyor. Hatta hiçbir uygulama veya sekmenin açık olmaması gerekiyor.
    7)İşlem bataryanın yavaş bir şekilde doldurulup boşaltılmasına dayanıyor ve çok uzun zaman geçse dahi kalibrasyon işlemi bitmemişse (örneğin 14-16 saat) artık kapatabilirsiniz.
    8)Bu işlemden sonra bataryanız düzelecektir fakat tam kapasitesine gelmesi için sizin birkaç defa tam doldurup, %100 olduktan sonra 1-2 saat daha şarj edip tamamen bitene kadar kullanmanız gerekli.
    9)Bilgisayarınızı pil koruma modunda kullanın ancak 10-15 günde bir kez tamamen doldurup bitirecek şekilde kullanmazsanız bataryanız aynı durumu yaşayabilir. Buna özen gösterin.


    Eğer bilgisayarınızda tariflediğim gibi bir problem varsa lenovo olmasa bile uygulamayı deneyin, işe yarayabilir.
    10 saniye durmayan bilgisayarım bu işlemlerden sonra oyun oynarken 1 saat, youtube'da video izlerken 3 saat, hiçbir işlem yapmadan ekran kararmayacak şekilde açık ayarlandığında ise tam 7.5 saat dayandı. Umuyorum bu sorundan muzdarip olan diğer insanların de işine yarar.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.